Kā vērtējat ierosinājumu peļņā aizbraukušajiem piemērot Repatriācijas likumu? • IR.lv

Kā vērtējat ierosinājumu peļņā aizbraukušajiem piemērot Repatriācijas likumu?

25

1==Atbalstu//2==Neatbalstu//3==Tā ir bezkaunība//4==Tas būtu godīgi//5==Nezinu//6==Cits variants//7==//8==//9==//10==//

Komentāri (25)

elvonix 17.09.2012. 15.35

Piekrītu daudziem interneta komentētājiem, ka tomēr ir atšķirība, vai tu esi kara laika bēglis, vai ekonomiskais emigrants.
Atšķirība lielākoties ir tā, ka bēgļi visu šo gadu laikā ir veidojuši savas dzīves, izglītojušies, veidojuši karjeru, auguši gan kā personības gan ka profesionāļi, gan arī saglabājuši savas saites ar dzimteni caur kultūras pasākumiem, kurus paši veidojuši. Šie cilvēki ir inteliģence, kura Latvijai ir nepieciešama.
Ko tajā pat laikā ir izdarījuši emigranti? Lielākoties rukājuši mazapmaksātu darbu, labākajā gadījumā sūtot naudu palicējiem vai maksājot savus kredītus, sliktākajā gadījumā pat dzīvojuši uz palicēju kakla, kad aizrobežas dzīve tomēr nav nesusi gaidīto peļņu. Tajā pat laikā, tie, kuri tur, tāpat kā bēgļi, ir veidojuši savu dzīvi uz augšu, izglītojoties, augot profesionāli un jebkurā citā veidā, tie ir jau iesakņojušies vietējā vidē, no kurienes vai nu vairs nedosies prom, vai paši var atļauties savu dzīvi pārvietot atpakaļ uz Latviju.
Attiecīgi tik tiešām tie, kuri varētu gribēt kandidēt uz šādiem pabalstiem ir savu laimi neatradušie, darba tirgū konkurēt nespējīgie, kas mums pašiem uz vietas ir gana daudz. Un lai arī nav gluži tā, ka šie Latvieši Latvijai ir nevajadzīgi, tomēr naudu labāk var ieguldīt vietējās vides sakārtošanai, lai cilvēkiem ir ērti atgriezties jebkurā gadījumā, nevis jāveido leiputrija, no kuras nevienam nav labuma.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu