Brokastis ar miljonāri • IR.lv

Brokastis ar miljonāri

3
3. Kristiāna Lībane–Šķēle
Anda Burve-Rozīte

Mēs uzaicinājām uz interviju desmit Latvijas bagātākās sievietes, lai uzzinātu, ko viņas domā par naudu, biznesu, dzīves vērtībām. Kas no tā iznāca? 

Viņas neredzēt pozējam spožo vāku žurnāliem ar Hermes Kelly Bag par vairākiem desmitiem tūkstošu latu un pašapzinīgu smaidu sejā. «Tas nav vajadzīgs,» ir biežākā frāze, ko par publicitāti nākas dzirdēt saistībā ar Latvijas bagātākajām sievietēm. Nīgrums pret medijiem, lai arī ietērpts gluži pieklājīgos vārdos, spraucas laukā pa visām vīlēm. Viena no bagātniecēm reiz pat esot interesējusies par iespēju iesūdzēt kādu žurnālu tāpēc vien, ka tas miljonāru topā publicējis viņas vārdu. Lielākā daļa pirmā desmitnieka uzvārdu plašākai sabiedrībai Latvijā nemaz nav zināmi. Jūs varat gluži mierīgi sēdēt pie blakus galdiņa restorānā ar bagātākajām Latvijas sievietēm, kas pārstāv ostu biznesu, un pat nenojaust, kas viņas ir. Vai kaut ko zināt par Ladu Duhovnuju – 38 gadus vecu rīdzinieci, kurai akcijas uzņēmumā Alpha osta 2011.gadā, pēc Baltic Screen datiem, nodrošinājušas vietu starp desmit bagātākajām miljonārēm? Vai varbūt par Tatjanu Omeļčenko no Rīgas ostas tranzītuzņēmuma SIA Strek? Un Jeļenu Paru no SIA Termināls? Šo sieviešu bagātība, pēc ekspertu aplēsēm, ir septiņi, astoņi miljoni latu katrai. 

Mazliet citādi ir ar Tatjanu Karginu, kurai pieder tādi paši septiņi miljoni latu, bet laulības šķiršanas prāva ar Parex bankas bijušo līdzīpašnieku Valēriju Karginu nodrošināja plašu, saldsērīgu popularitāti. 

Topa pirmajā piecniekā ir kādreizējā politiķa Andra Šķēles biznesa pārstāves – sieva Kristiāna Lībane-Šķēle ar desmit miljoniem latu un abas meitas, Madara un Anete, katrai pa deviņiem miljoniem latu. Šķēlēm  pieder ekskluzīvo mēbeļu uzņēmums Anna Barons

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu