Iesaistītie komersanti neļauj IeM publiskot fotoradaru līguma detaļas • IR.lv

Iesaistītie komersanti neļauj IeM publiskot fotoradaru līguma detaļas

27
Nepiepildītā fotoradaru karte. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Iekšlietu ministrs tomēr uzskata, ka atklātība tieši šajā brīdī ir būtiska

Vācijas uzņēmums “Vitronic Gmbh” nav bijis pretimnākošs iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) aicinājumam un aizliedzis publiskot valstij piedāvāto fotoradaru pirkuma cenu, ziņo LETA.

Arī “V-Traffic” neuzskata, ka būtu publiskojams starp Valsts policiju (VP) un “V-Traffic” iepriekš noslēgtā un jau izbeigtā līguma saturs, informēja iekšlietu ministra padomniece Daiga Holma.

Jau ziņots – lai nodrošinātu maksimālu atklātību pret sabiedrību jautājumos, kas saistīti ar fotoradariem, Kozlovskis pagājušajā nedēļā “Vitronic Gmbh” nosūtīja aicinājumu atļaut publiskot Ministru kabinetam piedāvāto fotoradaru pirkuma cenu. Savukārt “V-Traffic” ministrs informēja par vēlmi publiskot starp VP un “V-Traffic” iepriekš noslēgtā un jau izbeigtā līguma saturu.

Šonedēļ IeM ir saņēmusi atbildi no abiem uzrunātajiem komersantiem. “Vitronic Gmbh” atbildē ministrijai norādījusi, ka valstij piedāvāto radaru pirkuma cenu atklāt nav iespējams, jo kompānija patlaban piedalās vairākos konkursos un cenas nosaukšana varētu ietekmēt šo konkursu rezultātu.

Savukārt “V-traffic” norādījusi, ka līguma satura atklāšana ir priekšlaicīga un darījuma interesēm neatbilstoša, it īpaši periodā, kad notiek starptautiskā auditora darbs pie piedāvājuma un projekta izvērtēšanas.

Kā pastāstīja Holma, runājot par vēlmi publiskot starp VP un “V-traffic” savulaik slēgtā līguma saturu, komersants, būdams viens no līguma slēdzēju pusēm, pašlaik nesaskata argumentētu pamatojumu līguma publiskošanai un iebilst pret to. Vēstulē ministrijai “V-traffic” norādījusi, ka kopīgi šo jautājumu varētu izvērtēt vēlāk.

“Ņemot vērā negatīvo sadarbības pieredzi un sabiedrības neviennozīmīgo attieksmi pret radaru ieviešanas procesu, ministrs tomēr uzskata, ka atklātība tieši šajā brīdī ir būtiska, lai novērstu jebkādas šaubas, ka valstij “radaru jautājumā” tiks piedāvāts labākais iespējamais risinājums,” piebilda Holma.

Sabiedrība par atklātību “Delna” pagājušajā nedēļā publiski paziņoja, ka ir sākusi gatavot pietikumu Satversmes tiesai un sūdzību Eiropas Komisijai par IeM rīcību, atsakoties rīkot jaunu valsts iepirkumu fotoradariem.

 

Komentāri (27)

lindapastare 01.11.2012. 20.01

Ierosinājums – ar likumu noteikt, ka pilnīgi visi valsts un pašvaldību līgumi, kas nav saistīti ar valsts drošību, ir publiski pieejami. Ja kāds varētu to precīzi noformulēt un ielikt manabalss.lv – būšu pirmais, kas parakstās!

+15
0
Atbildēt

2

    Jānis Jukna > lindapastare 02.11.2012. 12.45

    Tieši tā. Un iespējams ne tikai gala līgumiem, bet arī visiem citiem sagatavošanas dokumentiem, kas bijuši noslēgšanas gaitā. Līgumu projekti, sanāksmju protokoli, vēstules utt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    sausins > lindapastare 02.11.2012. 09.13

    Pievienojos !

    +1
    0
    Atbildēt

    0

archoftriumph 01.11.2012. 20.12

vajadzeetu publiskot liiguma paraxtiitaaju un sagatavotaaju vaardus uzvaardus. domaju ka sii informaacija nav atrunaata kaa konfidenciaala :)

+12
0
Atbildēt

1

    rjes_son391 > archoftriumph 01.11.2012. 20.52

    Varētu mēģināt uzminēt: Abu Meri, Velšs utt. Bet vai tie ir īstie personāži? Moris savu padarījis, moris var iet. Par redaktora vietnieci, par koledžas direktoru…

    +9
    0
    Atbildēt

    0

lebronj2356 01.11.2012. 21.28

Nu tad pie velna vecmammas gan vietējos, gan vācu krāpniekus – nekādas atpirkšanas un pagaidu līgumi, bet gan jauns konkurss, šoreiz ar saprātīgu līgumu. Šim radaru, atvainojiet, kretīnismam šķiet nav robežu – tik nekaunīgs partneris sen nebija pat Latvijā redzēts, ja nu vienīgi 20 gadu Ķemeru ”restaurētāji”…

Runāt vai vēl vairāk ko slēgt ar šādiem ”partneriem” ir zem goda. Principā Lindiņai ir vieta tiesas zālē par šo, tāpat kā citiem, kas parakstījuši šo līgumu un veidojuši konkursu !

+8
0
Atbildēt

2

    Kristīne > lebronj2356 02.11.2012. 13.21

    Jauna konkursa izsludināšanai nav ne vainas. Esošajam piegādātājam tāpat ir nelielas priekšrocības.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    sausins > lebronj2356 02.11.2012. 09.16

    Un konkursa nolikumā, noteikumu ka pretendents piekrīt visas informacijas publiskošanai. Lai konkurē ar saviem pakalpojumiem ne to cik maksā radara “trijkājis”

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu