Legzdiņš pamet "Latvijas Autoceļu uzturētāja" vadītāja amatu • IR.lv

Legzdiņš pamet “Latvijas Autoceļu uzturētāja” vadītāja amatu

11
Attēlā: Vigo Legzdiņš

No 6.jūnija LAU valdi vadīs Aivars Siliņš

Turpmāk AS “Latvijas Autoceļu uzturētājs” (LAU) valdes priekšsēdētājs būs Aivars Siliņš, nolemts valsts kapitālsabiedrības akcionāra – Satiksmes ministrijas (SM) – sapulcē, vēsta aģentūra LETA.

SM pārstāve Ilze Eida informējusi, ka līdzšinējais LAU vadītājs Vigo Legzdiņš pēc paša vēlēšanās nolēmis pārtraukt savu darbu valsts uzņēmumā, informēja Eida. Tā vadībā viņš bija kopš 2006.gada.

Biznesa portāla “Nozare.lv” rīcībā esošā informācija liecina, ka Legzdiņa nākamā darba vieta būs Moldovā, kur viņš strādās augsta līmeņa padomnieka amatā. Pats Legzdiņš gan līdz šim teica, ka nekādus komentārus nesniegs.

Siliņš Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis inženierzinātņu izglītību, skolojies arī Maskavā, iegūstot ārējo ekonomisko sakaru speciālista kvalifikāciju. Līdz šim strādājis vairākos vadošos amatos – bijis SIA “LDz Infrastruktūra” valdes priekšsēdētājs un rīkotājdirektors, vairāk nekā desmit gadus vadījis SIA “BTS” un darbojies citos vadošos amatos.

Legzdiņš ieņēmis amatus arī vairāku SM pārraudzībā esošu uzņēmumu padomēs, tostarp viņš 2009.gadā vadīja Latvijas lidsabiedrības “airBaltic” padomi, kas akceptēja darījumu, kurā “airBaltic” pārdeva savu zīmolu un ar to saistītas piecas preču zīmes Bertolta Flika uzņēmumam SIA “Baltijas aviācijas sistēmas”, kas “airBaltic” kontrolē 47,2% akciju.

Saskaņā ar “airBaltic” 2009.gada auditētajā pārskatā minēto uzņēmuma preču zīmju vērtību 13 miljonu eiro jeb 9,136 miljonu latu apjomā noteicis sertificēts un nozarē atzīts vērtēšanas uzņēmums. Legzdiņš toreiz skaidroja, ka 2009.gada decembrī notikušajā sapulcē “airBaltic” padome nav šaubījusies par aviokompānijas zīmola pārdošanas izdevīgumu un lēmumu pieņēmusi vienbalsīgi.

LAU visā valsts teritorijā, izņemot Rīgu, veic valsts autoceļu kompleksos uzturēšanas darbus, kā arī būvmateriālu – dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts – ražošanu.

Komentāri (11)

kkristaps 04.06.2011. 09.46

Blaktis sajutušas Dihlofosa smaku?

+3
0
Atbildēt

0

austrisv 03.06.2011. 16.47

“skolojies arī Maskavā”
tas par Legziņa vietnieku!

Nu tad jau ZZs ar savējo virzīšanu viss kārtībā! galvenais noteikums jau arī Vilnītim – izglītība savējā( Maskavas) Tad jau dzezceļš un šoseja uz Maskavu būs prioritāte!

+2
0
Atbildēt

0

austrisv 03.06.2011. 16.44

Vai tas tas pats Vigo Legzdiņš, kurš darbojās Air Baltic valdē, kamēr tur šeptējās šlesers . Kurš necēla traci par dīvaino līgumu ar Šlesera parakstu par Flika milzu pilvarām.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu