Ir jācīnās par mūsu patiesību • IR.lv

Ir jācīnās par mūsu patiesību

1
Foto — Jānis Saliņš, F64
Nellija Ločmele

SAB direktors Jānis Kažociņš šonedēļ valdībai ziņoja par drošības riskiem un specdienestu darbu aizvadītajā gadā. Tūlīt pēc tam Kažociņš sniedza interviju Ir


SAB 2011.gada ziņojumā teikts, ka par nozīmīgu resursu Krievijas ārpolitikas mērķu sasniegšanai kļuvuši tautieši, un šie mērķi ir saistīti nevis ar tautiešu stāvokļa uzlabošanu, bet ar vēlmi diskreditēt Latviju…

Krievijas Federācijas (KF) atklātie mērķi ārpolitikā ir uzturēt labas attiecības ar Latviju. Pusslēptie mērķi ir divi. Nodrošināt, lai KF ir īpašas tiesības visā bijušajā PSRS teritorijā. Otrs – lai būtu starptautisks akcepts, ka KF ir svēts pienākums, tas ir Vladimira Putina izteiciens, rūpēties par savu tautiešu labklājību un drošību ārpus KF. 

Tā nonākam pie četriem slēptajiem mērķiem. Pirmais ir norādīt uz Latviju kā neizdevušos valsti, kura 20 gados neko labu nav paveikusi, un izstāšanās no PSRS bija kolosāla kļūda. Otrs – ka Latvijā notiek konsekventa minoritāšu diskriminācija. Trešais – ka Latvijā mēģina pārrakstīt Otrā pasaules kara vēsturi. Un ceturtais, ka Latvijā atdzimst nacisms un mēs glorificējam Hitlera atbalstītājus. 

Vai krievu valodas referendums ir šīs tautiešu politikas veiksme?
Tas ir interesants jautājums, un šeit es eju tālāk nekā drīkstētu SAB direktors. Izteikšu personīgo viedokli. Referendums norāda uz politisku problēmu Latvijā. Ja mēs to nepratīsim atrisināt, tad mūsu krievus, no kuriem lielākā daļa šeit ir dzīvojuši vismaz kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, KF varēs izmantot šādā veidā. Neesam pratuši viņus iesaistīt tā, lai viņi justos kā daļa no mūsu valsts. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu