Avīze: Lindermana partijas reģistrācija bijusi nelikumīga • IR.lv

Avīze: Lindermana partijas reģistrācija bijusi nelikumīga

26
Vladimirs Lindermans. Foto: Māris Dedziņš, F64

Drošības policija lūgusi Uzņēmumu reģistru pārskatīt Lindermana partijas reģistrāciju

Vladimira Lindermana partijas “13. janvāra kustība” reģistrēšanā notikuši Politisko partiju likuma prasību pārkāpumi, konstatējusi Drošības policija (DP). Otrdien ziņo „Latvijas Avīze”. Pēc šā konstatējuma Uzņēmumu reģistrs savu lēmumu sola pārskatīt.

Pārmetumi par pārkāpumiem partijas “13.janvāra kustība” reģistrēšanā esot safabricēti un vērtējami kā atriebība un vēlme nepieļaut partijas dalību vēlēšanās, uzskata partijas līderis, krievu tiesību aktīvists Vladimirs Lindermans, raksta LETA.

Jau ziņots, ka partija “13. janvāra kustība” oficiāli reģistrēta 2010. gada 29. janvārī. Taču šā gada jūlijā tā tika pārreģistrēta ar nosaukumu “Par dzimto valodu”.

Avīze raksta, ka DP jau 2009. gada nogalē sāka izmeklēšanu par viltotu dokumentu izmantošanu politiskās partijas “13. janvāra kustība” reģistrēšanā. Uzņēmumu reģistram iesniegtajos dokumentos bija norādīts, ka partijas dibināšanas sapulce notikusi 2009. gada 12. decembrī Ludzas pilsētas parkā pie estrādes, to vadījis Vladimirs Lindermans, un pasākumā esot piedalījušies 213 cilvēki.

Tomēr gan Ludzas novada pašvaldības, gan Valsts policijas Ludzas iecirkņa pārstāvji informējuši drošībniekus, ka šajā datumā pilsētā nav bijuši pieteikti un nav notikuši masu pasākumi, kur piedalītos vairāk par 200 cilvēkiem, vēsta „Latvijas Avīze”.

Izmeklētāji arī konstatējuši, ka dokumentos uzrādītie partijas dibinātāji visi nemaz nav piedalījušies partijas dibināšanas sanāksmē. Tādējādi nav bijis Politisko partiju likumā noteiktais minimālais dibinātāju skaits (ne mazāk kā 200 cilvēku, kas sasnieguši 18 gadu vecumu).

Šie fakti ir DP pārliecības pamatā, ka “13. janvāra kustības” dibināšanas kongresa protokolā minētās ziņas neatbilst patiesībai un lēmums par partijas dibināšanu ir nelikumīgs.

Par veikto izmeklēšanu un secinājumiem DP informējusi Uzņēmumu reģistru un lūgusi to pārskatīt 2010. gada 29. janvārī pieņemto lēmumu par politiskās partijas “13. janvāra kustība” ierakstīšanu politisko partiju reģistrā.

 

Komentāri (26)

grislits 30.10.2012. 10.18

Protams, labi jau, ja apstrīdēt tās partijas darbību atrod arī tādus iemeslus, kā nepietiekams dibinātāju skaits. Bet patiesībā jau būtu jāanalizē un jāpieņem lēmumi par apturēšanu balstoties uz partijas faktisko darbību, kas vērsta pret esošās valsts pastāvēšanu.

Ja to šobrīd nevar izdarīt, tad protams jāizlīdzās ar šādām metodēm, bet nekavējoties būtu jāanalizē situācija un jāsniedz ierosinājumi grozīt likumus, lai partijas darbību varētu apturēt DP vai SABs nekavējoties, ja tā veic jebkādu darbību vai definē jebkādu mērķi, kas apdraud valsts pamatus, un tad lai tā partija tiesājas, ja kas nepatīk.

Un tāpat vajadzētu par partijām arī grozījumus, ka vēlēšanās (gan pašvaldību, gan eiro, gan valsts) nevarētu kandidēt personas, kuras ir bijušas citās partijās (vismaz to vadībā) laikā, kad šīs partijas izdarīja pārkāpumus, par kuriem nav samaksāts KNAB uzliktais sods. Un ja partija likvidēta, nesamaksājot sodu, tad tās personas attiecīgi kandidēt nevar vairs nekad. Aizliegumam būtu jāattiecas arī uz piedalīšanos aģitācijā vai sadarbībā ar partiju, piemēram, tāda persona nedrīkstētu arī būt nekāds premjera kandidāts vai kāda partijas pilnvarotā persona debatēs u.tml. Un ja tāda persona publiski pauž atbalstu kādai partijai, tad tai uzliekams sods.

+13
0
Atbildēt

4

    kristaps_drone > grislits 30.10.2012. 13.52

    Bet, Tu domā, ka “labi, ka tas šoreiz” noderēs? Domā, ka šoreiz atkal nebūs kārtējā parastā muļļāšanās, kad visi rādīs viens uz otru un teiks, ka jādara tam, nevis man?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > grislits 30.10.2012. 10.39

    Pie mums jautājumus ne pēc būtības un jēgas, bet pēc burta pārsvarā skata ne tikai tiesībaizsardzības iestādes, bet arī ierēdniecība un politiķi. Un bieži tādā veidā domā un rīkojas arī uzņēmēji. Tas laikam ir mantojums no PSRS, kur viss tika regulēts strikti sarakstīts uz papīra un nevarēja rīkoties ne pa labi, ne pa kreisi, bet tikai kā papīrā tiešā veidā uzrakstīts.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > grislits 30.10.2012. 10.33

    Robert, vai kādreiz tiesību sargājošās iestādes ir skatījušas jautājumus pēc būtības? Drīzāk gan pēc likuma panta, un tāpēc labi, ka tas šoreiz noder.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    juhans > grislits 30.10.2012. 11.00

    Politisko partiju likumā stāv rakstīts, ka TIKAI PARTIJAS NOSAUKUMS nedrīkst saturēt „tādas organizācijas vai grupas nosaukumu, kura atzīta par noziedzīgu vai antikonstitucionālu” vai, kas „sakrīt ar tādas organizācijas nosaukumu, nosaukuma saīsinājumu vai simboliku, kuras mērķis vai darbība ir vērsta pret Latvijas neatkarību, suverenitāti vai drošību vai kura atveido šādas organizācijas nosaukumu, nosaukuma saīsinājumu vai simboliku”.

    Bez tam atbilstoši šim likumam partiju neieraksta partiju reģistrā, ja „partijas STATŪTOS noteiktais mērķis ir pretrunā ar Latvijas Republikas Satversmi, likumiem vai Latvijai saistošiem starptautiskajiem līgumiem”.

    Bet, ka partijas faktiskā darbība nedrīkstētu apdraudēt valsts pamatus – nē, par to gan likumā neko nevar ieraudzīt.

    Tādas nu te ir tās lietas.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 30.10.2012. 09.42

Lai Dievs mūs pasargā gan no Lindermaņa, gan Ždanokas un Petropavlovska un citiem Latvijai naidīgiem eksemplāriem!

+11
-1
Atbildēt

7

    dro > austrisv 30.10.2012. 10.07

    Bet. Pārspīlēju? Lapas vējā – lido, kur vējš pūš.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 30.10.2012. 15.53

    Antra, bet pēc trim dienām, droši vien noplēš dubultā!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 30.10.2012. 10.05

    INo, Tu pārspīlē! Piedod!

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > austrisv 30.10.2012. 09.55

    Bet. Ar ždanokām, lindermaņiem un citiem ienaidniekiem mēs paši tiksim galā, lai dievs mūs sargā no tādiem draugiem kā Dzeris un Zane:)

    +10
    -8
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > austrisv 30.10.2012. 12.06

    ..s sargā no tādiem draugiem kā Dzeris un Zane:)
    ________________ Nu uuuu…

    Tak tik pateicoties dzerim49 iepazinām “bezdzimuma kosmopolītus”, “tanti Līviju Āfrikā”, zinām,ka katram otrajam komentētājam jālieto galoperidols un nuojaušam ,ka ciklodolu dzeris49 apēd pats…. un tā bez gala.

    Novērtē to! Neuztver par ”for granted”‘!

    …un ja ne ZanE, tas kas gan mums atgādinātu?, ka reizēm jāuzškir antīkā lietratūra, jāpārlapo “Mēdeja”?……….. kuram katram portālam tas nav dots..

    Kultūra ir jākopj.

    To mums Averincevs ar Čestertonu māca:

    http://www.chesterton.ru/about-gkc/0003.html

    http://www.gutenberg.org/files/1719/1719-h/1719-h.htm

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > austrisv 30.10.2012. 13.47

    Mēs, bet pirmām kārtām jau mūsu ievēlētie vadoņi kaut kā vienmēr aizmirst (vai nezin?) šī teiciena vēl vienu daļu,kurā teikts, ka Dievs sargās, ja paši sevi sargāsim.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > austrisv 30.10.2012. 10.19

    Nezinu par Zani un Dzeri, bet katrā ziņā bīstamāki ienaidnieki ir tie, kas ir nevis atklāti ienaidnieki (kurus var redzēt visi), bet gan tādi, kas izliekas kā savējie.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

dzintarz 30.10.2012. 10.35

Pēc šā konstatējuma Uzņēmumu reģistrs savu lēmumu sola pārskatīt.
===================
Kas tas velns ar ārā mums par tādu Uzņēmumu Reģistru?!? Par kļūdām jāatbild!
Šie atkal tik skatīs un pārskatīs, sūdzēs, pārsūdzēs un apelēs, kamēr sapelēs.. Gadiem – un nu jau var teikt – gadu desmitiem!

Triekt ratā tos “reģistratorus” vai idiotisma, vai korumpētības, vai patoloģiska slinkuma sakarā.

Gan uzņēmumus uz bomžiem sareģistrēs, gan partijas uz pļindermaņiem! Maksā tik!
Notāri atradušies…

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu