Jūrmalā nodibināta jauna partija - "Sabiedriskā komiteja" • IR.lv

Jūrmalā nodibināta jauna partija – “Sabiedriskā komiteja”

13
Jūrmalnieki piketā pie Saeimas. Foto: Lita Krone, LETA

 

Oktobra otrajā pusē Jūrmalā nodibināta jauna partija “Sabiedriskā komiteja”, kurā apvienojusies Jūrmalas jaunatne, aktīvākie uzņēmēji, kultūras un izglītības darbinieki, aģentūru LETA informēja partijas valdes priekšsēdētājs Jūrmalas uzņēmējs Maksims Gavriļenko.

“Sabiedriskā komiteja” šā gada 11.janvārī reģistrēta Uzņēmumu reģistra partiju reģistrā.

Partijas valdē ievēlēti četri jūrmalnieki – inženieris Agris Vītols, sabiedriskā darbiniece, Jūrmalas Dzīvokļu īpašnieku Asociācijas valdes priekšsēdētāja Tamāra Saule, vairāku izgudrojumu patentu īpašnieks, siltumenerģijas iekārtu izgudrotājs un siltuminženieris Aigars Muižnieks un Renārs Jozēns.

“”Sabiedriskā komiteja” ir principiāli jauns politiskais spēks, kura biedri izvērtē un izvirza sev reālus un sasniedzamus mērķus, nevis vispārīgi un visaptveroši sludina visu un neko. Mūsu nosaukums runā tiešāk un precīzāk par jebkuriem solījumiem un vīzijām – visi ir aicināti piebiedroties un rīkoties. Mēs neesam šaura politiska kliķe, kas rīkojas noteiktu finanšu grupējumu interesēs. Aiz mums nestāv sponsori un bagātnieki. Esam iedzīvotāji, kuriem ir apnicis skatīties politisko traģikomēdiju gadu desmitu garumā,” norādīja Gavriļenko.

“Sabiedriskās komitejas” galvenie mērķi ir komunālās vides sakārtošana pašvaldībās – apkures, ūdens, atkritumu jomas sakārtošana – un darba vietu nodrošināšana dzīvesvietā.

“Cilvēkiem nav jābrauc uz Rīgu, lai strādātu, darbam ir jābūt pašvaldībā. Kur dzīvojam, tur arī strādājam. Tas ir loģiski. Bet pamatā jāatrisina komunālie jautājumi – apkures un ūdens rēķini ziemas periodā burtiski “izģērbj” iedzīvotājus. Mums ir profesionāls risinājums, un mēs to realizēsim. Iedzīvotāju atbalsts ir acīmredzams,” uzsver partijas līderis.

Jūrmala “Sabiedriskajai komitejai” būšot tikai atskaites punkts, ar kuru partija sāks pašvaldību sakārtošanas darbu Latvijā – nākamais solis būšot Engures novads un Tukums. Gavriļenko padomnieks Aivars Zvīdris atklāja, ka partija jau sākusi darbu pie Tukuma nodaļas izveides.

Partija sākusi iedzīvotāju pieņemšanu, konsultējot un palīdzot namu pārvaldīšanas, komunālos un juridiskajos jautājumos tirdzniecības centrā “Liedags” Jūrmalā, Slokā, Ventspils šosejā 32.

 

Komentāri (13)

austrisv 14.01.2013. 15.05

Es arī, kā ieraudzīju to partijas nosaukumu, tad uzreiz sapratu no kuras puses vējš pūš. Vārds komiteja man atgādina kaut kādus Krievijas Džeržinska laikus ar graudu un mantas konfiskācijām. Kā tur toreiz auca to komiteju?

+3
0
Atbildēt

2

    Iveta Ruskule > austrisv 13.02.2013. 02.10

    Un no kuras puses ta pūš? Tas, ka kaut ko atgādina nenozīmē, ka ir saprasts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janazakovica > austrisv 14.01.2013. 17.19

    paskaties filmu suna sirds tur viss tas ir paradits..sakot ar domkom-damavoj komitet..

    +2
    0
    Atbildēt

    0

oktaavs 14.01.2013. 22.13

Kārtējais “politiķu” lohatrons ?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu