Kāpēc nespējam nodarbināt cilvēkus gados? • IR.lv

Kāpēc nespējam nodarbināt cilvēkus gados?

7
Kaspars Kauliņš

Pensijas vecuma palielināšana turpina raisīt diskusijas. Šajā kontekstā vēlos ieskicēt galvenās problēmas, kas saistītas ar vecāka gadagājuma cilvēku nodarbinātību Latvijā no personālvadības un darba tirgus skatījuma

Pirmā problēma – ierobežotas attīstības iespējas. Latvijas (un ne tikai) uzņēmumos nav izveidota sistēma, kas ļautu efektīvi mācīt darbiniekus gados. Protams, ir izņēmumi, taču cilvēkiem sestajā gadu desmitā nepieciešamas īpaši pielāgotas mācību metodes, īpaši sagatavoti pasniedzēji un materiāli. Tādējādi tiek nopietni ierobežota vecāka gadagājuma darbinieku palikšana biznesa vidē, kas pastāvīgi mainās un prasa sistemātisku zināšanu un iemaņu papildināšanu. 

Otra problēma – piemērotu amatu trūkums. Ne tikai krīzes, bet arī vispārējās konkurences spiediens liek uzņēmumiem maksimāli efektīvi izmantot personālu, kas rada spraigu konkurenci gan ārējā darba tirgū, gan arī uzņēmumu iekšienē. Šādos apstākļos liela daļa uzņēmumu nav gatavi nopietni pārskatīt savus darbības principus, lai izveidotu vecākās paaudzes darbiniekiem piemērotus darba apstākļus un amatus. 

Skandināvijā un arī citās vecās Eiropas valstīs pastāv plašas sociālo garantiju programmas, kas nodrošina nopietnu aizsardzību darbiniekiem ar lielāku stāžu  (pamatprincips – kas strādā ilgāk, to var atlaist pēdējo), bet mūsu uzņēmumi bieži vien nevar atļauties šādus sociālās atbildības pasākumus. Tādējādi mēs pašlaik nemākam un nevaram nodrošināt vecāka gadagājuma cilvēkam piemērotu darbu un apstākļus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu