Raidījums: Saskaņas kongresu novēro Krievijas Valsts domes pārstāvis • IR.lv

Raidījums: Saskaņas kongresu novēro Krievijas Valsts domes pārstāvis

37
Saskaņas logo. Foto: LETA

Ušakovs un Urbanovičs izliekas viņu nepazīstam

Apvienībā Saskaņas centrs ietilpstošās partijas “Saskaņa” biedru kongresā, kas notika sestdien, tā dalībnieku rindās kongresu vēroja arī Krievijas Valsts domes deputāta un speciālā pārstāvja tautiešu jautājumos Aleksandra Babakova palīgs Oļegs Bondarenko. Viņam piedēvēti arī žurnālista un politologa tituli, svētdienas vakarā vēstīja TV3 raidījums „Nekā personīga”.

Raidījuma žurnālisti Bondarenko pamanīja kongresa dalībnieku rindās pavisam nejauši. Bondarenko „Saskaņas” sanāksmē draudzīgi parunāja ar Saeimas deputātiem Meļņikovu, Potapkinu, Sakovski un Ādamsonu. Taču kongresu vēroja tikai 25 minūtes, jo tas notika viņam nesaprotamajā latviešu valodā. Uz jautājumu, ko darījis partijas sanāksmē, Bondarenko raidījumam atbildēt izvairījās, vien attrauca, ka Rīgā viņam esot daudz draugu.

Oļegs Bondarenko ir ne tikai žurnālists, bet pieredzējis politiķis. Maskavā karjeras pirmsākumos viņš vadījis jauniešu partiju „Za Rodinu” (Par dzimteni). Tā vairākkārt piketējusi pie Latvijas vēstniecības Maskavā pret krievvalodīgo apspiešanu Rīgā. Pirms astoņiem gadiem, kad uz Uzvaras svētkiem Maskavā aizbrauca arī toreizējā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Bondarenko kopā ar domes deputātu Dmitriju Rogozinu draudēja fašistus atbalstošās valsts prezidenti neizlaist no vēstniecības.

Vēlāk Bondarenko pārcēlās uz Ukrainu, kur izveidoja Krievijas – Ukrainas informācijas centru, ko uztur Krievijas domes deputāts Babakovs. Bondarenko bija pirmajās rindās Ukrainā, kad šīs valsts parlaments lēma par krievu valodas atzīšanu par valsts valodu. Bondarenko kā viedokļa līderis uzstājās arī televīzijā.

Bondarenko Baltiju un Latviju nodēvējis par galveno problēmu Krievijas tuvējā pierobežā un prognozējis, ka krievu valoda iegūs oficiālās valodas statusu Eiropā.

Par krievu valodas tiesībām Bondarenko iepriekš izteicies arī Latvijā. Pirms gada viņš bija starp aicinātajiem viesiem SC līdera Jāņa Urbanoviča rīkotajā „Baltijas forumā”. „Saskaņas” kongresā sestdien gan Bondarenko uzruna izpalika.

Šonedēļ ne Urbanovičs, ne Ušakovs par Bondarenko ierašanos izlikās nezinām. Abi arī apgalvoja, ka šādu cilvēku pat nepazīstot.

Ušakovs, apgalvojot, ka Bondarenko nav sastapis, gan nedaudz samelojās. Pagājušā gada novembrī publicēts raksts Krievijā iznākošajā laikrakstā “Московский kомсомолец”. Rakstā ar virsrakstu “Krievvalodīgie parādīs mēli varai” ir intervija ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu, bet intervētājs ir neviens cits kā Oļegs Bondarenko.

 

Komentāri (37)

dace_ampermane 17.12.2012. 08.32

Ušakovs, apgalvojot, ka Bondarenko nav sastapis, gan nedaudz samelojās. Pagājušā gada novembrī publicēts raksts Krievijā iznākošajā laikrakstā “Московский kомсомолец”. Rakstā ar virsrakstu “Krievvalodīgie parādīs mēli varai” ir intervija ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu, bet intervētājs ir neviens cits kā Oļegs Bondarenko.

Ušakovam derētu vēl Vācijā paārstēties, naudu jau cittautieši savāks.

Cittautieši :) Cittautiešam apsolīju raibus cimdus vakarā, nav saulīte nogājusi jau cittautietis pēc cimdiem.

+13
-1
Atbildēt

1

    dzintarz > dace_ampermane 17.12.2012. 14.01

    nav saulīte nogājusi jau cittautiet’s pēc cimdiem.
    ========
    Patiešām labs!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 17.12.2012. 09.52

Krievijas dome gatavojas pieņemt likumu – par atbildi Magņitska aktam, katru gadu nogalināt vairāk par 1000 Krievijas bērnu, agrāk adaptēja vairāk.
Taisni tā jātulko likumprojekts, kas aizliegs amerikāņiem adoptēt Krievijas bērnus, jo tiem ļauj adoptēt tikai visslimākos bērnus, kam Krievijas bērnu namos, principā, jāmirst, un katru gadu amerikāņi adoptē nedaudz virs 1000 krievu bērnu no Krievijas.
20 gadu laikā ASV adoptējusi 60000 bērnus no Krievijas, no tiem miruši 19 bērni, Krievijā katru gadu vardarbīgā nāvē mirst vairāki tūkstoši bērnu, neskaitot tos, kas nomirst bērnu namos, jo nesaņem atbilstošu med. palīdzību.
Krievijas deputātu priekšā nobāl jebkurš sērijveida slepkava, tādi garīgie kropļi Latvijā vispāsr nebūtu jālaiž iekšā.
Ja tas likumprojekts tiks pieņemts, un SC vēl sludinās, ka sadarbojas ar ER, tas ir vienkārši jāignorē, ir lietas, kurām civilizēti cilvēki nedrīkst “pārkāpt pāri” un izlikties, ka nekas nav noticis.

+10
0
Atbildēt

16

    ligakalnina > ligakalnina 17.12.2012. 12.17

    aivarsk -Vaidere viena no bijušās TB līderiem.
    Balsot var vai nu par V, vai nu par RP, citu izvēli, personiski, es, neredzu.
    Par to SC, balsot nevienam nekad neesmu ieteicis, vienīgai, ko teicu – ja tas nāk par labu Latvijai, var iesaistīt koalīcijā jebko, kaut nelabo, dabiski, tas nenozīmē, ka visām prasībām jāpiekāpjas, drīzāk, tas nozīmē, ka jāierobežo tās prasības, “jāpieradina” tas zvērs, domāju, taisni to tas Z arī gribēja izdarīt, un vēl tas būtu SC sašķēlis, domāju, tā arī bija Z taktika, plus vēl ticība, ka viņš tā var novērst dalījumu pēc etniskā principa, kaut, Latvijā dalījums ir pēc politiskā, nevis etniskā principa, Z pārāk gudrs politiķis nav, bet, neko ļaunu viņš Latvijai nevēl, un reāli Latvijai izdarījis tikai labu, gan atlaižot Saeimu, gan nepakļaujoties oligarhu diktātam iepriekš.
    Bet, kaut kā arī no NA neredzu iniciatīvu Latvijai atbalstīt M aktu, ja Latvija to izdarītu, es mūsu valdību slavētu no rīta līdz vakaram, kaut, no otras pusresw, valdībai daudz lielāka atbildība par mani, un , tqai ir stipri jādomā, kas ir svarīgāk – “idealisms” vai reālā politika un labas att. ar Krieviju.

    R.A. – tu SC kā partiju pielīdzini visam SC elektorātam, es nepielīdzinu, jo zinu, ka, ka par SC balso dažādi cilvēki, kuri galīgi ne visi nav Latvijas ienaidnieki, es gan arī grēkoju, reizēm aizvainoju visu NA elektorātu, atzīstos, bet, nekad neesmu nosaucis viņus par ienaidniekiem, kaut, reizēm, viņi tikai kaitē valstij un izmanto nacionalpopulismu tikai savās intersēs, un liberalās Eiropas vērtības tiem ir galīgi neraksturīgas.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 17.12.2012. 11.27

    Dzeri! Redzi – domāt nemaz nav slikti!!!! Velti baidījies!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 17.12.2012. 10.34

    Principā, man tev nekas nav jāpierāda, tu esi liels fantazētājs sev vēlamajā virzienā, tas man sen skaidrs, ja reiz ko apgavo, tad pierādi, un, lai ko es agrāk arī būtu teicis, tas neatceļ to, ko es saku tagad.
    Un kāds RP ar to sakars, vispār nesaprotu, tad jau, drīzāk, NA, kurai daudz kur uzskati sakrīt ar SC, ne tikai uzskati, pat daži balsojumi.
    Re, Aļohins pat raksta, ka Vaidere lobē Nazarbajeva interses, kopā ar Rubiku, un negrib sniegt nekādus paskaidrojumus, politbiznesmenis visur ir tikai politbiznesmenis, arī Eiroparlamentā, tam principi neeksistē.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 17.12.2012. 13.12

    Visi, kam politiskie uzskati atšķiras no taviem uzskatiem, nav psihiski slimi, bet, nav arī ienaidnieki.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > ligakalnina 17.12.2012. 14.02

    Nav saulīte nogājus’
    Jau ēzelis pēc cimdiem!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 17.12.2012. 10.25

    Varbūt, kādu citātu, kur es teicu, ka Ušakovs ir labs?
    Vispār, es nedalu cilvēkus “labajos” un “sliktajos”, man ir savi kritēriji, un attieksme pret slimiem bērniem man ir daudz svarīgāks kritērijs, kā kāda politiskā pārliecība.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 17.12.2012. 11.29

    Dzeri!
    Skatos tālāk – domāšana izrādās epizode – citēju tevi -“Un kāds RP ar to sakars, vispār nesaprotu, tad jau, drīzāk, NA, kurai daudz kur uzskati sakrīt ar SC, ne tikai uzskati, pat daži balsojumi.
    Re, Aļohins pat raksta, ka Vaidere lobē Nazarbajeva interses, kopā ar Rubiku, un negrib sniegt nekādus paskaidrojumus, politbiznesmenis visur ir tikai politbiznesmenis, arī Eiroparlamentā, tam principi neeksistē.”

    Kāds Vaiderei sakars ar NA?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 17.12.2012. 14.24

    lama – kādreiz spēji pateikt arī ko sakarīgu, patreiz, izņemot nesakarīgas frāzes par “absintu” un “ciklodolu”, vairs neko neproducē, kā pašam ir ar to alkoholu vai kādiem psihotropiem līdzekļiem, vai arī vienkārši fantāzijas izsīkums?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > ligakalnina 17.12.2012. 13.57

    …džeris atlaiž vēl krutāk par “ombrosu…
    ____________________
    absints ar ciklodolu?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > ligakalnina 17.12.2012. 12.31

    dzeri. Es SC elektorātu uztveru kā psihiski veselus ļaudis, kuri spēj izvērtēt politisko situāciju valstī un tādēļ arī apzinās ko dara brīdī, kad balso par Saskaņas centru

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 17.12.2012. 10.29

    dzeris49. Varbūt, kādu citātu, kur es teicu, ka Ušakovs ir labs?
    ____________________
    Tādi ir pa pilnam. Tev labie bija viss SC, ne tikai Ušakovs – viņi neesot zaguši. Sasprindzini atmiņu, ja tas nepalīdz, rocies arhīvā. Tagad SC lomu tavā aģitācijā pilda RP…

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 17.12.2012. 10.21

    dzeris49. Tomēr Ušakovs ir “labs”, vai ne?:)

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 18.12.2012. 01.45

    Dzeri, mūsu nelaime ir divkosībā un gatavībā sadancot ar pašu nelabo, ja tik tas kādam var nākt par labu, kā tu saki.
    Nu redzi, es neesmu gatavs balsot par tiem, kas sadanco ar Latvijas iznīcināšanas idejas pārņemtiem kabaniem, puķiniem, rafaļskiem, ušakiem utt.
    Muļķīgi ir uzskatīt, ka šie personāži ir labāki par šleseriem, šķēlēm, lembjiem un citiem ar nelabo sadancotājiem.

    P.S. Vaidere no TB izstājās pirms 5 gadiem un ir V politiķe, tāpēc nav korekti to piesaukt saistībā ar NA.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > ligakalnina 17.12.2012. 11.07

    dzeris … Krievijas deputātu priekšā nobāl jebkurš sērijveida slepkava, tādi garīgie kropļi Latvijā vispāsr nebūtu jālaiž iekšā.
    ————————————————————————-

    Paskat, paskat, džeris atlaiž vēl krutāk par “ombrosu” … :) Iesalnieks vispār nobāl …

    Un šis ir tas cilvēks, kas nepārtraukti lamā homofobos nacionālistus :)

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 17.12.2012. 11.23

    Un kāds tam visam sakars ar “homofobiem – nacionalistiem”, ja Krievijas Domes deputāti ir klauni, tad daudzi mūsu nacionalisti, kuri tiešām ir homofobi ( tas mūsu nacionalistus atšķir no Eiropas nacionalistiem, toties tuvina Krievijas “nacionalistiem”, daudz kas cits gan arī), automātiski kļūst labāki, ir tikai viena izvēle – starp VL un Krievijas domi ( vai SC), Latvijā citas partijas nav?

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 17.12.2012. 11.44

    Dzeri “ir tikai viena izvēle – starp VL un Krievijas domi ( vai SC), Latvijā citas partijas nav?”
    Ir izvēle – un man tā ir tāda – es nebalsošu par partiju, kas LATVIJAS Saeimā (Rīgas domē) vēlas sadarboties (ne tikai sadarboties, bet pat veidot KOPĒJU valdību) ar “eģinaja rosija” filiāli. Par ko man balsot?

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

marisgrinbergs 17.12.2012. 10.38

Dārgā Iekšlietu Ministrija, tā kā uzvedies esmu labi, uz Ziemassvētkiem gaidu persona non grata saraksta papildināšanu ar rakstā minēto Bondarentko un, ja nav grūt, arī ar tiem pērnajiem pirmsvēlēšanu SC ciemiņiem no Kremļa. Bet uz dzimšanas dienu – atklātību par partijām, kas saņēmušas ārvalstu finansējumu pirms pēdējām Saeimas vēlēšanām.

+8
0
Atbildēt

5

    ligakalnina > marisgrinbergs 17.12.2012. 13.14

    Un Delna utt., būs ASV spiegi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > marisgrinbergs 17.12.2012. 11.05

    vakars_lv
    Un visus politiķus, kas saņem finansiālu palīdzību no ārzemēm, pasludināt par ārvalstu aģentiem.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dzintarz > marisgrinbergs 17.12.2012. 14.09

    vakars_lv Manis pēc, bet Krievijas spiegiem bļembuku vajag!
    ==============
    Viņiem izsniedz “Žorža lenti” 5 kilometru (ar DP un SAB atbalstu) garumā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    marisgrinbergs > marisgrinbergs 17.12.2012. 13.30

    Manis pēc, bet Krievijas spiegiem bļembuku vajag!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    marisgrinbergs > marisgrinbergs 17.12.2012. 11.14

    He he! Vajag vienu likumu, kas analogs Krievijas likumam par aģentiem. Līdz ar to visiem, kas piedalās “Ruskij Mir” būtu jāreģistrējas kā Krievijas spiegiem Latvijā.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu