Rīgas centrā varēs fotografēties kopā ar meitenēm senos tautastērpos • IR.lv

Rīgas centrā varēs fotografēties kopā ar meitenēm senos tautastērpos

23
Tautmeitas Vecrīgā. Foto: Ieva Dāboliņa

Projekta īstenotāji – “Latvju lietas” un “Senā klēts” – tā vairos latvisko pašapziņu un veidos valsts tēlu

Iespēja ikvienam nofotografēties ar meitenēm, kuras tērptas seno lībiešu, Nīcas, Lielvārdes un Ziemeļvidzemes tautas tērpos, no trešdienas būs Rīgas laukumos – Rātslaukumā, Doma laukumā un pie Brīvības pieminekļa.

Jaunais projekts, kura iniciators ir etnogrāfisko leļļu ražotājs „Latvju lietas” sadarbībā ar Tautas tērpu centru “Senā klēts”, aicina visas tūrisma attīstībā ieinteresētās institūcijas, uzņēmumus un gidus atbalstīt šo iniciatīvu. Fotografēt un fotografēties varēs par brīvprātīgu ziedojumu, informē Ieva Nikoleta Dāboliņa.

„Tieši atšķirīgais un tikai mums raksturīgais ir tas, ko vēlas redzēt mūsu valsts apmeklētāji. Iedomāsimies, cik skaista un tūrista acīm eksotiska valsts būtu Latvija, ja visi tie, kam tautastērpi ir, tos lietotu ja ne ikdienā, tad vismaz biežāk. Mūsu meitenes ir personības ar augstu pašcieņu, pieredzi tērpu demonstrēšanā un horeogrāfijā, un šis projekts būs mūsu devums Latvijas tēla veidošanā,” projekta ideju skaidro Dāboliņa, kura pārstāv „Latvju lietas”.

Arī Tautas tērpu centra “Senā klēts” valdes priekšsēdētāja Monta Grasmane uzskata, ka ar šo projektu “vairosim latvisko pašapziņu un iepriecināsim pilsētas viesus”. “Senajai klētij” latviešu tautastērpu darināšanā un etnogrāfiskā mantojuma popularizēšanā ir vairāk nekā 20 gadu pieredze.

Fotografēties ar latvju tautastērpos ģērbtajām meitenēm varēs katru dienu no 11.jūlija, izņemot svētdienas, Rātslaukumā no plkst. 10 līdz 13 un Brīvības pieminekļa laukumā no plkst. 14 līdz 17 . Vienīgais izņēmums būs tad, ja stipri līs.

 

Komentāri (23)

ex. Lipsne 10.07.2012. 16.35

lieliska ideja, domāju, ka to izmantos ne tikai tūristi :)

+4
-1
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 11.07.2012. 11.55

Attālinoties no te valdošā principāli-patriotiskā skatījuma, atļaušos pieminēt dažus sīkākus faktorus – tautas tērpu kvalitāti un meiteņu izturēšanas stilu.
Nu nepavisam negribas, ka pie mums būtu kā Romā pie Kolizeja, kur nevar vien atgaiņāties no resnīgiem gladiatoriem pašķidros kokvilnas bruncīšos ar skārda zobentiņiem. Kaut gan – ir jau publika, kas ar tādiem bildējas un ne man viņiem to liegt. Tāpat, ka iespēju dažām rīdziniecēm kaut ko nopelnīt godīgā biznesā, nevis kādā smalkā iestādē.

+2
0
Atbildēt

0

dace_roze_lmt_lv 10.07.2012. 18.40

Иева Николетта Даболиня или заводила всего этого балагана, это, я так понимаю, та националистка, которая вышла из умеренно-националистической латышской партии (сорри, названия не помню, для меня все эти крестьянские тусовки на одно лицо) для того, чтобы вступить в откровенно националистическую партию, кажется, в ВЛ/ТБ/ДННЛ/ОПРСТ, здесь она тоже пописывает: http://www.ir.lv/profils/47010

И вот, тоже пошла на поклон к Ушакову, чтобы он ей разрешил деньжат подзаработать. И Ушаков, добрая русская душа, конечно, сразу же разрешил.

“Нищенствовать я запретил, но для вас, поскольку вы одеваете народные костюмы, я, так и быть, разрешу”, – сказал этот добрый латвийский русский.

+3
-3
Atbildēt

2

    Inta Genese-Plaude > dace_roze_lmt_lv 11.07.2012. 05.28

    Interesants spriedums, bet ko gan citu var gaidīt no Ivana, kurš atdzīst tikai savu nacionālo – sporta tipa bikses, kuras laikam nenovelk pat gultā mīlējoties ar savu Duņku. Gluži kā čukča nenoņem slēpes. Vai tiešām Ivani gaida ka mēs arī staigāsim treniņbiksēs gan stadionā, gan operā.Bet ko gan var gribēt no cilvēkiem, kam tikai viena vīle ir pierē, un arī tā no cepures. Ja necienāt zemi un valsti kurā dzīvojat, nomainiet to!Nespļaujiet bļodiņā no kuras ēdat. Vai tad mūms atrodoties piemēram Krievijā arī būtu tikpat necienīgi jāizturas pret Jūsu nacionālo tautas tērpu? padomājiet pirms rakstāt! Valsts kura ciena savu nacionālo identitāti, folkloru un savu vēsturi ir tiesīga pastāvēt šajā pasaulē pārstāvot šo zemi, kuru sauc – LATVIJA.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    anete_raugule > dace_roze_lmt_lv 11.07.2012. 08.57

    Pluton, liecies mierā. Visiem tāpat zināms, ka viss labais šajā pasaulē notiek, tikai pateicoties Nila pūlēm ;)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu