Madonna aizlūdz par „Pussy Riot”, zālē ovācijas • IR.lv

Madonna aizlūdz par „Pussy Riot”, zālē ovācijas

17
Madonna dzied koncertā Maskavā. Foto: AFP/LETA

Dziedātāja aicina atbrīvot meitenes un uz sava ķermeņa uzraksta „Pussy Riot”

Vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku, kuri otrdienas vakarā piedalījās dziedātājas Madonnas koncertā Maskavā, ar ovācijām atbalstīja Madonnas aizlūgumu par pankgrupas „Pussy Riot” meitenēm, kuras pēdējo vārdu tiesā teiks šodien.

Koncertā, kas sākās gandrīz ar triju stundu kavēšanos, Madonna, kā jau tika solījusi, milzīgās auditorijas priekšā teica „Pussy Riot” atbalsta runu. „Šīs trīs meitenes paveikušas varoņdarbu, un – Nadja, Katja un Maša – es aizlūdzu par jūsu brīvību,” teica Madonna, ziņo portāls „Newsru.com”.

„Es gribētu teikt dažus vārdus par „Pussy Riot”,” savas uzstāšanās vidū teica dziedātāja, citē aģentūra „Interfaks”. „Mans sapnis un aizlūgums ir – lai ikvienam cilvēkam visā pasaulē būtu tiesības uz to, ka pret viņu attiektos kā pret cilvēku. Tas nebija valsts un baznīcas apdraudējums. Šīs trīs meitenes – Nadja, Katja un Maša – paveica kaut ko ļoti drosmīgu. Viņas par to samaksāja. Un es aizlūdzu par viņu brīvību,” teica Madonna.

Kā vēsta koncerta aculiecinieki, milzīgā auditorija burtiski uzsprāgusi ovācijās.

Pēc tam Madonna, uzlikusi melnu masku, nodziedājusi vienu no saviem pazīstamajiem hitiem “Like Are Virgin”,bet uz viņas ķermeņa ar melnu krāsu bija uzrakstīts – “Pussy Riot”, ziņo „ITAR-TASS”. „Šajā vakarā, tāpat kā citreiz, es mīlu bīstamību,” no sporta kompleksa „Olimpijskij” skatuves teica dziedātāja, un dziesmas beigās skatuves partneris Madonnai noņēma masku.

Dziedātājas jaunais šovs, kura koncerti notiek Madonnas pasaules tūres ietvaros, sācies efektīgi – uz skatuves parādījās lieli baznīcas vārti ar krustu, virs kuriem bija Madonnas pasaules tūres abreviatūra „MDNA”, mūki sarkanos apģērbos iezvanīja zvanu, un ar vārdiem: „Ak, mans Dievs” ar šauteni rokās uz skatuves iznāca Madonna.

Jau rakstīts, ka Krievijas pareizticīgā baznīca aicināja aizliegt Madonnas koncertus Maskavā un Santpēterburgā, kur koncerts paredzēts ceturtdien.

 

Komentāri (17)

dro 08.08.2012. 13.01

Vakar klausījos diskusiju eho moskvi. Patika viena doma. Pussy riot akciju sākumā varēja vērtēt kā vāju performanci, bet tālākā notikumu attīstība pierādījusi, ka provokācija izdevusies spīdoši – tā atmaskojusi gan Krievijas pareizticīgo baznīcu, kurai sveša Kristus mācība, gan tiesu, kura nav vajadzīgi pat likumi, uz kuru pamata balstīt spriedumu un valsts pārvaldi.
Tādēļ cepuri nost šo meiču priekšā!

+9
0
Atbildēt

5

    janazakovica > dro 08.08.2012. 13.25

    aizej vel pa caka ielu un tur tadas meitenes pilns..vari turet tur savu cepuri vinu prieksaa no rita lidz vakaram..un nevajag izteikties par to no ka neko nejedz ne par Krievijas pareizticigo beznicu vai par Kristus macibu..un eho moskvi ir zidiem piederos un ar zidu muti runajos it ka opozicjas radio..

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    dro > dro 08.08.2012. 14.39

    13:56 adresēts Krusttēvam.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > dro 08.08.2012. 14.40

    uzraku krievu netā anekdoti: (Разговор в 2112 г.: “Пап, кто такой был Путин?” “Не мешай, сынок, посмотри в Бугле.” “Пап, тут написано “мелкий тиранчик Северной Азии в эпоху группы Pussy Riot”.”) salīdzinājumā ar šo meiteņu drosmi un apņēmību cīnīties Krusttēvs ir pitekantrops.. , un nav ko muldēt par viņām, kā par vieglprātīgām huligānēm ..izlasiet šo, http://grani.ru/Politics/Russia/Politzeki/m.199550.html tas ir viņu pēdējais vārds tiesā, visiem tādu gara spēku un drosmi novēlētu..viņas ir lielākas kristietes kā Krievu baznīcas verhuška

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 08.08.2012. 13.56

    Tava pastāvīgā iecietība un līdzjutība pret līdzcivēkiem neprasa komentārus.Kurš gan iedrošināsies apstrīdēt, ka esi īsts Kristus māceklis?:)

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > dro 08.08.2012. 13.48

    @Ino
    _____________

    Bet tā jau arī ir, jo ja to visu pasākumu baznīcnieki un putinisti būtu palaiduši gar ausīm, tās meitenes vienkārši izraidījuši no baznīcas, palaiduši vaļā un aizmirsuši par tām, lielākā daļa joprojām par tādu Pussy Riot neko nezinātu un arī par notikušo performanci neko nezinātu, un ja arī būtu tajā dienā ziņās izlasījuši, tad tagad sen jau to būtu aizmirsuši.

    Bet tagad Putins kopā ar pareizticīgajiem nodrošināja tādu rezonansi pasākumam, ka paši dabūn visu laiku taisnoties, nezin vairs kā īsti rīkoties (palaist vaļā, vai notiesāt pa stingro, vai kaut kā pa vidam – viss izskatās slikti), kā arī ir kārtējo reizi parādījuši savu patieso Putiniski-pareizticīgās Krievijas seju.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

mariterage 08.08.2012. 11.15

Attiecībā uz Madonnu kremļa suverēnajiem punduriem tomēr nāksies kaunīgi paklusēt. Ja uzdrīkstētos konsekventi aizstāvēt īsteno pareizticīgo (drukni noaugušu vīru armijas tipa zābakos, haki krāsas biksēs un melnos T kreklos ar uzrakstu “za carja i veru “) jūtas , tad Madonnai jau būtu jābūt iepriekšējās izmeklēšanas cietumā un visiem koncerta apmeklētājiem ceļā uz Kolimu. Putina elks Staļins to būtu noorganizējis aci nepamirkšķinot.

+7
0
Atbildēt

0

Edmunds Zālīte 08.08.2012. 11.47

Visu cieņu Madonnai!
skatoties uz krievijas balsojumiem ANO, un viņas draugu kompāniju, kas sevī ietver tādas ‘vārda brīvības aizstāves’ kā kubu, sīriju, irānu, ziemeļkoreju, ķīnu… nav šaubu, ka krievijā viss paliks tikai sliktāk.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu