Kādas ir jūsu domas un izjūtas par eiro ieviešanu Latvijā? • IR.lv

Kādas ir jūsu domas un izjūtas par eiro ieviešanu Latvijā?

8

1==Pilnībā atbalstu//2==Atbalstu//3==Pilnībā neatbalstu//4==Neatbalstu//5==Svārstos starp jā un nē//6==Liela neziņa//7==Zaudēsim skaistos latus//8==Zaudēsim ekonomiski//9==Nav viedokļa//10==Cits variants//

Komentāri (8)

ineta_rr 22.11.2012. 13.07

Jā, brīnumzeme.
1) Kases sistēmu pārprogrammēšana un grāmatvedības izmaiņas (kādas?!) izmaksāšot 200 latus uz galviņu – lētāk nebūs nopirkt visos veikalos jaunus kases aparātus, m? Kas jāmaina grāmatvedībā vispār nav skaidrs.
2) Valūtas konvertācijas, kas pēc eiro ieviešanas nebūs nepieciešama, izrādās esot bijušas bez maksas, ka mūsu kupitj-i-pradatj dižgari tur ietaupījumu nesaredz, turklāt ilgtermiņā vajadzētu būt daudzu miljardu ietaupījumam jau šajā aspektā vien.
3) “Parekss 2: Krīzes atgriešanās” arī nevienu nebaida. Jūtu, ka visiem baigi gribās vēl vienu jostu savilkšanu un miljardu kredītu, un sekojošo uzticības zudumu no ārvalstu investoru puses.
4) Ja eiro aizies pa pieskari, tad mēs esam pilnīgā tintē neatkarīgi no tā, vai lats tajā brīdī ir piesaistīts eiro vai kam citam, vai brīvi peldošs, jo mūsu ekonomika ir saistīta ar eiro lietojošajām valstīm, bet, ja viss būs labi, tad būsim uz zaļa zara un daudz labākās pozīcijās nekā nepievienojoties vai izdarot to vēlāk => no pievienošanās eirozonai mēs varam tikai iegūt,bet, ja būs slikti, tad būs ļoti slikti neatkarīgi no tā, kur esam. Un nevajag novērtēt par zemu to, ka eirozonas sabrukums atstātu iespaidu uz visas pasaules ekonomiku, un noteikti arī spēku sadalījumu Eiropā, tādēļ nav pat vērts niekoties ar tādām domām, kas būtu, ja tantei būtu riteņi, bet eirozona sabruktu, jo tajā brīdī tas, vai mums ir eiro vai lats, būs pilnīgi nesvarīga lieta, salīdzinot ar to ārprātu, kas mums visapkārt notiktu.

Droši, rakstiet argumentētus jautājumus un iebildumus.

+5
-2
Atbildēt

2

    ineta_rr > ineta_rr 22.11.2012. 14.23

    Demagoģijas lietošana nenorāda uz vēlmi nopietni diskutēt, bet labi, mēģināšu atbildēt. Grieķija ir un paliek politiska problēma – viņu ekonomika ir tik maza, ka Eirozona viņus varētu “aprīt” bez lielas žagošanās, kas būtībā federālā Eiropā arī notiktu, bet patlaban Grieķija ir neatkarīga valsts, kas izmanto kļūdu esošajā Eirozonā, lai tērētu svešu naudu. Ja būtu politiska apņemšanās Grieķiju izmest no Eirozonas vai pilnībā segt tās parādus un tajā pašā laikā kontrolēt tās budžetu (federāla Eiropa), lai Grieķi nevarētu notriekt visu naudu, tad Grieķija pārstātu būt par problēmu vienas dienas laikā.
    Uzticības, kas atspoguļojas reitingos, nav tieši tādēļ, ka paši grieķi negrib uzņemties atbildību, bet mūs spieda vajadzība paņemt starptautisko aizņēmumu un savest kaut kādā kārtībā ekonomiku, tādēļ mēs esam piemērs Grieķijai, taču salīdzināt mūsu situāciju ar grieķu var vienīgi, ja uz viņiem skatās kā to, kas ar mums būtu noticis, ja mēs nebūtu uzņēmušies atbildību par savu nākotni un rīkojušies, lai glābtu valsti. Un liela daļa no mūsu rīcības valsts glābšanai ir tieši iestāšanās Eirozonā, lai Parex 2 gadījumā tā vairs nebūtu mūsu, bet gan Eirozonas problēma (citu ieguvumu starpā). Šīs apņemšanās iestāties Eirozonā cik vien ātri iespējams dēļ, mēs vēl pat nebūdami tajā jau esam saņēmuši uzticības kredītu, taču, ja mēs plānotajā 2014. gadā neiestāsimies Eirozonā, šis uzticības kredīts izplēnēs tik ātri, ka šķitīs, ka tāda nekad nav bijis. Skaidrs?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > ineta_rr 22.11.2012. 21.44

    Pievienošanās Eirozonai apliecina stabilitāti un prognozējamību – patlaban mēs te diskutējam, kādai valūtai jābūt Latvijā, tātad ir vietas neskaidrībām un jautājumiem – ja nu izlemjam piesaistīties Krievijas rublim? Un nevajag novērtēt par zemu arī politisko efektu – tālāk no Maskavas ietekmes zonas, tuvāk Eiropai, bet tieši tādēļ jau tavējie tā cepās, ka tas ir pēdējais, ko jums vajag.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

ronalds_vuskans 22.11.2012. 11.10

vai zilajā rindiņā nav izlaists burts?

+2
0
Atbildēt

0

Kārlis 22.11.2012. 11.13

Atkaapshanaas celja nav. Ja Ejam, tad ejam eiropaa kaa 2. Vai 3 . Shkjiras valsts..Jo lielaaks labums shaa vai taaa buus vecajai eiropai.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu