Cik droša, jūsuprāt, ir elektronisko vēlēšanu sistēma? • IR.lv

Cik droša, jūsuprāt, ir elektronisko vēlēšanu sistēma?

8

1==ļoti droša//2==salīdzinoši droša//3==droša//4==nekas nav nedrošāks//5==nedroša un viltojama//6==biļeteni visdrošākie//7==nezinu//8==cits variants//9==//10==//

Komentāri (8)

Kristīne 22.08.2012. 21.20

Dažiem ļautiņiem, tostarp man, varētu būt grūti vērtēt to, kā nav…

+6
0
Atbildēt

0

disassociative 24.08.2012. 15.52

Kaut ko nesaprotu – mums nav elektroniskas vēlēšanu sistēmas. Kāds drošums? Par ko vispār runājam? Ja internetbanka ir droša, tad var uztaisīt arī drošu vēlēšanu sistēmu, taisīšanas un kompetences vaina. Ja atkal kādi pietuvinātie ar zemu profesionalitātes līmeni tiks pie veidošanas, tad būs tas pats, kas, piemēram, ar VID sistēmu.

+3
-1
Atbildēt

0

Kārlis Dūmiņš 26.08.2012. 09.58

Pajautājiet labāk: “Bet, kas vispār vairs mūsdienās ir drošība pasaules tīmeklī?” – padomāsim – mākoņservisi, kredītkartes, norēķini internetos, utt, utml, … viss glabājas vienā lielā tīmeklī, ko sauc par internetu.

Tad jau, ja iet runa par to, vai balsošana internetā būs droša vai nē, varu atbildēt – mēģiniet tad mūsdienās iztikt bez interneta maksājumiem, kredītkartēm un citiem norēķinu avotiem. Protams, daļa tam visam piekritīs un iztiek bez šī visa, taču, cik ilgi? Galu galā – ja dzīvotu aptuveni 20 gadus atpakaļ, kad vēl šī, kosmiskā interneta, ēra bija vēl autiņos, tad vēl saprastu jautājumu – ir vai nav mums vajadzīga šāda balsošana.

Piedodiet, bet joprojām atrodamies zīdaiņu autiņos, nekā sen jau vajadzētu būt. Neesam kaut kur tā kā par ilgu aizkavējušies?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu