Liepājas teātris ar jauniestudējumu "Stavangera" atklājis sezonu • IR.lv

Liepājas teātris ar jauniestudējumu “Stavangera” atklājis sezonu

31
Skats no izrādes "Stavangera". Foto - Ziedonis Safronovs, publicitātes foto

Izrādes režisors Konstantīns Bogomolovs pašlaik ir viens no spožākajiem jaunās paaudzes režisoriem Krievijā

Piektdien, 14.septembrī Liepājas teātris oficiāli atklājis savu 106.sezonu, skatītāju vērtējumam nododot krievu režisora Konstantīna Bogomolova iestudējumu “Stavangera” pēc Marinas Krapivinas lugas motīviem. Pārstrādātais materiāls iestudējumam tapis šā gada jūlijā un augustā, režisoram strādājot Liepājas teātrī, raksta aģentūra LETA .

Izrādes centrā ir jauna sieviete Kristīne, kura tuvojas 30 gadu slieksnim un kura īsti vairs neredz jēgu ne savai kopdzīvei ar vīru, ne savai dzīvei vispār. Vēlēdamās izbaudīt ko jaunu, viņa dodas uz Stavangeru, lai tur satiktu interneta vidē iepazītu vīrieti Odu. Taču tā ir tikai stāsta virsčaula. 

Aktieri uz skatuves atrodas visu izrādes laiku. Nepārtraukti notiekot paralēlajai darbībai, tiek nojauktas jebkādas robežas – nav atšķirību starp Stavangeru un Kristīnes dzimto pilsētu, neatšķiras dzīvokļi, mēbeles, tērpi un cilvēki. Izrāde veidota dokumentālā kino manierē, fiksējot katra varoņa dzīvi. Ikvienam aktierim ir savs stāsts, kuru pastāstīt, sava vientulība, kuru izdzīvot. 

Bogomolovs pašlaik ir viens no spožākajiem jaunās paaudzes režisoriem Krievijā, kura darbi izpelnījušies augstu kritikas vērtējumu, lai arī tie mēdz būt diezgan provokatīvi. Šis ir pirmais režisora iestudējums ārpus Krievijas. “Mans mērķis, veidojot iestudējumus, ir provocēt skatītājus – likt viņiem domāt un sajust, nevis sniegt atbildes. Es nekad neatbildu uz jautājumiem, par ko būs izrāde. Es nenorādu, kas ir labs un ļauns. Es strādāju tā, lai skatītājs iegūtu ko jaunu. Domāju, ka būs interesanti,” aģentūrai LETA atzinis Bogomolovs. Skatuves noformējumu un aktieru vizuālo tēlu veidojusi scenogrāfe un kostīmu māksliniece Larisa Lomakina no Krievijas.

Nākamās izrādes 27.septembrī un 11.oktobrī. Biļetes cena Ls2-10. Tās nopērkamas teātra mājas lapā un  www.bilesuparadize.lv. Vairāk informācijas www.liepajasteatris.lv

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu