Atriebība? • IR.lv

Atriebība?

5
Foto — Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Nauda, vara un tagad arī asinis sajaucas rēbusā, kas policijai jāatšķetina pēc Kompromat.lv žurnālista Leonīda Jākobsona savainošanas pagājušajā nedēļā. Kā neatminēta mīkla ir arī pats Jākobsons – viņa publiskotā informācija palīdzējusi atklāt noziegumus, taču cunftes brāļu vidū viņa reputācija ir ļoti pretrunīga. Kuram viņš ir ieriebis tik ļoti, lai ķertos pie fiziskas izrēķināšanās?

Ja būtu mazliet dziļāka, vairs nerunātu, – slimnīcas palātā man saka Leonīds Jākobsons, viegli trīcošām rokām pieliekot salveti pie tumšas rētas, kas sejas labajā pusē stiepjas pāri vaigam. Mūsu sarunas brīdī vēl nav pagājusi diennakts kopš 29.marta vakara, kad ātrā palīdzība asiņojošo Leonīdu no viņa mājām Čaka ielā nogādāja Stradiņu slimnīcā ar sākotnējo diagnozi: «Plēsta – šauta brūce sejas labajā pusē. Šoks.» 

Šoks tobrīd valdīja arī publiskajā telpā, mediji ziņoja par nepieredzēti nekaunīgu uzbrukumu žurnālistam, mudinot vilkt paralēles ar Krieviju vai mežonīgajiem deviņdesmitajiem. 

Leonīds, kuru esmu vairākkārt sastapusi jau agrāk, izskatās uztraucies. Aiz Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centra 20.palātas durvīm dežūrē policisti. Ārste, kas nesen pabeigusi otro Jākobsona operāciju, izveidojot līdzenu šuvi vaigā, paziņo: «Viņš nedrīkst runāt!» Iespējams, tieši to nozīmē arī sagrieztā Jākobsona seja – ar šādu šņāpienu kriminālajās aprindās sodot un iezīmējot tos, kas palaiduši muti. Pats Jākobsons ir gatavs intervijai, bet sarunas laikā nepamet sajūta, ka viņš par uzdotajiem jautājumiem zina vairāk, nekā gatavs atklāt. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu