Maskavā sākas skandalozās grupas "Pussy Riot" prāva • IR.lv

Maskavā sākas skandalozās grupas “Pussy Riot” prāva

13
Pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieces uz apsūdzēto sola. Foto: EPA/LETA

Meitenes no pankgrupas tiesā tajā pašā zālē, kur savulaik apsūdzēja Hodorkovski un Ļebedevu

Maskavā pirmdien sākusies tiesa, kurā par huigānismu apsūdzētas trīs pankgrupas “Pussy Riot” dalībnieces, kas februārī Krievijas galvaspilsētas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja antiputinisku “panku lūgšanas” akciju “Dievdzemdētāja, padzen Putinu!”.

“Pussy Riot” dalībnieces Nadežda Tolkoņņikova, Marija Aļehina un Jekaterina Samuceviča ir apsūdzētas reliģiska naida motivētā huligānismā, kas atbilstoši prokuroru slēdzienam “zaimojošā kārtā pazemoja Krievijas pareizticīgo baznīcas gadsimtiem senos balstus”. Par šo nodarījumu viņas pelnījušas septiņu gadu cietumsodu, uzskata prokuratūra, ziņo LETA/BBC.

Tiesas pārstāvji solījuši, ka prāva tiks translēta dzīvajā ēterā internetā. Tiesnese Marija Sirova cer lietas izskatīšanu pabeigt trīs nedēļu laikā.

Sagaidāms, ka pie Maskavas Hamovņiku rajona tiesas, kur notiks lietas izskatīšana, tiks rīkotas “Pussy Riot” atbalsta akcijas.

Tiesas process grupas “Pussy Riot” dalībniecēm notiek tajā pašā tiesā un zālē, kur savulaik tika apsūdzēts uzņēmējs Mihails Hodorkovskis un koncerna “Menatep” vadītājs Platons Ļebedevs, raksta “Newsru.com”. Tiesas sekretāre paskaidrojusi, ka šī esot vislielākā tiesas zāle, kas var uzņemt visus žurnālistus.

Jau vēstīts, ka šā gada 21.februārī piecas “Pussy Riot” dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja “panku lūgšanu” “Dievdzemdētāja, padzen Putinu!”.

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstīta skaņas celiņa tika radīts dziesmas “Dievdzemdētāja, padzen Putinu!” videoklips.

Atbalstu arestētajām “Pussy Riot” dalībniecēm pauduši tādi pasaules slavu iemantojuši mākslinieki kā “Red Hot Chili Peppers”, “Franz Ferdinand”, “Faith No More” un Stings.

Svētdien ar aicinājumu Krievijas valdībai apžēlot “Pussy Riot” dalībnieces vērsusies vācu pankroka dziedātāja Nina Hāgena. “Es vēlos vērsties pie Krievijas valdības un arī pie maniem pareizticīgajiem brāļiem un māsām,” intervijā raidorganizācijai “Deutsche Welle” sacīja mūziķe.

“Tie ir jauni, traki cilvēki, kas ir aizgājuši par tālu, un ar to, ko izdarīja baznīcā, viņas izprovocējušas ļoti daudzus cilvēkus. Viņas pavisam noteikti neko tik muļķīgu vairs nedarīs. Cerams, ka viņas ir daudz ko no tā mācījušās, un es ceru, ka Krievija izrādīs augstsirdību. Uz to es aicinu, un par to es lūdzos,” sacīja Hāgena.

 

Komentāri (13)

oktaavs 30.07.2012. 18.33

Ir pāris secinājumu.
1) Tiem skuķiem tomēr nav ar galvu labi, jo rīkot tādas akcijas baznīcā nav pieņemami pat no ļoti liberāla skatījuma.
2) Piedot muļkēm ir baznīcas svēts pienākums. Ja nepiedod, tad nav lasījuši Bībeli. Tie “baķuškas” – čekisti varbūt nav lasījuši arī. Viņiem ir cits dievs. Uzvārds ar “P” sākas.
3) Kopš kura laika baznīca Krievijā ir valsts sastāvdaļa ?
Atbildi vislabāk laikam zina Kremlī..

+4
0
Atbildēt

0

egils_krastins 30.07.2012. 22.56

…”zaimojošā kārtā pazemoja Krievijas pareizticīgo baznīcas gadsimtiem senos balstus”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tas prokurors gan “labi paarzin” Kristus miesas balstus… taisni jaasmejas. Ceru, ka meiteneem ir labi advokaati.
Par ko shos beernus likt cietumaa? Par izpausmes briiviibu?! Jeezus vinhaam pat paarmetumu neizteiktu…pasmaidiitu baardaa un aizsuutiitu maajaas pie vecaakiem…:)

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 30.07.2012. 14.34

krievija neizradis augstsirdibu..jo pieredze rada ka augstsirdibu uztver kaa vajuma pazimi..es meiteneem lautu gadu vai divus pastradat sieviesu klosteri un tad lai iet uz visam debess pusem.s Bogom.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu