Irbe nevēlas vairs strādāt Lipmana vadībā (papild.) • IR.lv

Irbe nevēlas vairs strādāt Lipmana vadībā (papild.)

24
Artūrs Irbe. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Lipmans mēģinās noregulēt konfliktu ar Irbi

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans mēģinās panākt vienošanos ar Artūru Irbi par speciālista palikšanu Latvijas hokeja izlases vārtsargu trenera amatā. Saņemto Irbes atlūgumu Lipmans uzskata par nepamatotu, ziņo “Delfi”.

Kāpēc Irbe nevar saņemt tādu algu kā treneris, Lipmans pamato ar to, ka Irbem nav attiecīgas izglītības un licences. Savukārt piedāvājumam rast situācijas risinājumu vārtsargu treneris neesot atsaucies, pastāstīja Lipmans. Viņš norāda, ka LHF ir jārespektē Latvijas nacionālās sporta padomes aizrādījums, ka federācija nedrīkst algot Irbi kā treneri, ja viņam nav attiecības kvalifikācijas. “Negribu, lai pie manis nāk KNAB. Man nav tiesību maksāt viņam [Irbem] algu kā trenerim,” paskaidroja Lipmans.

Jau ziņots, ka leģendārais latviešu vārtsargs Artūrs Irbe iesniedzis atlūgumu no darba Latvijas hokeja izlasē, jo viņam radušās domstarpības ar LHF prezidentu Kirovu Lipmanu. Ar atlūgumu Irbe vērsies Latvijas Hokeja federācijā (LHF), tomēr formāli viņa atlūgums vēl neesot pieņemts.

Kā liecina portālā “sportacentrs.lv” publicētais Irbes atlūgums, iemesls šādai radikālai rīcībai ir – “tā kā LHF prezidents Kirovs Lipmans ir atklāti norādījis uz manu neatbilstību Latvijas izlases trenera amatam, atsaucoties uz kādu mistisku Izglītības ministrijas prasību, tāpat no LHF puses tā prezidenta personā vairākus mēnešus nav izpildītas līguma saistības”, Irbe neredz iespēju turpināt darbu izlasē.

Irbe dokumentā gan norāda, ka “arī turpmāk neliegšu padomu un zināšanas Latvijas hokejistiem, ko daru joprojām un esmu darījis arī iepriekš”. 

Irbes iesniegtais dokuments nav klasificējams kā atlūgums, bet gan iesniegums, kurā viņš izklāsta savas pretenzijas pret federāciju, LETA teica LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs. Viņš norādīja, ka LHF prezidents Kirovs Lipmans visas saistības no federācijas puses esot izpildījis un atlūgums patlaban pieņemts netiek. Lipmanam ar Irbi tuvākajā laikā esot paredzēta personīga saruna, kurā tiks risinātas radušās domstarpības, taču patlaban Irbe no trenera amata nav nedz atkāpies, nedz atlaists.

Irbe Latvijas izlasē sāka strādāt šogad aprīlī, kopā ar kanādiešu speciālistu Tomu Kūlenu kļūstot par valstsvienības galvenā trenera Teda Nolana palīgu. Irbe ar Latvijas izlasi strādāja aizvadītajā pasaules čempionātā.

Irbe savas hokejista karjeras laikā 13 sezonas aizvadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), 2002.gadā kopā ar Karolīnas “Hurricanes” aizkļūstot līdz Stenlija kausa izcīņas finālsērijai.

Latvijas izlases sastāvā Irbe aizvadījis 64 spēles un piedalījies deviņos pasaules čempionātos, kā arī divos olimpisko spēļu turnīros. 1989. un 1990.gadā Irbe piedalījās pasaules čempionātā PSRS izlases sastāvā.

2010.gadā Irbe tika uzņemts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē.

Latvijas hokeja izlasi nākamajā gadā gaida starts Soču olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā.

(papildināta ar Lipmana viedokli)

Komentāri (24)

dro 11.10.2013. 07.19

Lipmanis šorīt 900 sekundēs: Irbes kārtējais PR, viņam nav licenze…Nekā jauna mūsu valstī…tas nekas, ka Irbe varēja trenēt vārtsargus NHL…bērnuārzu audzinātājām jābūt augstākajai izglītībai, bet ministriem pietiek ar vidējo…
Nu ko gaidīsim ekonomisko izrāvienu, tad jau viss atrisināsies:):):)

+16
0
Atbildēt

0

dro 10.10.2013. 16.52

lipmani jau sen vajadzēja patriekt no hokeja federācijas. Viņš var sadzīvot tikai ar tiem, kuri viņam vienmēr piekrītoši māj ar galvu. Nevar aizmirst, ka viņš uzspieda izlasei Beresņevu, kurš jau agrāk bija pierādījis savu nevarēšanu, un pirms paša pasaules čempionāta Rīgā vajadzēja saukt Vorobjovu, lai glābtu situāciju…

+14
-1
Atbildēt

0

silvija_vitina 10.10.2013. 16.56

Ar Lipmanu var sastrādāties (ja tā to var saukt) vienīgi tāds, kurš patiesi nesaprot, ko Lipmans runā.

Man patika Nolana pārdomas par sadarbību ar Lipmanu.. apmēram šādi “viņš [Lipmans] bļauj (kaut ko latviski/krieviski), es [Nolans] viņam pretī angliski, neviens neko nesaprot… taču līguma saistības abas puses pilda… un viss ir kārtībā”

Aicinu Irbi piekopt līdzīgu taktiku. Nav ko ņemt pierē, ko kāds lipmans savā muļķībā/augstprātībā muld. Gan jau līgumā viss ir atrunāts. Neķer kreņķi. Izlases čaļiem Irbe noteikti ir vajadzīgs.

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu