Krievija gatava uzņemt Sīrijas opozīcijas un valdības sarunas • IR.lv

Krievija gatava uzņemt Sīrijas opozīcijas un valdības sarunas

28
Vitālijs Čurkins. Foto: telegraph.co.uk

Maskava cenšas atgūt diplomātisko iniciatīvu austrumu jautājumā

Maskava ir gatava piedāvāt vietu sarunām starp Sīrijas opozīciju un prezidentu Bašaru al Asadu, lai darītu galu konfliktam šai valstī, paziņojis Krievijas vēstnieks Apvienoto Nāciju Organizācijā Vitālijs Čurkins, vēsta aģentūra LETA-AFP.

«Krievija grib arī turpmāk tiekties pēc konsensa risinājumiem, kas sekmētu Sīrijas iekšējā dialoga uzsākšanu,» paziņoja Čurkins. Šajā nolūkā Maskava ir gatava «piedāvāt vietu gan kontaktiem, kas būtu vērsti uz Sīrijas opozīcijas apvienošanu, gan iespējamajām sarunām starp valdības un opozīcijas pārstāvjiem».

Maskava, kas pirms nedēļas ANO Drošības padomē izmantoja savas veto tiesības, lai bloķētu rietumvalstu izstrādāto Sīrijas sankciju rezolūciju, tagad cenšas atgūt diplomātisko iniciatīvu šai jautājumā. Gandrīz visi sašķeltās Sīrijas opozīcijas grupējumi iebilst pret sarunām par politisko izlīgumu, kamēr pie varas atrodas Asads.

Jau ziņots, ka Krievija un Ķīna pagājušajā ceturtdienā ANO Drošības padomē izmantoja savas veto tiesības, lai bloķētu rietumvalstu izstrādāto rezolūciju, kurā Sīrijas režīmam bija piedraudēts ar sankcijām, ja netiks pārtraukta smago ieroču izmantošana.

Reaģējot uz kārtējo, pēdējo deviņu mēnešu laikā jau trešo, abu valstu veto Sīrijas rezolūcijai, ASV, Lielbritānija, Francija un Vācija nolēmušas meklēt iespējas, kā ietekmēt situāciju, neizmantojot ANO Drošības padomi. Tomēr vienlaikus tās noraidījušas iespēju sniegt militāru atbalstu Sīrijas opozīcijai.

Tikmēr Čurkins paziņojis, ka rietumvalstu nostāja «sekmē situācijas saasināšanos, kam var būt katastrofālas sekas». Iepriekš Krievija norādīja, ka Rietumi atbalsta teroristu darbību Sīrijā, nereaģējot uz opozīcijas pārstāvja uzbrukumu, kurā Asada valdība augsta līmeņa drošības apspriedē tika nogalināts Sīrijas aizsardzības ministrs.

Komentāri (28)

Janka, Janic 26.07.2012. 18.27

… pareizi , krieviem galvenais paardot plintes un saņemt naudu par jau piegaadaatajiem ieročiem

+3
0
Atbildēt

1

    marmed > Janka, Janic 26.07.2012. 22.18

    protams, a amerikāņiem galvenais ir izplatīt demokrātiju, lai visi būtu tik laimīgi kā cilvēki Irākā un Lībijā. Amerikāni galīgi nedomā par peļņas gūšanu uz citu ciešanām, cik labi ka mums viņi ir.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

janazakovica 26.07.2012. 17.38

krievija ari turpmak grib pardot savus ierocus par mijjardiem sirijai…tagat vnk grib uzzinat kas par tiem maksaas..

+3
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 27.07.2012. 12.51

…kam var būt katastrofālas sekas
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vitālijs Čurkins uzskata, ka kremlinu interešu zaudējums ir kas katastrofālāks par Sīrijas civiliedzīvotāju iznīcināšanu ar artilēriju !?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu