Valdība pilnvaro VNĪ iegādāties Zatleram dzīvokli • IR.lv

Valdība pilnvaro VNĪ iegādāties Zatleram dzīvokli

36
Valdis Zatlers. Foto: Kaspars Krafts, F64

Reformu partija: Ar dzīvokļa pirkšanu mēģina publiski pazemot Zatleru

Valdība otrdien pilnvaroja VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) iegādāties bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera vajadzībām dzīvokli Rīgā, Elizabetes ielā 17, vēsta LETA.

Lēmuma pieņemšanā atturējās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), kurš norādīja, ka no labas pārvaldības viedokļa būtu nepieciešams izpētīt, vai ilgtermiņa dzīvokļa īre valstij neizmaksātu lētāk.

Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji skaidroja, ka ilgtermiņā īrēt dzīvokli eksprezidentam liedz pašreizējie noteikumi. Turklāt valsts īres līgumu varētu slēgt tikai uz 12 gadiem un bijušais prezidents nebūtu pasargāts, ka īpašuma izīrētājs īres līgumu varētu pēc šī termiņa lauzt.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) kritizēja ārlietu ministru un Reformu partiju, ka tā pēdējā brīdī nākusi klajā ar saviem iebildumiem, paziņojot, ka ar pusmiljonu latu vērtā dzīvokļa pirkšanu mēģina publiski pazemot Zatleru. Premjera un ārlietu ministra starpā pat izcēlās asāka vārdu apmaiņa.

Tāpat valdība vienojās, ka ar pieņemto lēmumu valsts neuzņemsies saistības ar dzīvokļa īpašnieku un līgumu varēs noslēgt vien tad, kad tam akceptu būs devusi Saeima.

Ministru kabineta rīkojumā teikts, ka FM, sagatavojot priekšlikumus šā gada valsts budžeta izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā, jāiekļauj priekšlikums par finansējuma paredzēšanu nekustamā īpašuma Rīgā, Elizabetes ielā 17, iegādei.

Partija: Zatleru mēģina publiski pazemot

Finanšu ministrija (FM) sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju nav pienācīgi izvērtējusi iespējas īrēt, nevis iegādāties dzīvokli eksprezidentam Valdim Zatleram un patlaban pusmiljonu latu vērtais dzīvokļa iepirkums izskatās pēc mēģinājuma publiski pazemot bijušo valsts pirmo personu, teikts Reformu partijas (RP) paziņojumā masu medijiem.

RP preses pārstāve Daiga Holma aģentūru LETA informēja, ka, pēc provizoriskiem aprēķiniem, dzīvokļa ilgtermiņa īre varētu būt saimnieciski izdevīgāks risinājums, turklāt neuzliktu nozīmīgu slogu tuvāko gadu budžetam.

RP aicina FM sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju sagatavot detalizētus aprēķinus, lai Saeima pirms balsojuma par budžeta grozījumiem ar tiem iepazītos un pieņemtu iespējami izdevīgāko lēmumu.

Jau ziņots, ka dzīvokli eksprezidenta vajadzībām izraudzījās īpaša komisija. Dzīvoklis tiek iegādāts no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas. Šis dzīvoklis arī patlaban tiek īrēts Zatlera vajadzībām.

Likums par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu paredz, ka, atstājot Valsts prezidenta amatu, persona saņem no valsts lietošanā vienu valsts dzīvokli. Kad Zatlers atstāja Valsts prezidenta amatu, valsts īpašumā nebija piemērota dzīvokļa, tāpēc tika izsludināts konkurss par atbilstošu dzīvojamo telpu iegādi.

 

Komentāri (36)

mary75 28.08.2012. 13.09

RP strādā normāli, tā vienkārši nevienam Saeimā, izņemot daudzus Latvijas pilsoņus, nav izdevīga.
Un Zatlers nepradsa neko tādu, kas viņam nepienākas, nezin kāpēc neviens neuztraucas par māju, ko uzcēlis par izkrāptiem līdzekļiem Bērziņš.
Ja par to smieklīgumu – NA ārpus konkurences.

+16
-10
Atbildēt

9

    ievuliitis > mary75 28.08.2012. 13.35

    “RP strādā normāli, tā vienkārši nevienam Saeimā, izņemot daudzus Latvijas pilsoņus, nav izdevīga.”
    Nu, Dzeri, tadus melus no tevis negaidīju. RP ievēlēja lētticīgie latvieši pateicībā par Saeimas atlaišanu. Kad nelielu laiku pēc uzvaras vēlēšanās Zatlers pēkšņi mainīja savus solījumus – neiet koalīcijā ar Urbanovichu – un pēkšņi taisījās pat ar tankiem aizstāvēt viņu ņemšanu koalīcijā, viņa partijas reitings nokritās tālu zem svītras, kas nosaka ievēlēšanu saeimā.
    Vai “daudziem” – tas ir daži atbalstītāji kopā ar SC?

    +7
    -16
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > mary75 28.08.2012. 13.47

    “RP strādā normāli, tā vienkārši nevienam Saeimā, izņemot daudzus Latvijas pilsoņus, nav izdevīga.” – nu, ja, kangars, kas as savu partiju uzmeta lielāko daļu savu vēlētāju un bija gatavs atdot valsti kremļa aģentiem SC, strādā normāli… Ja tādi normāluma kritēriji daudzu vēlētāju galvās, nav jābrīnās, kāpēc valsts ir tādā pakaļā.

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 29.08.2012. 06.57

    Betija – “lētticīgie latvieši” balsoja par NA, nevis par RP.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 28.08.2012. 14.59

    Ceru, ka uz māmiņas un tētiņa rēķina tam “kroņprincim” tiek algoti miesassargi?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 28.08.2012. 13.51

    Man skumji, ka Zatlers neredz to, ka pats grib vairāk no valsts nekā tam pienāktos faktiski : mašīna ar ekstrām un dzīvoklis ar ekstrām, kas vēl nebūt nav izsmeltas, jo gan jau gribēs arī mēbeles un remontus.
    Man arī nav skaidrs, kā var tērēt valsts naudu bezjēgā un vēl ZRP justies aizvainotiem, ja nodokļu maksātāji interesējas par to, cik un par ko tiek maksāts eksprezidentam vai viņa dēlam, kurš pēc masu saziņas līdzekļu pētījuma, šo dzīvokli izmanto?
    Kāpēc gan nodokļu maksātājiem būtu jāpērk dzīvoklis vai dārga mašīna eksprezidenta jaunākajam dēlam?

    +10
    -8
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 28.08.2012. 14.49

    Nasing, nu jā visas ekstras jau neuzskaitīt! Trakākais, ka ZRP izliekas nesaprotam un pat jūtoties aizvainoti, ka nodokļu maksātāji interesējas par nelietderīgiem tēriņiem ekstru nodrošināšana’. Kāpēc gan man būtu jāmaksā nodokļi, lai Zatlera jaunākais dēls nodarbotos ar materiālām izvirtībām no valsts budžeta līdzekļiem.
    Atceros, kāds tracis izcēlās Igaunijā un Ukrainā, kad savulaik viņu prezidentu atvases uzdzīvoja pat tikai dažreiz svētkos uz valsts nodokļu maksātāju rēķina, bet šis te Zatlers jaunākais ir daudz reižu nekaunīgāks.
    Ir dzirdēts, ka pat Zatleru jaunāko pavadot miesas sargs. Kur nu vēl trakāk?

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > mary75 28.08.2012. 13.52

    “nezin kāpēc neviens neuztraucas par māju, ko uzcēlis par izkrāptiem līdzekļiem Bērziņš.” – kur ir pierādījumi šādam apgalvojumam?

    +11
    -7
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > mary75 28.08.2012. 14.03

    @Bet
    Aizmirsi pieminēt, ka viņam ir pensija un Saeimas alga, kompensācijas no Saeimas, iespējas izmantot Saeimas autoparku, algot palīgus.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    janazakovica > mary75 28.08.2012. 13.59

    aizstavet berzinu..tas tiesam ir debili..visa berzina dzive bija un ir viena krapsana..sakot ar iestasanos komunistiskajaa partijaa lai iegutu privilegijas.tagat kalpot zzs un SC un ari..tiesi lai iegutu priviegijas auto dzvokli pensiju sekretari un maksligu atpazistamibu..

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

kristaps_drone 28.08.2012. 13.50

Vispār jau šis cilvēciņš, kas no zoodārza tika pārcelts uz prezidenta pili tikai tādēļ, ka viņa atradējiem tieši tāda tipa cilvēciņi bija izdevīgi, pazemoja sevi no pirmās dienas prezidenta postenī. Un viņš nepārtraukti turpina sevi pazemot.

+6
-7
Atbildēt

3

    janazakovica > kristaps_drone 28.08.2012. 13.54

    tagat palika skaidrs zatleram pienakas kraatins zoo darzaa..

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    gliters > kristaps_drone 28.08.2012. 14.02

    “tagat palika skaidrs zatleram pienakas kraatins zoo darzaa..”

    T.i. “cikls noslēdzies”?

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    janazakovica > kristaps_drone 28.08.2012. 14.06

    ka tur bija bibelee..no zemes-pisliem jus nakat un par zemes pisliem jus paliksiet..

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

lebronj2356 28.08.2012. 12.57

Tad publiski pazemojamais varēja no šī dzīvokļa atteikties ! RP kļūst smieklīga, laikam jau reitingu krituma ietekmē !

+10
-11
Atbildēt

1

    janazakovica > lebronj2356 28.08.2012. 13.28

    kas rakstija to likumu grutups..?salidzinaji kas vienkarsiem cilvekiem pienakas pec likuma un kas prezidentiem..kads ir vinu realais ieguuldijums…ceremonijas un butaforijas..skali pazinojumi cetru gadu garumaa kas dod par nodoklu maksataju naudu iegutu atpazistamibu ar kuru savukart var dibinat tanku partijas..

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu