Pēc "Ir" eksperimenta ierosinātajā lietā turpinās izmeklēšana • IR.lv

Pēc “Ir” eksperimenta ierosinātajā lietā turpinās izmeklēšana

45
Foto: Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Policija nekomentē iekšlietu ministra teikto, ka narkotirgoņus atrast vairs “principā nav iespējams”

Saistībā ar žurnāla “Ir” veikto eksperimentu, kura ietvaros jūnija vidū ēkā Kauguros, Nometņu ielā 2a, tika nopirktas narkotikas, ir ierosināts kriminālprocess, kurā šobrīd turpinās izmeklēšana, Ir.lv informēja Valsts policijā. Policija atteicās komentēt iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) ceturtdien Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīto, ka šobrīd rakstā pieminētos narkotiku tirgoņus notvert vairs “principā nav iespējams.”

Ir.lv piektdien ar ministru neizdevās sazināties, jo viņš atrodas atvaļinājumā, taču ceturtdien Latvijas Radio raidījumā viņš sacīja: “Ja runājam par konkrēto piemēru [“Ir” eksperimentu], tad šajā gadījumā tas mērķis, ko žurnālisti bija iecerējuši – pievērst uzmanību sabiedrības problemātikai – īsti nenostrādāja.” Ministrs pauda izbrīnu, kāpēc žurnāls nav sadarbojies ar policiju šī eksperimenta veikšanā. “Jautājums – kāpēc, vai neuzticās policijai? Jā, es piekrītu, ka konkrētajā iecirknī vai vietā uzticība policijai varbūt nav, bet bija iespēja šo problemātiku parādīt, arī reāli aizturot šīs personas.Protams, ka tagad tas tajā vietā principā nav iespējams,” sacīja ministrs.

Uz jautājumu, vai eksperiments ir attaisnojams, ministrs atbildēja:”Es, protams, negribētu vērsties pret žurnālistiem, kas rīko tādus [eksperimentus], es pilnīgi atbalstu to, ka tiek aktualizēta problematika, bet narkotiskās vielas Latvijā var iegādāties tikai un vienīgi ar tiesneša sankciju, tātad narkotisko vielu iegāde nav iespējama bez sankcijas, proti, ir iespējama, bet ir krimināli sodāma.”

Ir.lv Valsts policijā noskaidroja, ka “Ir” žurnālistei, kas veica eksperimentu, šajā lietā šobrīd ir liecinieces status, arī pie kriminālatbildības par narkotiku iegādi eksperimenta laikā viņa netiks saukta, jo pirkums pēc iegādes brīvprātīgi nodotas policijai. Krimināllikuma 254.pants paredz atbrīvošanu no kriminālatbildības, ja persona pati vēršas tiesībsargājošajās iestādēs un nodod narkotiskās vielas. Policija atturējās atklāt sīkāku informāciju, cik tālu ir pavirzījusies izmeklēšana šajā lietā.

Žurnāls “Ir” 21.jūnijā vēstīja par divām narkotiku tirdzniecības vietām Kauguros – netālu no iekšlietu ministra Riharda Kozlovska mājām, kur saskaņā ar vietējo iedzīvotāju sniegto informāciju narkotikas tirgo jau gadiem. Vienā no vietām – ēkā Nometņu ielā 2a, kur atrodas sociālā ēkā un Kauguru pašvaldības policista darba telpas, “Ir” eksperimenta laikā arī iegādājās marihuānu. Pašvaldības policists, kura darba telpas atrodas šajā pat mājā, žurnālam atzina, ka narkotiku tirdzniecība viņam nav nekāds noslēpums, viņš par to neformāli esot informējis arī Valsts policiju. Tomēr nekādas darbības netika veiktas un “Ir” eksperiments apliecināja, ka narkotirdzniecība šajā vietā ritēja pilnā sparā.

Komentāri (45)

Kaspars Špūle 22.07.2012. 22.41

Vēl viena ziņa, kuru IR.lv nav pamanījis.
—-
Krievijas IA Regnum ziņo, ka 19. jūlijā organizācijas “Alternatīvā izvēle” (Latvija) valde nolēmusi iekļauties starptautiskajā kustībā “Internacionālā Krievija”. Kustībā individuāli nolēmuši iestāties “Alternatīvās izvēles” biedri Dmitrijs Čubukovs, Normunds Ozoliņš, Jevgeņijs Okss, Guntra Vīksna un Andžejs Zdanovičs. “Mūsu mērķis – uzbūvēt Latviju visiem tās iedzīvotājiem, neatkarīgi no viņu tautības. Tāpēc mums ir tuvas “Internacionālās Krievijas” idejas”, aģentūrai Regnum paziņoja “Alternatīvās izvēles” pārstāvis.
http://regnum.su/news/fd-abroad/1553492.html
Pašas “Internacionālās Krievijas” vietnē starp Latvijas internacionālajiem “alternatīvistiem” pieminēts arī Kaspars Dimiters
http://evrazsojuz.ru/?p=405
bet Regnum ziņā viņa vārda nav.
——
Par minēto personu iepriekšējo darbību
http://www.ir.lv/2012/1/24/ludz-vertet-zatlera-rikojuma-nr-2-atbilstibu-satversmei

+7
-1
Atbildēt

0

Andris 22.07.2012. 16.36

Nepatīk man mūsu policijas priekšnieks, kaut kā stipri atgādina sovoku miličus. Un neticu, ka tik resns tips var būt labs darbinieks, viņam tak liela svara dēļ pat pakustēties grūti – piemēram, paņemt no plaukta kādu mapi ar dokumentiem vai grāmatu. Man ir aizdomas, ka viņš ir slinks un stulbs vienlaikus. Karikaturisks krievu žandārms no Čehova lugām. Un piedevām ar medaļām apkaries, kā kāds 9. maija okupants.

+8
-3
Atbildēt

0

ilmisimo 21.07.2012. 13.17

Drošības iestāžu un izmeklētāju kauna traips

…………..,Neilgi pirms slepkavības – 2001. gada maijā – J. Laukroze nolasīja spriedumu trim Krievijas nacionālboļševikiem, kuri bija apsūdzēti terorismā. Uzkāpuši Pēterbaznīcas tornī un izkāruši savu pēc nacistu simbolikas parauga veidoto karogu, radikāļi piedraudēja izmantot līdzi paņemtās granātas (par laimi, tās izrādījās viltotas). Diviem apsūdzētajiem tika piespriests 15 gadu cietumsods, trešajam līdzdalībniekam – brīvības atņemšana uz pieciem gadiem.

Sprieduma nolasīšanas brīdī klāt bija arī vietējie nacionālboļševiki un V. Lindermans solīja, ka nu “Latvijā līs asins jūra!”.

Var jau teikt, ka tā ir tikai sakritība, bet pēdējos gados Latvijas tiesas ir vairījušās no bargiem spriedumiem personām, kas apdraud Latvijas neatkarību un drošību. Spilgtākais piemērs ir tieši V. Lindermans, kurš attaisnots par aicinājumu veikt valsts apvērsumu un nelikumīgu sprāgstvielu glabāšanu. Turklāt tiesa pat lēmusi, ka par nepamatotu apsūdzību viņam pienākas kompensācija. Lindermana triumfs iedrošinājis pārtraukt agrāko slapstīšanos un pārnest politisko darbību jaunā līmenī, kam valstiskā līmenī nekādi šķēršļi nav likti. Nupat Uzņēmumu reģistrs piekritis reģistrēta viņa partiju “Par dzimto valodu”.

Starp citu, arī J. Laukrozes notiesātie nacionālboļševiki piespriesto sodu neizcieta – pēc laika viņi tika izdoti Krievijai un tur atbrīvoti.

http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=355554:kauna-traips&catid=93:la-komentri&Itemid=440

+9
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu