Neuzvarēja... • IR.lv

Neuzvarēja…

3
Džeimss Rozītis

Vai Rīgas Dinamo šogad neiekļuva KHL ceturtdaļfinālā, jo spēlēja slikti? 

Atstājot profesionālu, objektīvu vērtējumu ekspertiem, arī katram līdzjutējam ir savs viedoklis par mūsu hokejistu gaitām KHL turnīrā. Vai šīssezonas izslēgšanas spēlēs dinamieši sevi parādīja slikti? Manuprāt, ne. Spēlētāji centās. Faktiski visās spēlēs parādīja cīnītāja raksturu, nenolaižot rokas. Pat it kā smagi zaudētajā pirmajā un arī ceturtajā spēlē ar Ņižņijnovgorodas Torpedo (attiecīgi 3:7 viesos un 1:4 Rīgā) rīdzinieki bija izdarījuši vairāk metienu pa pretinieku vārtiem nekā oponenti. 

Arī visā sērijā kopumā mūsējie Torpedo vārtsargu bija «nomētājuši». Taču, pārfrazējot alus reklāmas saukli (hokejs bez alus ir daiļslidošana!) un apzinoties, ka punktus par skaistu izpildījumu tiesneši nedod, bet visu izšķir vārtos iemestās ripas, jāatzīst – pretinieki bija pārāki. Vārtos viņi raidīja ripu pēc katra astotā metiena, bet mūsējie tikai katru piecpadsmito reizi sarūgtināja lielisko pretinieku vārtsargu Vitāliju Kovaļu. 

Izslēgšanas spēles jebkurā sporta veidā ir citādas nekā regulārajā čempionātā, jo ar katru zaudējumu sarūk iespēja panākt labvēlīgu gala iznākumu. Tāpēc jebkurš sīkums ir svarīgs. Sezonas laikā ļoti bieži dinamiešu metieni nebija rezultatīvi: no 54 spēlēm 35 spēlēs nav gūts vairāk par diviem vārtiem. Tas ir sliktākais rādītājs mūsējiem KHL turnīru laikā (pērnajā sezonā – 22, pirms tam 23 un 34). Vārtsargs Kriss Holts tomēr spēlēja nestabili. Daļā spēļu viņš ielaida, fanu žargonā izsakoties, «balodīšus». Augstas klases vārtsargam tas nav pieļaujams. Arī vārtu gūšanā varēja gribēt vairāk. Ar pirmās maiņas (Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums) un vēl dažu censoņu pūlēm nepietika. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu