Gandrīz kā zupa • IR.lv

Gandrīz kā zupa

3
Viens no Vincents Polyline līdzīpašniekiem, valdes loceklis un direktors Andris Plociņš.

Pirms astoņiem gadiem angļiem aptrūka ideju, tāpēc būvķīmijas kopuzņēmums Vincents Polyline nonāca vietējo uzņēmēju rokās un nu jaunos produktus izstrādā kopā ar pašmāju zinātniekiem 

Ikviens, kurš apmeklējis lielos mājsaimniecības un būvniecības veikalus, noteikti būs redzējis Vincents Polyline izstrādājumus. Bet cilvēki, kas būvējuši vai remontējuši mājokli, visticamāk, nemaz nezina, ka šīs preces top tepat Latvijā, netālu no Rīgas – Kalngalē. 

Vincents Polyline pašlaik ir viens no pazīstamākajiem vietējiem būvķīmijas ražotājiem, kurš veiksmīgi pārvarējis krīzi, kaut arī tieši būvniecība tās laikā cieta visvairāk un līdz ar to vajadzēja ciest arī būvnieku piegādātājiem. 

«Mūs izglāba tas, ka nav kredītu, un, galvenais, sabalansētie pārdošanas tirgi,» izdzīvošanas noslēpumu atklāj viens no SIA Vincents Polyline līdzīpašniekiem, valdes loceklis un direktors Andris Plociņš. Trešo daļu savas produkcijas uzņēmums tirgo Lietuvā, Igaunijā, Krievijā un Baltkrievijā. «Krievijā krīzi tikpat kā nejuta, bet Lietuvā tā sākās gandrīz gadu vēlāk, un mēs jau bijām tam gatavi,» skaidro direktors. Viņaprāt, Latvijas ražotājiem galvenais joprojām tomēr ir vietējais tirgus, taču diemžēl pēdējā laikā noturēties tajā kļūstot arvien grūtāk. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu