Elīna Egle paralēli prezidenta kancelejai rosījusies arī Maskavā • IR.lv

Elīna Egle paralēli prezidenta kancelejai rosījusies arī Maskavā

19
Elīna Egle vēl kopā ar saviem kolēģiem Valsts prezidenta kancelejā - Gundaru Daudzi un Līgu Krapāni. Foto: Raitis Plauks, F64

Bijusī prezidenta padomniece uzskata, ka zaudējusi starptautiskā diplomāta karjeru

Vai bijušajai Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomniecei Elīnai Eglei darbs bija jāpamet tāpēc, ka radās aizdomas par spiegošanu Krievijas labā, tiešas atbildes nav, taču nu ir skaidrs, ka Egle paralēli darbam prezidenta kancelejā bijusi saistīta arī citur – viņai bijis līgums ar ANO par darbu Maskavas reģionālajā birojā. To noskaidrojis žurnāls “Ir”.

Maskavā Egle īsu brīdi pildījusi ANO padomdevējas pienākumus darba devēju organizācijām Krievijā, Baltkrievijā, Azerbaidžānā, Kazahstānā un citās Centrālāzijas un Austrumeiropas valstīs. Egle kategoriski noraida aizdomas par spiegošanu, lai gan arī pati dzirdējusi šādas runas.

Prezidenta Bērziņa bijusī padomniece savu saikni ar Maskavu skaidro tā, ka vēl pērn, strādājot Latvijas Darba devēju konfederācijā, viņa piedalījusies atlasē uz vakanto amatu ANO Maskavas reģionālajā birojā un uzvarējusi konkursā. Pērngada maijā viņai uz rokas jau bijis ANO darba līgums par vietu Maskavā.

Jūlijā Egle izšķīrusies strādāt Valsts prezidenta kancelejā, taču piedāvājumu strādāt Maskavā arī neesot noraidījusi. Šādu rīcību Egle skaidro, ka nav bijis skaidrs, kā viņa sastrādāsies ar prezidentu. Viņas uzstādījums bijis – trīs mēnešus strādāju un, “ja redzu, ka manas idejas neiet uz priekšu vai mums ir kādas nesaskaņas ar prezidentu, es novembrī godīgi, kārtīgi braucu uz Maskavu”.

Taču laiks ritēja, un pēc trīs nostrādātiem mēnešiem Valsts prezidenta kancelejā Egle esot paņēmusi mēnesi ilgu bezalgas atvaļinājumu un devusies uz Maskavu, kur visu mēnesi nostrādājusi ANO reģionālajā birojā. Tur viņa pildījusi ANO padomdevējas pienākumus darba devēju organizācijām Krievijā, Baltkrievijā, Azerbaidžānā, Kazahstānā un citās Centrālāzijas un Austrumeiropas valstīs. Egles atbildība bijusi desmit valstu darba devēju organizāciju attīstība.

Egle kategoriski noraida aizdomas par spiegošanu, jo viņa taču esot izgājusi cauri ANO sietam. Turklāt par viņas ANO darba līgumu zinājuši Valsts prezidenta kancelejā. Ja pērngada nogalē pēc Maskavā nostrādātā mēneša Egle būtu zinājusi, kā beigsies viņas karjera prezidenta kancelejā, Egle būtu palikusi Krievijā. “Vienīgais sarūgtinājums, ka saruna ar prezidentu [par aiziešanu] nenotika agrāk. Man tie pāris mēneši maksāja starptautiskā diplomāta karjeru,” saka Egle.

Jau ziņots, ka Eglei darba nespēja tika konstatēta 6.jūnijā. 13.jūnijā Valsts prezidenta Preses dienests izplatīja paziņojumu, kurā informēja, ka Valsts prezidents pieņēmis lēmumu pārtraukt darba attiecības ar Egli. Paziņojumā tika uzsvērts, ka Egle, paužot oficiālu viedokli vai piedaloties publiskos pasākumos, Valsts prezidenta institūciju vairs nepārstāv. Pēc prezidenta preses sekretāres Līgas Krapānes iepriekš sacītā, Eglei pirms tam vairākkārt piedāvāts pārtraukt darba attiecības.

Ko pusdienās žurnālistei Indrai Sprancei vēl stāstīja Elīna Egle, lasiet žurnālā.

Komentāri (19)

dzintarz 30.08.2012. 09.09

“Vienīgais sarūgtinājums, ka saruna ar prezidentu [par aiziešanu] nenotika agrāk. Man tie pāris mēneši maksāja starptautiskā diplomāta karjeru,” saka Egle.
===========
Nu, nu… starptautiskā diplomāte…
Gaiši redzams, kādiem “lieliem caurumiem rotāts” tas ANO “siets”.
Īpaši Kirgīzijas, Krievijas utt. virzienā.

Redzams, ka patuklajai jaunuvei nav ne mazākās sajēgas, ar kādiem paņēmieniem Služba Vņešņej Razvedki vervē informatorus.

+17
-1
Atbildēt

1

    Ieva > dzintarz 30.08.2012. 17.24

    Cik saprotu, Jums tā sajēga ir. Lūdzu izklāstiet savu eksperta viedokli.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 30.08.2012. 06.54

viņai vieta pie pirmaa galda saskaņas centraa , blakus amērikam … nepalaid garaam savu otru šansi !

+15
0
Atbildēt

0

Sanšains 30.08.2012. 11.29

Pērngada maijā viņai uz rokas jau bijis ANO darba līgums par vietu Maskavā.
=============================================
Nu, nepatīk man tie tetovējumi. Principā nepatīk.

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu