Zatleram “piegriezies”, Āboltiņa viņu vaino maldināšanā • IR.lv

Zatleram “piegriezies”, Āboltiņa viņu vaino maldināšanā

22
Valdis Zatlers TV teic runu par Saeimas atlaišanu. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Savu pamatojumu bijušais prezidents sniedz “vienkāršā tautas valodā” 

“Šodien, kad neesmu Latvijas Valsts prezidents, varu vienkāršā tautas valodā pateikt: man piegriezās,” ar tādiem vārdiem bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers aicina ļaudis piedalīties sestdien referendumā.

“Man, tāpat kā jums, piegriezās dzīvot valstī, kurā valda meli, cinisms un alkatība; kurā mēs visi no rīta pamostamies un pukodamies ejam gulēt par tām nejēdzībām, kas valda mums visapkārt un traucē mums dzīvot,” saka Zatlers. 

Viņš aicinājumā uz referendumu arī atgādina, kāpēc izšķīries par šo soli, jo “tajā dienā es uzaicināju Ministru prezidentu un Saeimas priekšsēdētāju, lai uzdotu tikai vienu jautājumu: “vai jums ir plāns, kā mainīt šo stāvokli valstī?” Un diemžēl saņēmu atbildi: “Nē, mums šāda plāna nav.” Tad nolēmu rīkoties”.

Savukārt apvienības Vienotība priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdienas vakarā izplatījusi paziņojumu, ka viņai neizprotamu iemeslu dēļ “Valdis Zatlers slēpj no sabiedrības patieso iemeslu 10.Saeimas atlaišanai – tas ir Saskaņas centrs”. To vēsturiskajā sarunā ar Zatleru esot pateicis gan Valdis Dombrovskis, gan viņa.

“Mainīt Latviju 10.Saeimā traucēja nevis oligarhi, bet Saskaņa. Tāpēc mūsu atbilde bija, ka tiesiskumu ar citu koalīciju nav iespējams mainīt,” saka S.Āboltiņa un uzskata, ka “Zatlers apzināti maldina sabiedrību par sarunu ar Ministru prezidentu un Saeimas priekšsēdētāju”.

Viņa norāda, ka 10.Saeimā Zatlera nosauktajiem oligarhiem bija tikai 30 balsis – tie nekādi nespēja ietekmēt Saeimas tiesiskuma jautājumus. “Sabiedrība, ievēlot 10.Saeimu, bija ļoti gudra un, ja 9.Saeimā nosauktajiem oligarhiem bija 51 balss, tad 10.Saeimā tikai 30 balsis,” norāda S.Āboltiņa.

Viņa arī atgādina, ka 10.Saeimā Vienotība iesniegusi visus savus programmatiskos tiesiskuma likumprojektus un tad iestājies šoks – Saskaņas centrs visus šos jautājumus apturēja. Tāpēc „Zatleram ir skaidri jāpasaka vēsturiskā vakara sarunas otrā daļa – 10. Saeimā tiesiskumu Latvijā apturēja Saskaņas centrs,” saka Vienotības priekšsēdētāja.

Kā zināms, referendums par 10.Saeimas atlaišanu notiks 23.jūlijā. Šajā dienā arī tiks dibināta Zatlera Reformu partija, kurai, pēc paša Zatlera teiktā, esot jau 1400 atbalstītāju.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu