VIDEO: "Ir" komentē vēlēšanu rezultātus un koalīciju versijas • IR.lv

VIDEO: “Ir” komentē vēlēšanu rezultātus un koalīciju versijas

37
Foto: Edijs Pālens, LETA.

Zatlera dilemma, SC noslēpumi un citi pēcvēlēšanu nakts pārsteigumi 

Lai gan 11. Saeimas vēlēšanu rezultāti vēl nav galīgi zināmi, iespējamās valdības koalīciju versijas jau iezīmējas un žurnāla “Ir” komentētāji vēlēšanu naktī analizē katras versijas ieguvumus un draudus. Piedāvājam trīs vēlēšanu nakts tiešraides diskusiju ierakstus, kas tika veikti plkst. 23.15,  00.15 un 01.15.

Komentāri (37)

Aivars Krauklis 18.09.2011. 09.58

BBC un DW ziņās par mūsu vēlēšanām variantu, ka 2 partijas veido koalīcijas kodolu bez lielāko balsu ieguvēja (nevis pseido „uzvarētāja”!) apraksta kā pilnīgi normālu. Viņu izpratne par daudzpartiju sistēmu laikam balstās ilgākā pieredzē.
Protams, nebūs ilgi jāgaida, kad modīsies austrumu gudro tieši vai netieši sponsorētie žurnaļugas un bezmaksas derīgie idioti (klasiķa formulējums) kreisi „progresīvajās” tenku lapās – tad gan jau uzzināsim šo to par latviešu iedzimto fašismu vai, labākajā gadījumā, tumsonību. Austrijā laikam viens jau atstrādā.

+8
0
Atbildēt

3

    Liene > Aivars Krauklis 18.09.2011. 10.16

    Manuprāt, jebkura koalicija mūs, krievus, tikai iepriecina. Ja tā iztiks bez SC, tas ir tikai mums par labu — lai Latvija kritīs zemāk, mēs to tikai atbalstīsim un vajadzīgajā brīdī pastumsim. Lai tā nevalsts ātrāk izzustu.

    Ja SC ies valdībā, arī OK, paskatīsimies, varbūt, palīdzēsim šai nevalstij.

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Aivars Krauklis 18.09.2011. 10.26

    Štrunts par ekspertiem un viņu “stratēģiskām” gudrībām, vairāk baidos no tā, ka mūsu bāleliņi pie siles tūlīt saplēsīsies. Nebūs jau pirmā reize. Diemžēl SC ir labas (brrrr) izredzes.
    Buen-a – tiešam negribi, lai ar Tevi šajā “nevalstī” mazliet pastrādātu “necilvēcīgi”? Kā mežā sauc tā atskan, krieviski laikam ir līdzīga paruna.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > Aivars Krauklis 18.09.2011. 10.07

    Vakar vēlēšanas noklausījos Krustpunktā – mute palika vaļā :))) Vesels lērums ekspertu, bet visi vienā balsī stāsta par to, cik ” stratēģiski” gudri būtu ņemt SC valdībā – it kā nebūtu bijuši iepriekšējo 7 mēnešu ZZS+SC kopējs “darbs” iepriekšējā Saeimā, it kā nebūtu bijusi SC priekšvēlēšanu kampaņa ar solījumu dalīt pabalstus un revidēt attiecības ar SVF utt – visas šīs pretrunas ” kaķim zem astes,” galvenais – nepalaist garām iespēju ” radīt” jaunu Latviju ar SC pašā centrā :))

    Vienīgi Raudseps tā īsi ierunājās, par ekonomikas programmu atšķirībāms starp SC un Vienotību+ZRP

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

valdis 18.09.2011. 09.48

Vēlme, lai rēķinās ar SC kā uzvarētāju partiju, visai dīvaina. Tad jāatceras, cik šokējoši bija, kad, ignorējot uzvarētājus, SC faktiski bez sarunām sagāja kopā ar Šleseru. Kārtējo reizi tas bija kā aizmuguriski iepriekš sakombinēts variants.

+9
-1
Atbildēt

0

dace_ampermane 18.09.2011. 11.58

Bet!

vakar uz Ģertrūdes ielas, varēja noprast, ka konženes studenti [4 puikas] spēlēja mežragus, skatoties notīs. pastāvēju kādu laiku un pavēroju garāmgājējus, latviešu meitenes/sievietes uzplaiksnīja smaidu, turpretī krievietes gāja garām ar saīgušām sejām, neizrādīja nekādas emocijas. Ir jau mums zināmas atšķirības :)))

+6
0
Atbildēt

1

    Edīte Kostigova > dace_ampermane 18.09.2011. 14.31

    Ja nav noslēpums, pēc kādam pazīmēm Tu to noteici. Ja smaida- tātad latviete, ja sapīkusi – tātad krievuška?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu