Komunālo parādu soda procenti atlaisti 1300 rīdziniekiem • IR.lv

Komunālo parādu soda procenti atlaisti 1300 rīdziniekiem

31
''Rīgas namu pārvaldnieka'' parādniekiem atlaidīs soda naudu, ja līdz 31.decembrim vienosies par parāda atmaksu. Foto: apkaimes.lv

“Rīgas namu pārvaldnieks” strādājot ar peļņu, neraugoties uz 31 miljona latu parādu

Kopš 1.jūlija, kad SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) sāka pieņemt pieteikumus no komunālo maksājumu parādniekiem, kam, vienojoties par parāda pamatsummas atmaksu, tiek atlaista kavējuma nauda, iesniegumi saņemti no 1300 uzņēmuma klientiem. Par to intervijā Latvijas Radio šodien informēja RNP valdes priekšsēdētājs Ervīns Straupe.

Parādu pamatsumma komunālo pakalpojumu sniedzējam kopumā pārsniedz 24 miljonus latu, tai uzrēķināti soda procenti vēl 7 miljoni latu. Parādnieku skaitā ir vairāk nekā 30% RNP klientu, starp viņiem 24 tūkstoši ir ilgstošie nemaksātāji, pastāstīja Straupe.

“Lielākā un godīgākā mūsu maksātāju daļa ir cilvēki ar mazākiem ienākumiem, tai skaitā pensionāri,” situāciju raksturo Straupe, “ir ļaunprātīgi nemaksātāji, kas par komunālajiem pakalpojumiem nav maksājuši vairākus gadus. Ir tādi, ar kuriem uzsākta tiesvedība.”

Soda procentu atlaišana iespējama tikai RNP klientiem – fiziskām personām, bet ne juridiskām personām. Līdz 31.decembrim parādnieki var pieteikties RNP apkalpošanas iecirkņos, lai vienotos par parāda pamatsummas atmaksas grafiku, vai iesniegt aizpildītu veidlapu, ko var izdrukāt no uzņēmuma mājaslapas. Termiņš, kurā jāsamaksā parāda summa, ir 24 mēneši no vienošanās par atmaksas grafiku.

“Klienti ir aktīvi un šo iespēju izmanto,” vērtē firmas vadītājs. Vairāk nekā 8% no 1300 jau reģistrētajiem izmantojuši iespēju pēc kavējuma naudas dzēšanas pilnībā uzreiz samaksāt sakrājušos parāda pamatsummu. Straupe minēja piemēru, kad kāds klients pēc soda procentu dzēšanas uzreiz sedza 2,5 tūkstošu latu komunālo maksājumu parādu, kas bija sakrājies pāris gados. Līdz ar kavējuma naudu viņam būtu bijis jāmaksā 4000 latu.

Uz jautājumu, kā kavējuma naudas atlaišana ietekmēs RNP finanšu situāciju, Straupe paskaidroja, ka uzņēmums strādājot ar peļņu. Gada pārskats RNP jāiesniedz jūlijā.

“Mūsu lielākais kreditors ir “Rīgas siltums”, bet 1.oktobrī līdz ar jaunās apkures sezonas sākumu RNP parāda summai jābūt nullei. Kavējuma nauda te piemērota netiek, bet atveram kredītlīniju, ko pēc tam sedzam no klientu soda procentiem,” skaidroja RNP vadītājs. Pagājušais gads nesis pietiekami daudz ieņēmumu kavējuma naudās, lai varētu samaksāt arī šī gada kredītu.

Komentāri (31)

janazakovica 16.07.2012. 14.17

naudas masa jasarupee pat telojot labinos..jo tuvojas velesanas un tulit visa nauda ari bus jaiztteeree iepirkumos..jo aizkadraa virini no par izagtu Latviju jau gaida …tas ka cilveki vismaz 3x parmaksaa par siltumu un siltums savukart desmit reizes parmaksaa par krievijas gazi tas jau nevienu neintresee..

+1
-1
Atbildēt

0

Ilona Auziņa 16.07.2012. 15.34

Kā nu ne. Viņi katra mēneša soda procentus pieskaitīja pamatsummai un tā arī no soda procentiem atvilka soda procentus, ne tikai no parāda. Lai to visu nebūtu jāpārrēķina, viņi vienkārši tos atlaiž, bet ne arī visiem. Tas ir tikai viens no veidiem kā Rīgas dome apkrāpj cilvēkus. Ne velti viņi visur cenšas būt starpnieki starp Latvenergo un iedzīvotājiem, Rīgas siltumu un iedzīvotājiem un Rīgas ūdeni un iedzīvotājiem. Tās viņiem ir īstas melnās peļņas āderes klāt pie tiem progresijā augošajiem sodu procentiem, kuri katru mēnesi daudzkāršojas. Nu kad ir pieķerti, tad vienkārši tos noraksta lai nesāktos masveida tiesu darbi.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu