Prestižais ķeblītis pasaulē • IR.lv

Prestižais ķeblītis pasaulē

5
Kāds ir labs biroja krēsls? «Tāds, kuru tā lietotājs nekādi neizjūt,» saka Aldis Circenis no Rīgas Krēslu fabrikas.
Anda Burve-Rozīte

Arhitekts Aldis Circenis deviņdesmitajos projektēja interjerus un viens no pirmajiem Rīgā ieveda Ikea mēbeles, bet tagad viņa uzņēmumā radītie krēsli sāk Skandināvijas iekarošanu 

To laikam Henrijs Fords teicis, ka, strādājot astoņas stundas dienā, neko nevar sasniegt, – saka prestižās dizaina balvas Red Dot Award: Product Design 2012 ieguvējs Aldis Circenis. Viņa izveidotā taburete Bloom, ko pagājušajā gadā sāka ražot Rīgas Krēslu fabrika, konkursā Stokholmā tika pamanīta četrarpus tūkstošu dizaina produktu vidū. 

Šis ir skaļākais, taču nebūt ne pirmais panākums uzņēmēja Circeņa, diplomēta arhitekta, karjerā. 90.gados, vēl studējot, viņš kā interjera dizainers Rīgā iekārtoja birojus starptautiskām kompānijām, bet 1999.gadā izveidoja Rīgas Krēslu fabriku. Līdz pat krīzes sākumam strādājis tik daudz, ka, «cikos darbs sākās, vēl kaut kā varēju noteikt, bet, cikos beidzās, – ne». «Bija jāizdara, un viss, jo tad, kad ir savs uzņēmums, tu riskē ar savu reputāciju.» 

Īpaši nozīmīgi tas ir tik mazā, noslēgtā sabiedrībā, kāda ir Latvijā, stāsta Circenis. «Ikviens uzreiz uzzina par tavu veiksmi un neveiksmi arī.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu