Latvijas olimpiešu izturība slēpj vājības • IR.lv

Latvijas olimpiešu izturība slēpj vājības

28
Latvijas delegācija Londonas olimpiādei. Foto: Jānis Saliņš, F64

Žurnāls Ir fotostāstā atklāj, kā mūsu sportisti atpūšas un sakopo spēkus

Latvijas olimpiešu ēdienkarte īpaši neatšķiras no parasti fiziskās aktivitātēs regulāri iesaistītajiem cilvēkiem, bet labākā atpūta ir pirts, sarunas, filmas, grāmatas un mūzika. Tā liecina žurnāla Ir apkopotie stāsti un fotoattēli par Londonas olimpiādes dalībniekiem no mūsu valsts.

Smaiļotājiem Kristam Straumem un Aleksejam Rumjancevam pēc treniņiem visvairāk sāp mugura, rokas un pleci, bet sāpes kliedē kārtīga izstaipīšanās un masāžas. Lai mazinātu garīgo spriedzi, viņi regulāri apmeklē psihologu.

Lodes grūdējam Mārim Urtānam formula, kā atpūtināt ķermeni, vienkārša: «Nekā nedarīšana un, protams, arī pirts». Psiholoģisko spriedzi palīdz mazināt sarunas ar draugiem un labs kino.

BMX riteņbraucēja Sandra Aleksejeva īpaši piekodina: «Nesāp nekas!» Ja Sandra jūtas fiziski vai psiholoģiski sagurusi, līdz laba mūzika, televizors vai saules un vēja baudīšana uz Valmieras BMX trases astoņus metrus augstā uzkalna.

Svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, kuram 11 gadu vecumā ārsti ieteikuši sportošanu pārtraukt, tagad vien secina: «Pie ārstiem nav jēgas iet». Ja nu vienīgi pie fizioterapeita Mareka Osovska, kurš ar Artūra traumām darot «Dieva brīnumus». Fizisko nogurumu Artūram palīdz pieveikt kārtīga pirts. Tikt galā ar garīgo pārslodzi palīdz filmas, grāmatas, datorspēles un nomierinoša mūzika.

Daudzcīņniecei Aigai Grabustei pēc treniņiem visbiežāk sāp pēdas. Tās atpūtināt palīdz atjaunojošas vannas un olu kompreses. Atpūtas brīžos starp treniņiem par tradīciju kļuvusi karkadē tējas dzeršana stadionā no līdzi paņemtā termosa. Psiholoģisko nogurumu un stresu Aiga vislabāk kliedē pie mammas Rēzeknē: «Nekas cits mani emocionāli tā neatjauno.»

Komentāri (28)

janazakovica 26.07.2012. 11.07

par skepmetejiem un jauno talantu lauru ikaunieci ne varda..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu