Vai 18.februāri vajadzētu pasludināt par Valsts valodas dienu? • IR.lv

Vai 18.februāri vajadzētu pasludināt par Valsts valodas dienu?

10

1==Jā//2==Nē//3==Citu dienu//4==Nav viedokļa//5==Cits variants//6==//7==//8==//9==//10==//

Komentāri (10)

Ritums Kaibe 16.02.2012. 14.37

Nedomāju, ka man gribētos visu turpmāko mūžu atcerēties, ka esam kādreiz nonākuši līdz tādam sviestam kā šis referendums.

+3
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 16.02.2012. 18.07

18. februārī būtu labi nomierināties, ja nav iespējams ātrāk.

+2
0
Atbildēt

0

Andris 16.02.2012. 23.49

Latviešiem galvēnais kaut kādas jaunas atceres dienas nodibināt un pēc tam tās atzīmēt, rīkojot konferences utt. Bet pa starpu visi dzīvo tā, it kā krievu valoda jau ir otrā, ja ne pirmā valsts valoda.
Igauņi rīkojas pilnīgi pretēji, viņi visu nostādā savās vietās sava ikdienišķajā dzīvē. Ar krieviem vai nu runā igauniski, vai nerunā vispār. Ja mēģini kādam garāmgajējam lauztā valodā kaut ko pajautāt igauniski, viņš pacietīgi stāv uz vietas un gaida, kad tu beidzot varēsi noformulēt savu domu no tiem nedaudziem vārdiem, kurus tu zini. Pat ja viņam būtu izdevīgāk sarunas saīsināšani pāriet uz krievu valodu un pēc tam turpināt savu ceļu, viņš to neizdarīs, aiz cieņas pret sevi pašu un pret cilvēku, kurš cenšas uzrunāt viņu igauņu valodā. To es esmu pārbaudījis neskaitāmas reizes personiski, jo mazliet runāju igauniski un mēdzu būt Igaunijā.
Vakar pirku biļetes Red Hot Čili Peppers koncertam Tallinā, un pie reizes apskatīju norises vietas – dziesmu svētku estrādes weblapu. Tā ir MASU pasākumiem domāta vieta, atrodas Tallinā, kur daudz krievu. Paskatieties uz tās lapu – tur nav krievu versijas. Un tā ir lielākajā daļā EE interneta lapu.
http://www.lauluvaljak.ee
Tieši tāpēc nevajag viņiem nekādu Valsts valodas dienu. Viņiem šādas dienas ir 365 reizes gadā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu