Latvijas mākslinieku digitālā programma saņem sudrabu Monreālas festivālā • IR.lv

Latvijas mākslinieku digitālā programma saņem sudrabu Monreālas festivālā

23
Žūrija iepazīstina ar sudraba balvas ieguvēju Latvijas digitālo programmu "Animācija". Publicitātes foto

Rīgas Kino muzejam gatavotā programma par latviešu animatoriem žūrijai likusies dzīvespriecīga

Sudraba balvu kategorijā „Interaktīvā multimediju māksla” starptautiskā audiovizuālās mākslas un multimediju festivālā Monreālā Kanādā ieguvusi Latvijas “Dd studio” par digitālo ekspozīciju „Animācija”. Tā veidota Rīgas Kino muzejam.

Zelta balvu šajā kategorijā ieguva “McCord Museum” Kanādā.

Festivāla žūrijas locekle Manona Blanšete teica, ka „Animācija” balvu ieguvusi tāpēc, ka „mūs vienkārši savaldzināja šī interaktīvā programma. Tā ir tik dzīvespriecīga, tā burtiski ievelk, humora pilna, kvalitatīva un augstvērtīgas mākslas paraugs”.

“Animācija”, kas veidota kā daļa no Rīgas Kino muzeja lielākas ekspozīcijas, iepazīstina ar spilgtākajiem latviešu animatoriem. Lai piesaistītu bērnus un jauniešus, ir radīta interaktīva spēle, kuras laikā jāizveido leļļu orķestris un pašam jārada muzikāla kompozīcija. Ar šo spēli labprāt aizraujas arī cienījama vecuma ļaudis.

Programmu „Animācija” ekspozīcijai „Kino skapis” Rīgas Kino muzejam izstrādājusi “Dd studio” un tā radošais direktors mākslinieks Jānis Mitrēvics. Viņš, atgriežoties no apbalvošanas ceremonijas Monreālā, teica, ka „šī mums jau ir ceturtā godalga šajā nozīmīgajā festivālā, kas nozīmē, ka esam novērtēti, darbi ir kvalitatīvi, un mēs radām augstvērtīgus produktus. Žūrija katru reizi mainās, bet atzinību mēs gūstam atkal un atkal. Tas norāda, ka ejam pareizo ceļu”.

Digitālās programmas “Animācija” autori bez Jāņa Mitrēvica ir arī producents Dāvids Mitrēvics, mākslinieks un koncepcijas autors Reinis Dzudzilo, programmētājs Krists Poreiters, mūzikas autors Jēkabs Nīmanis, teksta autore Ieva Viese un citi.

Savukārt “Kino skapis” apkopo informāciju par Latvijas kino vēstures būtiskākajām tēmām, personībām un tendencēm no kino pirmsākumiem līdz mūsdienām. Ekspozīcijā ir sešas tēmas, viena no tām ir par animāciju. Ekspozīcijā daudzslāņaini sadarbojas teksts, attēli, filmu fragmenti un audiomateriāli. Jau šoruden digitālā ekspozīcija būs apskatāma Rīgas Kino muzejā.

Festivāls “FIAMP 2012” norisinās jau vairākus gadus un ir prestižs pasākums multimediju jomā. Tā specializācija ir kultūras mantojuma saglabāšana un izplatīšana. Festivāla konkursā piedalās kompānijas no visas pasaules, tajā ir ļoti augstas prasības darbu kvalitātei.

Laureātu vidū šogad ir arī National Palace Museum (Taivāna), Musee de l’Air et de l’Espace (Francija), Musee du quai Branly (Francija), Mc Cord Museum (Kanāda), Musee de la civilisation (Kanāda) un citi.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu