Krīze ASV: Gaisma tuneļa galā • IR.lv

Krīze ASV: Gaisma tuneļa galā

18
ASV Senāta demokrātu līderis Harijs Rīds žurnālistu ielenkumā. Foto: EPA/LETA

Demokrāti un republikāņi sola drīzumā rast kompromisu 

ASV budžeta un valsts parāda krīzes risinājums var tikt rasts otrdien, par to paziņojis Senāta demokrātu līderis Harijs Rīds.

Lai arī pirmdien ieplānotā ASV prezidenta Baraka Obamas tikšanās ar Kongresa līderiem tika atlikta, trešajā nedēļā, kopš ASV atrodas valsts bankrota priekšā, situācija kļuvusi cerīgāka.

Pirmdien, kā savā paziņojumā vēsta Baltais nams, Obamas tikšanās ar Kongresa abu palātu līderiem pārcelta, „lai turpinātu būtisku progresu ceļā uz situācijas risinājumu, kas palielinātu valsts parāda griestus un valdība varētu atsākt darbu”.

Savukārt Rīds pēc tikšanās ar republikāņu līderi Miču Makonelu teicis, ka “mēs esam sasnieguši milzīgu progresu, bet neaizgājām līdz galam. Darām visu iespējamo, lai visus iepriecinātu”.

Arī Makkonels pirmdienas tikšanās rezultātus nosaucis par „būtisku progresu”.

Kā vēsta izdevums „Hill”, demokrātu un republikāņu apspriežamais kompromisa variants paredz līdz nākamā gada februārim pagarināt valsts aizņēmuma griestus, lai izvairītos no valsts maksātnespējas, kā arī atjaunot valsts iestāžu finansēšanu līdz 15.janvārim. 

Savukārt „Spiegel.de” min arī samierināšanos starp Pārstāvju palātu, kurā dominē republikāņi, un Senātu, kurā vairākums pieder demokrātiem, lai panāktu valsts budžeta kompromisu. Republikāņiem jāatzīst arī „kosmētiskas izmaiņas” prezidenta Obamas virzītajā un republikāņiem nepieņemamajā veselības reformā, sauktā par “Obamacare”.

Kā zināms, finansējuma trūkuma dēļ ASV valsts iestādes darbu pārtraukušas no 1.oktobra. Ja pašreizējie ASV parādsaistību griesti 16,7 triljonu dolāru apmērā netiks paaugstināti līdz 17.oktobrim, valsts pirmo reizi tās vēsturē būs spiesta pasludināt maksātnespēju, radot satricinājumu pasaules ekonomikā.

 

Komentāri (18)

inta_s 15.10.2013. 09.47

17. oktobrī ASV režīms nebankrotē. Jo uz 17. oktobri ASV Valsts kasē vēl būs pieejami 35. miljardi USD ar ko pietiek līdz mēneša beigām un vēl vairāk. Tātad varēs stiept tālāk gumiju. 17. oktobrī tiek sasniegti parādu griesti, kad vairs vairāk nevar “aizņemties” esošās vienošanās ietvaros.

http://www.zerohedge.com/news/2013-10-14/heres-how-october-17-debt-deadline-could-be-breached-even-last-minute-deal

Tiesa nav jau zināmi precīzi elites plāni, jo tiem ir pieeja/teiciens: no haosa uz “kārtību” (viņu kārtību). Tas nozīmē lai mainītu pasauli jābūt pilnīgam sabrukumam kā pasaules karam, pasaules finanšu krīzei, utt. lai esošie likumi nestrādātu un būtu iespēja ieviest jaunus izmantojot principu:
Problēma – Reakcijas – “Risinājums”. Un tad cilvēki kad novesti izmisumā no krīzes ko pati elite radīja ir gatavi norīt negaršīgās “risinājuma” zāles, kas normālos apstākļos nebija pieņemami.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu