Vācot parakstus “Pussy Riot” atbalstam, atņem plakātus • IR.lv

Vācot parakstus “Pussy Riot” atbalstam, atņem plakātus

23
"Pussy Riot" atbalstītājas pie Krievijas vēstniecības Varšavā. Foto: AFP/LETA

Incidents noticis pirms “Mumij Troļļ” koncerta, policija meiteņu rīcībā pārkāpumu nesaskata

Pirms rokgruppas “Mumij Troļļ” koncerta svētdien “Arēnas Rīga” apsardze aizturējusi trīs meitenes, kas vāca parakstus zem petīcijas “FreePussyRiot”, bet vēlāk viņas atbrīvojusi, atņemot plakātus ar uzrakstu “FreePussyRiot”, liecina ieraksts Ministru prezidenta ārštata padomnieka Pētera Viņķeļa (Vienotība) tviterī.

Pirmais Viņķeļa ieraksts vēsta, ka apsargi un policisti pie ieejas “Mumij Troļļ” koncertā aizturējuši latviešu meitenes, kas solidarizējušās tērpos “Free Pussy Rio”, vēsta LETA.

Pēc “Arēnas Rīga” apsardzes izsaukuma ieradušies valsts policisti. Kā izrādījies, meitenes, kas sevi tviterī dēvē par Lindu Medeni, Elīnu Feldbergu un Faniju Līgu, “Arēnā Rīga” mēģinājušas vākt parakstus zem petīcijas “FreePussyRiot”, tādējādi “traucējot svētku norisi”.

Meitenes sniegušas paskaidrojumus policijai par parakstu vākšanu “PussyRiot” atbalstam “Arēnā Rīga”.

Policija nav saskatījusi pārkāpumus “PussyRiot” atbalstītāju rīcībai un viņas atbrīvojusi, bet “Arēna Rīga” apsardze drošības pēc atņēmusi plakātus “FreePR!”.

Tā kā meitenes bija ieradušās ar plakātiem, bet “Arēna Rīga” ir privāta teritorija un tās iekšējās kārtības noteikumi neparedz plakātu izvietošanu, apmeklētājām tika lūgts nepārkāpt noteikumus un neaģitēt, skaidroja Lita Juberte, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste. Policija notikuma vietā bija ieradusies pēc izsaukuma un pārbaudījusi aizturēto personu dokumentus.

Jau ziņots, ka Maskavas tiesa 17.augustā pankgrupas “Pussy Riot” dalībnieces notiesāja, piespriežot divus gadus cietumā par viedokļa paušanu baznīcā pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

“Arēnā Rīga svētdien Rīgas svētkos koncertēja grupa “Mumij Troļļ” no Krievijas.

 

Komentāri (23)

ingban 19.08.2012. 21.57

Tas ir ļoti apsveicami, ka vispār tāds mēģinājums notika. Nav svarīgi šajā gadījumā, kādi motīvi vijās katrā dalībnieka jaunieša galvā, svarīgi, ka Latvijas iedzīvotāju maza saujiņa izrādīja kādas “dzīvības pazīmes” reaģējot uz nu jau globālu kairinājumu. Tas tik vēl trūktu, ja, piemēram, Austrālijas sabiedrībā PR atbalsta reakcija ir, bet tuvākajā kaimiņvalstī Latvijā – nav. Akcijas norise un iznākums nekādu pārsteigumu nerada, jo mūsu oficiozu nostādne šādos ķimerīgos gadījumos mēdz būt “klusējoši izprotoša” pēc konjungtūras prasībām. Ikviens politiķis vai citādi Latvijā pazīstams, ietekmīgs cilvēks, kurš liek likmes uz vēlētāju, kuram ir naivā cerība, ka Putina Krievija izglābs mūs no nabadzības, PR un līdzīgos gadījumos izliksies neko neredzam labākajā gadījumā, bet visdrīzāk pievienosies KPB sašutumam.

+18
-3
Atbildēt

0

Janka, Janic 19.08.2012. 21.38

Riiga jau uzvedaas kaa krievu guberņa, …tur protesti arii var novest cietumaa…

+15
-2
Atbildēt

2

    Janka, Janic > Janka, Janic 20.08.2012. 12.55

    var jau buut , ka areena Riiga ir pieliidzinaama krievu pareizticiigo bazniicai , par to nestriideešos un boļševiku laikos komunists bazniicaa negaaja , taatad arii nebuutu protesta.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > Janka, Janic 20.08.2012. 14.28

    S&M Sorry džeki, nedzīvojam vairs komunismā, Arēna Rīga ir privātīpašums,
    =============
    Zinu šito vēsturiski mazizglītoto vulgārkomunistu iznireļu pasugu – “privātīpašums svēts”!

    Atzīmēšu, ka privātīpašums ir cilvēces vēsturē ļoti nesena un – jāatzīst – nepamatoti strauji iesakņojusies īpašuma forma ar nopietnām evolucionāri nestabilas stratēģijas pazīmēm.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Māris Sprūds 20.08.2012. 00.16

neredzu īpašu jēgu vākt parakstus kautkādā tur koridorā, bet vajadzēja koncertā vilkt ārā un vicināt skatuves priekšā. ja tad kāds viņas aiztiktu, tad gan būtu tracis.

Starpcitu īsti nesaprotu tekstu par arēnas “iekšējiem noteikumiem” tur redz nav paredzēts izkarināt plakātus :) bet tādus noteikumus var stāstīt darbiniekiem, kas tos ir parakstijuši. Tik at labi es savā istabā varu noteikt “iekšējās kārtības” noteikumus ka te tūlīt drīkst un var pīpēt zāli utt :) bet tas taču nebūs likumīgi…

btw šovakar Panorāmā intervija ar “Prāta vētru” gan liek domāt ka viņi ir pilnīgi bezviedokļa mīkstie ņergas :(

+13
-3
Atbildēt

5

    dzintarz > Māris Sprūds 20.08.2012. 14.11

    Plus_opinionMihailsK Nevajag viņu ļoti nosodīt. Var saprast, jo Krievijā viņiem ir sava auditorija, koncerti. Ja pārāk daudz un skaļi virina muti, var sanākt kā Sobčakai.
    ===========
    Lai tik vālē prom! Lai uzlaiž kādā pravoslavnuto “korporatīvā” – Latvijas kultūrai liels zaudējums nebūs…
    Tas mazumiņš, kas Latvijas kultūrai bij derīgs jau sen ir paveikts un beidzies… Pirms gadiem 8-10mit.
    Pacelsim glāzes uz aizgājēju veselību!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Nevajag viņu ļoti nosodīt. Var saprast, jo Krievijā viņiem ir sava auditorija, koncerti. Ja pārāk daudz un skaļi virina muti, var sanākt kā Sobčakai.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dzintarz > Māris Sprūds 20.08.2012. 14.15

    S&M Privātīpašums ir privātīpašums
    ======
    Un stulbums ir stulbums.
    Bezvērtīga tautoloģija… Labāk neraksti vairs.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > Māris Sprūds 20.08.2012. 08.23

    S&M Ja privātīpašumā tiek rīkota privāta ballīte, tad ok – Tev taisnība, ja privātā īpašumā tiek rīkots publisks pasākums ar mērķi nopelnīt naudu, vai kā citādi gūt sev labumu, tad šādā situācijā darbojas LR visa veida likumi, kuri nodrošina vārda uc demokrātiskas brīvības valstī. Tā tam vismaz vajadzētu būt :)

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    Skaida > Māris Sprūds 20.08.2012. 02.00

    Par Prāta Vētru pilnībā piekrītu – svaigizceptais kristietis Kaupers tik ņurdēja, kamēr Roga mūs apgaismoja par to, cik stipra ir reliģija Krievijā. Tad jau arī ar Pērkona aizliegšanu savā laikā viss bija kārtībā, paši vainīgi, ka provocēja tolaik pastāvošo varu un režīmam svētos simbolus…

    +15
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu