Āboltiņa aicina Zatleru ar visu partiju iekļauties Vienotībā • IR.lv

Āboltiņa aicina Zatleru ar visu partiju iekļauties Vienotībā

30
Solvita Āboltiņa. Foto: Gints Ivuskāns, F64

Arī pēc savas partijas izveidošanas Valdis Zatlers ir Vienotības potenciālais sadarbības partneris numur viens.

Tā piektdien, uzstājoties domes sēdē, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība). 

Viņa arī publiski izteica piedāvājumu pēc Zatlera reformu partijas izveidošanas tai iekļauties Vienotības sastāvā un startēt rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, līdzīgi kā to pirms šīm Saeimas vēlēšanām izdarīja Sarmīte Ēlerte ar saviem “Meierovica biedrības par progresīvām pārmaiņām” pārstāvjiem, raksta LETA. 

Vienlaikus Āboltiņa uzsvēra, ka Zatleram ar Vienotību vajadzētu sadarboties jau tagad, jo patlaban rodas iespaids, ka Zatlers dibina partiju viens un ap viņu neveidojas spēcīgs kodols. Tāpat esošajā politiskajā situācijā priekšroka būtu jādod lielām un spēcīgām partijām, nevis maziem politiskajiem spēkiem, sacīja Āboltiņa.

Āboltiņa arī norādīja, ka mēnesi pirms vēlēšanām Zatleram fiziski nebūs laika pārbaudīt visus cilvēkus, kas iestāsies viņa partijā. Viņa par to pārliecinājusies jau savulaik Jaunā laika dibināšanā, kad spēcīgam līderim pieslēgušies dažādi cilvēki. “Tāpēc Zatleram ir jāpievienojas Vienotībai arī pēc tam, kad ir izveidota partija,” uzsvēra Āboltiņa. 

Partijas Vienotība dibināšanas līguma parakstīšana 6.augustā notiks Valkā. Plānots, ka tajā piedalīsies aptuveni 300 delegātu, piektdien Vienotības domes sēdē informēja Saeimas deputāts Arvils Ašeradens. 

Valkā tiks arī izlemts, kurš būs Vienotības Ministru prezidenta amata kandidāts, kā arī apstiprināta partijas programma gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. Sākotnēji plānots izveidot Vienotības tehnisko valdi 21 cilvēka sastāvā, kurā deleģēs pa pieciem pārstāvjiem no Jaunā laika, Pilsoniskās savienības un Sabiedrības citai politikai. Tāpat valdē strādās vēl pieci visvairāk balsu saņēmušie kandidāti, kā arī izvēlētais valdes priekšsēdētājs. 

Savukārt 19.novembrī Rīgā, Nacionālajā teātrī, tiek plānots sasaukt partijas kongresu, kurā tiks izvēlēta partijas valde 15 cilvēku sastāvā.

Jaundibināmās partijas līdere būs S.Āboltiņa, liecina reorganizācijas līguma projekts, raksta BNS. 

Valdē darbosies Aigars Štokenbergs, Ģirts Valdis Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Dzintars Zaķis, Arvils Ašeradens, Aleksejs Loskutovs, Silva Bendrāte, Sanita Stelpe, Karīna Korna, Edgars Jaunups, Jānis Avotiņš un Krišjānis Bušs.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu