Londonas spēļu laikā likumpārkāpēji tiks tiesāti nekavējoties • IR.lv

Londonas spēļu laikā likumpārkāpēji tiks tiesāti nekavējoties

23
Britu tenisa līdzjutējas. Foto: EPA/LETA

Visas ar olimpiskajām spēlēm saistītās lietas paredzēts izskatītas 24 stundu laikā pēc likumpārkāpēju aresta

Olimpisko spēļu laikā Londonas tiesas strādās pagarinātu darba laiku, lai bez vilcināšanās iztiesātu visus ar spēlēm saistītos likumpārkāpumus, ziņo LETA/AFP.

Londonas tiesas darbosies no plkst.8 līdz plkst.19.30, lai nodrošinātu, ka visas ar olimpiskajām spēlēm saistītās lietas tiek izskatītas 24 stundu laikā pēc likumpārkāpēju aresta, norādīja prokurore Elisone Saundersa. “Daudzi cilvēki, kas ieradīsies uz olimpiskajām spēlēm, nedzīvos šeit, tādēļ svarīgi, lai pārkāpumu gadījumā mēs rīkotos ātri,” norādīja prokurore. “Cilvēki, kas otrdien pastrādās noziegumus, trešdien būs tiesā (..), mēs mācāmies no vasaras nekārtību piemēra,” viņa piebilda.

Pagājušā gada augustā vairākas Anglijas pilsētas pārņēma vardarbīgi grautiņi, kas noveda pie liela skaita arestu, pārslogojot tiesu sistēmu.

Gatavojoties 2012.gada vasaras olimpiskajām spēlēm, prokuratūra, policija un tiesībsargājošās aģentūras ierosinājušas vairākus jaunus pasākumus, arī jaunas “olimpisko pārkāpumu” kategorijas izveidošanu, cerot šādi laupīt drosmi potenciālajiem likumpārkāpējiem.

Londonas olimpiskās spēles notiks no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Par drošību olimpisko spēļu laikā gādās vairāk nekā 40 000 cilvēku, un vērienīgie drošības pasākumi izmaksās aptuveni 553 miljonus sterliņu mārciņu (476 miljonus latu).

 

Komentāri (23)

silvija_vitina 05.07.2012. 14.02

Manuprāt, vajadzētu aizsūtīt mūsu tieslietu ierēdniecību pastažēties.

+3
0
Atbildēt

0

mary75 05.07.2012. 14.16

Kāda nozīmē, mūsu tiesas jau nav ieinteresētas neko mainīt, ieinteresētas saglabāt esošo sistēmu, jebkurām reformām pretojas mežonīgi, tās jau traucēs “biznesam”.

+3
0
Atbildēt

1

    archoftriumph > mary75 06.07.2012. 13.27

    muusu tiesas arii pielaagojas, piemeram no 1 juulija administratiivaas tiesas tiek likvideetas un jautaajumi paaradreseeja uz parastajaam tiesaam – tas skjiet noziimee ka vitronic ir panaacis savu lai cilveeki nepaarsuudz leemumus fotoradaru sakaraa. piedevaam veel tiesai buus tiesiibas nepienjemt iesniegumus par mazsvariigiem (lidz 30ls) nodariijumiem.

    “Institūcija (amatpersona), kas pilnvarota izskatīt administratīvā pārkāpuma lietu, izskatījusi pieteikumu un citus materiālus par attiecīgo administratīvo pārkāpumu, var atteikties uzsākt lietvedību šā administratīvā pārkāpuma lietā, ja izdarītais pārkāpums atzīstams par maznozīmīgu.”

    skat tiesas.lv aktualitates

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu