"Forbes": Bils Geitss joprojām bagātākais cilvēks ASV • IR.lv

“Forbes”: Bils Geitss joprojām bagātākais cilvēks ASV

23
Ekrānšāviņš no "Forbes"

Ne tik spoži klājies “Facebook” dibinātājam Markam Cukerbergam

Bils Geitss joprojām ir bagātākais cilvēks ASV, kura bagātība 2012.gadā sasniegusi 66 miljardus dolāru, kas ir par 10% vairāk nekā pērn, raksta biznesa žurnāla “Forbes”. Toties pasaulē bagātākais cilvēks ir Meksikas miljardieris Karloss Slims Helu un viņa ģimene.

Datortehnoloģiju uzņēmuma “Microsoft” dibinātājam seko investors Vorens Bafets ar 46 miljardiem dolāru un biznesa programmatūras ražotāja “Oracle” līdzdibinātājs Lerijs Elisons ar 41 miljardu, ziņo LETA.

Geitss kopš pagājušā gada savu bagātību palielinājis par septiņiem miljardiem dolāru, savukārt Elisons par astoņiem miljardiem dolāru jeb vairāk nekā 20%.

Ne tik spoži klājies “Facebook” dibinātājam Markam Cukerbergam, kurš gada laikā zaudējis 8,1 miljardu dolāru un noslīdējis uz 36.vietu “Forbes” sarakstā ar 9,4 miljardu dolāru lielu bagātību.

Finansists Džordžs Soross izkritis no “Forbes” pirmā desmitnieka un ar 19 miljardiem dolāru ierindojies 15.vietā. Savukārt pirmajā desmitniekā atgriezies Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs, kurš gada laikā savu bagātību palielinājis par 5,5 miljardiem dolāru līdz 25 miljardiem.

Kā raksta “Forbes”, 400 bagātākajiem amerikāņiem kopā pieder 1,7 triljoni dolāru, kas ir par 200 miljardiem vairāk nekā pērn, pateicoties akciju cenu pieaugumam un nekustamo īpašumu cenu kāpumam, it īpaši Losandželosā un Ņujorkā, kā arī mākslas darbu cenu lēcienam.

 

Komentāri (23)

Ilona Auziņa 20.09.2012. 13.53

Latvijā pateicoties spējām bagāti ir kļuvuši tādi kā Irbe, vai Latvijas Finiera īpašnieki un citi reālie ražotāji. Bet pārējo bagātības izcelsme ir miglā tīta. Es domāju ka šeit visvairāk bagātnieku ir radies veikli izlaupot nodokļu maksātāju naudu, bet daudzi savu, šādi iegūto, bagātību veikli ir paslēpuši ārzonās un to nemaz neuzrāda lai nebūtu jādala tiesas beņķis ar bēdīgi slaveno Lembergu.

+4
-1
Atbildēt

2

    Kristīne > Ilona Auziņa 20.09.2012. 19.28

    “Es domāju ka šeit visvairāk bagātnieku ir radies veikli izlaupot nodokļu maksātāju naudu”
    ===
    Tā droši vien nav – lai būtu kaut kas, ko izlaupīt, kādam tas ir jārada. Privatizācija pa lielam ir beigusies.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Ilona Auziņa 20.09.2012. 22.07

    Ui..vēl daudzi ir tikuši pie naudām pateicoties visu kopīgi uzpūstajam NĪ burbulim, kas pazudināja tik daudzas ģimenes ! Protams eksistē dēles, kas barojās no valsts pasūtījumiem siltumnīcas apstākļos ! Viens ir skaidrs – Brensona tipa pozitīva saimnieciska cilvēka mums nav !

    0
    0
    Atbildēt

    0

oktaavs 20.09.2012. 13.32

Geitss ir bagātākais ASV, Putins – bagātākais Krievijā.
Varam minēt 3x, kura bagātība ir iegūta pateicoties savām spējam un kura izmantojot amatu.

+3
0
Atbildēt

3

    Kristīne > oktaavs 20.09.2012. 19.26

    Stāstam ir kāda būtiska nianse. Saistībā ar pētījumu par Putina bagātību un/vai ietekmi bija runa, ka šamais varētu būt bagātākais pasaulē.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Liāna Conley > oktaavs 20.09.2012. 17.53

    Bez šaubām, jo Geitss taču tiešām ir bagātāks par ASV naftas, militārās industrijas un finanšu iestāžu galvenajiem akcionāriem, kuri neslēpjas aiz holdingiem un korporatīvajām fasādēm un kurus no politikas šķir trejdeviņi kalni

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > oktaavs 20.09.2012. 20.19

    west
    Putins ir daudz bagātāks un ietekmīgāks, tomēr ir viena nianse.
    Geits ar saviem miljardiem var pārvākties uz jebkuru Rietumu pasaules valsti un netraucēts baudīt savu stāvokli. Putinam atliek zaudēt varu un viņa sugas brāļi, bandīti, bāzīs tam pakaļā gludekli un liks lodāmuru uz vēdera, kamēr viņš visus salaupītos miljardus nebūs atdevis.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Laura Afanasjeva 20.09.2012. 15.56

Šo cilvēku finansiālā labklājība ir viņu spēju un darba rezultāts. Atliek vien cerēt, ka arī starp latviešiem reiz atradīsies, kāds cilvēks, kurš sasniegs šādas vai līdzīgas virsotnes. Ne mirkli nešaubos, ka mūsu tautiešiem piemīt tikpat liels uzņēmīgums, darba spars un talants, lai sasniegtu ievērojamus rezultātus.

Veiksmīgu dienu viesiem!

+1
-1
Atbildēt

2

    Kristīne > Laura Afanasjeva 20.09.2012. 19.31

    “Šo cilvēku finansiālā labklājība ir viņu spēju un darba rezultāts. ”
    ===
    Geitsa gadījumā gan arī vismaz 10+ gadu ilgā hegemonija (monopolstāvoklis un tā izmantošana (arī nelikumīga, sk. EK sodus MS)) operētājsistēmu tirgū… Kopš tā laika gan šis tas ir mainījies.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Anna Gaigule > Laura Afanasjeva 20.09.2012. 21.46

    Lielu naudu var iegūt tikai uz citu cilvēku rēķina.
    Bils Geitss nav tik liels blēdis kā Loids Blankfeins (Goldman Sachs) Džeims Dimons (JP Morgan) vai Vikrams Pandits (Citigroup).
    Tomēr viņš nav arī Vinss Sērfs (iternets: TCP/IP), Tims Berners-Lī (tīmeklis: HTML/HTTP) vai Linuss Torvaldss (Linux), kuri cilvēcei ir devuši daudz lielāku labumu, bet savās vajadzībās ir palikuši daudz pieticīgāki.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu