Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Latvijas pilsoņi referendumā sestdien pauda pārliecinošu «pret» krievu valodai kā otrai valsts valodai.
Par krievu valodu kā otro valsts valodu referendumā balsoja 24,88%, bet pret to – 74,8%. Referendumā piedalījušies 1 092 908 jeb 70,73% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotās ziņas.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pirmdien noraidīja Krievijas pārmetumus par to, ka tautas nobalsošanas rezultāti neatspoguļojot realitāti, un aicināja izbeigt «sakairināto retoriku» no visām pusēm. Krievijas Ārlietu ministrija svētdien paziņoja, ka referenduma rezultāti neatspoguļojot patieso Latvijas iedzīvotāju nostāju. Rinkēvičs norādīja, ka Krievijas ĀM nebūs tā, kas komentēs Latvijas pilsoņu izvēli.

Konkurences padome piespriedusi lidostai Rīga 50 000 latu sodu par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, lidsabiedrībai Ryanair piemērojot ievērojami zemāku maksu par lidostas pakalpojumiem nekā Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai airBaltic. Diskriminējošie maksājumi tika piemēroti no 2009.gada 1.novembra līdz 2010.gada 31.decembrim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu