Daļa Ušakova ziedojumu tiek džudista Osnača ārstēšanai • IR.lv

Daļa Ušakova ziedojumu tiek džudista Osnača ārstēšanai

20
Džudists Osnačs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Stambulā avārijā cietušā sportista radinieki lūguši Rīgas mēra palīdzību 

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) saņēmis Latvijas sportista Vladimira Osnača tuvinieku lūgumu palīdzēt segt džudista ārstēšanas izdevumus Stambulas slimnīcā, kur sportists nokļuvis pēc satiksmes negadījuma. 

Ņemot vērā šo ārkārtējo situāciju, kad operācija ir nepieciešama nekavējoties, Ušakovs pieņēmis lēmumu pārskaitīt 15 000 eiro (10 542 latus) uz depozītu Stambulas klīnikā, lai garantētu mūsu sportista ārstēšanu, aģentūru LETA informēja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova. “Nauda no manas mammas konta sportista ārstēšanai tika pārskaitīta jau šodien,” sacīja Ušakovs. 

Jau ziņots, ka Ušakova ārstēšanās apmaksāšanai Berlīnes klīnikā tika rīkota ziedojumu vākšana un pēc rēķinu apmaksas atlikušo naudu tika nolemts ziedot labdarībai. Pēc visu Ušakova ārstēšanās rēķinu apmaksas tam tiks novirzīti ap 170 000 latu.

Ir.lv Ušakovs solīja, ka nauda tiks slimajiem bērniem un to sadalīs ar domes Labklājības departamenta atbalstu. 

Kā vēsta portāls “sportacentrs.com”, otrdien Stambulā autoavārijā smagi cietis viens no vadošajiem Latvijas džudistiem Vladimirs Osnačs. Osnačs ir viens no Latvijas džudistiem, kurš nopietni kandidē uz dalību 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs. Tiek ziņots, ka autobuss, kurā braucis Osnačs, ceļā uz Stambulas lidostu lielā ātrumā ietriecies, visticamāk, tiltā. Triecienā nopietni traumēta sportista gūža, savainots krūškurvis un iegūts smadzeņu satricinājums. Pirmdien sportistam tiks veikta operācija. 

“Ārsti teica, ka trīs mēnešus vajadzēs ārstēties, bet pēc tam sešus mēnešus būs rehabilitācijas periods. Atveseļošanās lielā mērā atkarīga no organisma. Ceram, ka Vladimirs spēs atgūties, jo olimpiskais reitings viņam ir labs un apsteigt viņu rangā nav nemaz tik viegli, jo tad garām jātiek astoņu dažādu valstu sportistiem, kas ir maz ticams,” citēts sportista treneris Aleksandrs Osnačs. 

“Patlaban, ja nekas nav mainījies, viņš olimpiskajā reitingā ieņem 15.vietu. Mēs ne tikai ceram startēt olimpiskajās spēlēs, bet tur arī cīnīties par medaļu. Raksturs un griba Vladimiram ir, tāpēc domāju, ka atveseļošanās būs veiksmīga.” Šīs sezonas gaitā Osnačs, kurš startē svara kategorijā virs 100 kilogramiem, izcīnīja otro vietu Pasaules kausa izcīņas posmā Tallinā un trešo vietu “Grand Prix” posmā Baku.

Komentāri (20)

Marija 04.08.2011. 20.05

Manuprāt, ļoti pareiza rīcība, pat, ja tur ir pr apsvērumi.
Taču izskatās, ka daudziem gribētos, lai Nils būtu kretīns un izliktos par beiktu.

+3
-2
Atbildēt

0

DruvisKleins 05.08.2011. 10.40

Labs laiks jau pagājis, bet sanāk vinš joprojām tur to naudu savā (mammas) kontā? Nevienam bērnam to naudu vēl nevajag? Neviens tiešām neslimo? Un vispār uz privātiem lūgumiem viņš izvērtēs pats, kam dot un kam nedot?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu