Zatleram uzdod lūgt Bondaru kļūt par RP pārmaiņu vadītāju • IR.lv

Zatleram uzdod lūgt Bondaru kļūt par RP pārmaiņu vadītāju

122
Mārtiņš Bondars. Foto: Evija Trifanova, LETA

Bondars par RP piedāvājumu izlems pēc oficiāla uzaicinājuma

Reformu partijas Rīgas nodaļa valdes sēdē atbalstījusi pārmaiņu nepieciešamību partijā un izvirzīja Mārtiņu Bondaru pārmaiņu vadībai, informē partijas preses pārstāve Daiga Holma.

Rīgas nodaļas valde lūdz partijas valdes priekšsēdētāju Valdi Zatleru uzaicināt Bondaru iestāties Reformu partijā, būt par pārmaiņu vadītāju un kopā īstenot partijas vadību. Pirmdien, 7.janvārī, šo jautājumu izskatīs partijas valde.

Bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars pagaidām nekomentē tālāko rīcību saistībā ar Reformu partijas (RP) piedāvājumu iestāties partijā un kandidēt uz Rīgas mēra amatu, jo oficiāli viņš vēl nav ticis uzrunāts, ziņo LETA.

Bondars norādīja, ka pagaidām neko nevar pateikt par tālāko rīcību, jo vēl neesot saņēmis oficiālu uzaicinājumu no partijas, piebilstot, ka priekšā vēl ir sarunas ar partijas vadību. Ja šajās sarunās tiks saņemts uzaicinājums no partijas, būs nepieciešams arī pārdomu laiks, lai pieņemtu šādu nopietnu lēmumu, sacīja Bondars.

Vienlaikus Bondars atzina, ka viņam šī partija liekas “ļoti simpātiska”, jo spēj uzklausīt arī kritiku un “asus vārdus”, kurus viņš veltījis šim politiskajam spēkam iepriekš notikušajās sarunās.

Reformu partija ir paveikusi daudz labu darbu, taču tās reitingi joprojām ir zemi, tāpēc partija ir sapratusi, ka tai no viena cilvēka partijas jākļūst par spēcīgu komandu, – šādi partijas meklējumus pēc jaunām personībām piektdienas rītā Latvijas Radio skaidroja partijas Rīgas nodaļas valdes loceklis Vjačeslavs Dombrovskis.

Dombrovskis stāstīja, ka atbalsts Bondara darbībai RP jau ir saņemts šaurākā partijas biedru lokā, taču partijas vadība cer, ka tāds tiks saņemts arī vismaz Rīgas nodaļas līmenī. Pirmais šāds mēģinājums bija kopsapulcē ceturtdienas vakarā, taču tajā nebija savākts kvorums, tāpēc 17.janvārī sasaukta nākamā Rīgas nodaļas kopsapulce, kurā kvorums vairs nebūs nepieciešams.

Pēc Dombrovska vārdiem, RP vēlas, lai Bondars kļūtu par daļu no partijas pārmaiņu vadības komandas. RP vēlētos, lai par partijas biedriem kļūtu arī tās virzītie bezpartijiskie ministri.

Vaicāts, vai Bondars varētu būt nākamais RP līderis, Dombrovskis tieši neatbildēja, uzsverot, ka to rādīs laiks – jaunās komandas dalībniekiem būs jāapliecina sevi darbos un tad no tiem izvēlēsies premjera amata kandidātu, kurš varbūt partijas vadībā varētu nomainīt Valdi Zatleru. Savukārt vaicāts, kāpēc kā nākamo RP premjera amata kandidātu un līderi vairs faktiski nemin Edmundu Sprūdžu, Dombrovskis sacīja, ka viņš nav norakstīts, bet visiem sevi jāapliecina ar darbiem.

Pēc Dombrovska domām, Bondars varētu būt partijas mēra kandidāts, kurš arī cieši sadarbotos ar RP frakcijas vadību un ministriem. Līdz šim sarunas ar Bondaru bijušas ļoti konstruktīvas, lietišķas.

Jau ziņots, ka RP plāno uzrunāt Bondaru, lai viņš kļūtu par partijas biedru. RP Rīgas nodaļas valde nolēmusi aicināt partijas līderi Valdi Zatleru uzrunāt Bondaru kā RP kandidātu Rīgas mēra amatam. Partija gan vēlētos gūt plašāku atbalstu šim lēmumam RP Rīgas nodaļas kopsapulcē, piebilda Dombrovskis.

 

Komentāri (122)

buchamona 04.01.2013. 09.47

M.Bondars Rīgas pašvaldības vēlēšanās pirms vairākiem gadiem kandidējis jau iepriekš no Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (TB/LNNK) saraksta, tiesa gan neveiksmīgi….. TB/LNNK nekur nav pazudusi un nav arī mainījusi savu ideoloģiju, turklāt arī šogad startēs pašvaldību vēlēšanās. “Šeit būtu jautājums Bondara kungam, vai viņš RP saskata kaut ko tādu, ko viņš neredz TB/LNNK un kāpēc viņš ir no viņiem aizgājis?” http://www.diena.lv/latvija/politika/kreituse-bondars-atgriezas-politika-jo-vinam-nav-izdevies-atrast-savu-vietu-13986126

Ja šāda amplitūda – no LNNK uz RP, tas nozīmē, ka Bondars sevi neapgrūtina ar partijas ideoloģiju, partija kandidātam būs kā kāpslis uz kura atbalstīties, lai zirgā uzlēktu/ Izskatās, ka RP arī paša kandidāta ideoloģiskā pārliecība vienaldzīga, ka tikai pār 5% barjeru pārrāpties. :)

Un, ja arī izdosies pārrāpties, tad galīgi nav skaidrs, kurās kamanās Bondars un co ir gatavs sēsties. RP līdz šim savu paziņojumu par sadarbības iespējām ar SC nav labojusi. Ja palasa šīs dienas Dienu, tad kļūst skaidrs, ka no RP var sagaidīt kārtējās cūcības

+21
-4
Atbildēt

4

    efeja60 > buchamona 04.01.2013. 15.49

    Kārtējās cūcības var sagaidīt un sagaidīsim arī no TB/LNNK. Pret TB/LNNK biedreni Broku!

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 04.01.2013. 10.37

    Manuprāt, Bondars nestartēs no RP, jo viņam jau partijas sākuma dibināšanas laika posmā, cik atceros, tad Zatlers jau piedāvāja Bondaram iestāties viņa partijā!
    Es personiski domāju, ka Bondars pietaupīsies un iestāsies Sudrabas dibinātā partijā, jo viņai jau arī vajadzēs kadrus, kuri tajā partijā stāsies. Diezin vai tik daudz naivuļu stāsies atkārtoti tai pašā Sudraba spartijā, kā tas bija ar ZRP?

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Egitazz > buchamona 04.01.2013. 15.02

    tad vēl dīvaināka izvēle. diez vai ar bijušo TB kandidātu RP varēs cerēt uz krievu balsīm.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    dzintarz > buchamona 04.01.2013. 19.15

    bet. Bondars pietaupīsies un iestāsies Sudrabas dibinātā partijā, jo viņai jau arī vajadzēs kadrus,
    ========
    nedomāju gan, ka sūdrabiņai spīd sava parteja..

    +5
    0
    Atbildēt

    0

garausiitis 04.01.2013. 09.22

Ideja žurnālistiem – parakājieties kurš parakstīja Krājbankas aizdevumu Air Baltic… Varbūt izdodas atrast AB finansu analīzi un pajautāt toreizējam Krājbankas prezidentam , kapēc tik ļoti gribējās iedot bezcerīgu kredītu :)

+19
-3
Atbildēt

5

    efeja60 > garausiitis 04.01.2013. 15.30

    Jā, vajag skeletus pameklēt. Jājautā Lato Lapsam.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 04.01.2013. 15.42

    ha, re ko vēl pietiek.com atradu: Bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs un bijušais a/s Latvijas Krājbanka prezidents Mārtiņš Bondars, kurš septembra sākumā tika minēts kā viens no reālākajiem bankas Citadele padomes locekļa kandidātiem, pēc Nominācijas komisijas vērtējuma no tā sauktā „īsā saraksta” tomēr svītrots.
    Nominācijas komisija bankas Citadele padomes locekļa atrašanai tika izveidota ar ekonomikas ministra Daniela Pavļuta (pārstāv RP) gādību.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 04.01.2013. 15.34

    Lūk, ko atradu interneta ārēs: Bondars varētu pieņemt Zatlera piedāvājumu
    http://pietiek.com/raksti/bondars_varetu_pienemt_zatlera_piedavajumu_

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 04.01.2013. 15.45

    Te vēl no cita raksta Pietiek.com: Viens no reālākajiem kandidātiem uz vakanto valstij piederošās bankas Citadele padomes locekļa amatu ir politikā un banku vadībā daudz pieredzējušais Mārtiņš Bondars. Kā liecina Pietiek rīcībā esoša informācija, viņš ir viens no ekonomikas ministra Daniela Pavļuta favorītiem Citadeles padomes locekļa amatam. Savukārt pret to, ka Bondars kļūtu par Citadeles padomes locekli, iestājusies pretrunīgi vērtētā valsts a/s Privatizācijas aģentūra (PA) vadītāja Iveta Zalpētere, kura trešdien paziņoja par atkāpšanos no amata.
    ===============================
    Izskatās, ka Bondaram vajag siltu vietiņu, tad nu Reformu partija viņu iekārtos par deputātu.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    dzintarz > garausiitis 04.01.2013. 19.10

    Ko lai saku…

    Mārtiņš, Harija dēls tomērt ir stipri smukāks par Nilu (Hvz tēva vārds) dēlu.

    Rīgā šitie “izgājieni” varētu arī nostrādāt.

    N. Ušakovs dzimis Rīgā, viņa vecvecāki ieradās Latvijas PSR 1940. gadu beigās, vecmāmiņa un māte bijušas krievu valodas skolotājas, tēvs – inženieris rūpnīcā “Alfa”.[1] Uzaudzis Imantā, 1994. gadā N. Ušakovs beidza vidusskolu. 1999. gadā viņš Latvijas Universitātē ieguva sociālo zinātņu bakalaura grādu ekonomikā, 2002. gadā – maģistra grādu (Cand. oecon.) ekonomikā Eiropas studijās Dienviddānijas universitātē (Syddansk Universitet).[2] 1999. gadā N. Ušakovs naturalizācijas procesā kļuva par Latvijas pilsoni.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

dro 04.01.2013. 10.24

Arvien jautrāk – politologi vairs nevērtē kandidātu idejas /tādas laikam ir tikai retajam/, bet pievilcību. Arvien vairāk politiskā virtuve sāk atgādināt pornoaktieru kastingus:)

+17
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu