Opozicionāri: referenduma ierosināšanā iesaistīti Krievijas specdienesti • IR.lv

Opozicionāri: referenduma ierosināšanā iesaistīti Krievijas specdienesti

38
Maskavas Valsts Universitātes profesors Konstantīns Borovojs un partijas "Demokrātiskā savienība" dibinātāja, disidente Valērija Novodvorskaja piedalās Krievijas režīma opozicionāru preses konferencē. Foto: Evija Trifanova, LETA

Novodvorska un Borovojs aicina referendumā aktīvi balsot pret divvalodību un savu izvēli nofotografēt

Krievijas režīma opozicionāri, partijas “Demokrātiskā savienība” dibinātāja disidente Valērija Novodvorska un Maskavas Valsts Universitātes mācībspēks Konstantīns Borovojs uzsver nepieciešamību referendumā balsot pret divvalodību un savu izdarīto izvēli fiksēt ar mobilā telefona fotokameru, ziņo BNS.

Trešdien viņi Rīgā sarīkotā preses konferencē norādīja, ka referenduma ierosināšanā un organizēšanā esot iesaistīti Krievijas specdienesti, konkrēti – Federālais drošības dienests. Abi viesi no kaimiņzemes atzina, ka Latvijā notiekošais saistībā ar referendumu ir plānotas akcijas rezultāts. Pēc viņu teiktā, neesot šaubu par Krievijas vēlmi atgūt ietekmi un kontroli Baltijas valstīs un citās postpadomju republikās.

Novodvorska pastāstīja, ka viņiem tam esot pierādījumi, taču vairījās tos atklāt. Viņa sacīja, ka ar referendumu tiekot mēģināts destabilizēt situāciju Latvijā, lai laika gaitā iedzīvotāji prasītu valsti uzņemt NVS.

Savukārt “Saskaņas centra” līderis un Rīgas mērs Nils Ušakovs trešdien norādīja, ka Borovojs un Novodvorska viņam atgādinot multfilmu varoņus, tāpēc viņu izteikumi pat nav komentēšanas vērti.

“Komentēt cilvēkus, kuri atgādina multfilmas personāžus, nav īpaši lietderīgi,” pavēstīja Ušakovs. Viņš gan atturējās nosaukt, kuru multfilmu personāžus saskata abos Kremļa politikas opozicionāros, taču viņu izteikumi viņam liekoties komiski.

Novodvorska un Borovojs Rīgā ieradušies pēc biedrības “Demokrātiskie patrioti” uzaicinājuma.

Jau vēstīts, ka 18.februārī notiks referendums par valsts valodas statusa noteikšanu krievu valodai.

 

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu