Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Dienu pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām, pirmdienas vakarā, Puškina laukumā Maskavā tiek arestēti protestētāji pret Vladimira Putina atgriešanos valsts līdera krēslā. Policija aizturēja vismaz duci cilvēku.

Nedēļas notikumi pasaulē


Krievijā svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās ir uzvarējis premjerministrs Vladimirs Putins,
kurš ieguvis vairāk nekā 64% balsu. Komunistiskās partijas izvirzītais Genādijs Zjuganovs ieguvis 17,15% balsu, miljardieris Mihails Prohorovs 7,60% Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidāts Vladimirs Žirinovskis 6,24%, partijas Taisnīgā Krievija izvirzītais Sergejs Mironovs 3,62% balsu. Visā Krievijā pirmdien notika Putina pretinieku un atbalstītāju mītiņi, un Maskavā un Sanktpēterburgā tika aizturēti apmēram 550 nesankcionētu protesta akciju dalībnieku.

25 Eiropas Savienības dalībvalstis, to skaitā Latvija, 2.martā parakstīja starpvalstu valdību līgumu par Ekonomiskās un monetārās savienības stabilitāti, koordināciju un pārvaldību. Valstis apņemas samazināt budžeta deficītu, to sabalansēt ar izdevumiem un tiekties uz budžetu ar pārpalikumu. Par fiskālās disciplīnas līgumu ES dalībvalstis vienojās 31.janvārī. Tam nepievienosies tikai Čehija un Lielbritānija.

Bijušais Islandes premjerministrs Geirs Horde pirmdien stājās tiesas priekšā apsūdzībās par banku sektora sabrukuma izraisīšanu 2008.gadā. Īpašā parlamenta izmeklēšanas komisija savā ziņojumā 2010.gadā atzina, ka par nolaidību, kas valsti noveda pie banku un finanšu krīzes, tiesas priekšā būtu jāstājas valsts bijušajam premjeram un trim viņa valdības ministriem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu