“Vienotība”: Zatlers būs sabiedrotais jebkādā kapacitātē • IR.lv

“Vienotība”: Zatlers būs sabiedrotais jebkādā kapacitātē

29
Foto: Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Prezidents apvienībai nesniedz atbildi par saviem turpmākajiem plāniem

Apvienības “Vienotība” valdes locekļi, trešdien tiekoties ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, pārrunājuši jautājumus par valstī veicamo tuvākajā laikā, taču Zatlers neesot sniedzis atbildi uz “Vienotības” piedāvājumu kļūt par apvienības līderi, nedz arī izvirzījis kādus priekšnosacījumus tam, lai viņš pievienotos “Vienotībai”, pēc tikšanās atklāja politiķi.

Apvienības priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (JL) un “Pilsoniskās savienības” priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis žurnālistiem pēc tikšanās uzsvēra, – lai kāds būtu Zatlera lēmums, viņš būs “Vienotības” sabiedrotais “jebkādā kapacitātē”. Āboltiņa gan atzīmēja, ka nākotne ir lielām un spēcīgām partijām, līdz ar to Zatleram būtu jāizšķiras par “Vienotību”. Vienlaikus Saeimas spīkere atzīmēja, ka politiķi respektē Zatlera vēlmi neatklāt savus plānus līdz prezidentūras beigām.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”) žurnālistiem atzīmēja, ka tikšanās laikā pārrunāts veicamo darbu saraksts, tostarp ekonomikas atveseļošanā, un politiķu un Zatlera viedoklis šajos jautājumos sakritis. Atšķirīgs viedoklis gan bijis divos jautājumos par šobrīd Saeimā skatāmiem likumprojektiem – proti, prezidents vēlējies ātrāku likuma grozījumu pieņemšanu, kas skar mediju īpašnieku atklāšanu, kā arī mazāku slieksni, no kura uzņēmumiem būtu jāatklāj kapitāldaļu patiesā labuma guvēji, informēja “Sabiedrības citai politikai” priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

Jau vēstīts, ka Zatlers atzinis, ka pēc savas prezidentūras beigām “nebūs malā stāvētājs”, taču pagaidām neatklāj, kādā tieši veidā iesaistīsies politikā. Piedāvājumu stāties partijā Zatlers saņēmis gan no “Vienotības”, gan Reģionu partijas.

 

Komentāri (29)

mary75 22.06.2011. 18.15

Nekā laizīties ap to Zatleri kā tas runcis ap to piena produktu, būtu, labāk, paanalizējuši savas kļūdas un izdarījuši secinājumus, kurus realizējuši att. rīcībā.
Patreiz iespaids, ka vēl arvien uztverat sevi kā mazāko ļaunumu, par kuru nobalsos tik un tā, jo nebūs jau par ko, tāpēc nav ko pārāk satraukies.
Tāpēc vien tam Z jādibina sava partija, lai jūs būtu spiesti sākt ko darīt.

+10
-1
Atbildēt

5

    peerku > mary75 25.06.2011. 09.20

    Jā laizīšanās ap Zatleru ir atbaidoša, jo vairāk tāpēc, ka viņš tagad tēlo jauno Ulmani, cīnītāju pret slikto Saeimu, bet bez autoritātes (neticu, ka politķiem viņš ir autoritāte, tikai īslaicīga konjunktūras diktēta kārts) viņam, paldies Dievam neizdosies ne tikai izveidot autoritāru režīmu, bet arī kļūt par līderi politikā. Ceru, ka tautai drīz acis atvērsies un Zatlera “gājienu ar zirdziņu” tiks skatīts īstajā gaismā,- kā šauru egoistisku interešu vadīta avantūra, kas mums dārgi izmaksās un ir tikai viena iespēja no 100, ka jelkā atmaksāsies.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > mary75 24.06.2011. 16.57

    (latvietis)
    to mazputns
    Zatleram varētu pievienoties tie, kuri līdz šim bija apolitiski, bet ņemot vērā mūsdienu traģisko situāciju, izrādīt pilsonisko apzinīgumu, daļa ZZS locekļu(pocu), un varbūt tikai pāris no Vienotības. Ja tur būs kāds no PLL un SC, jeb viņam pakausī elpos krievu baņjģugans un čekists, Vasjka Meļņiks, tad Saeimas atlaišanai nebija nekādas nozīmes.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Mārtiņš Ozoliņš > mary75 22.06.2011. 20.55

    ljoti traapiigi, dzeri. Tas, ka Jaunups atkal vadiishot V kampanju – izskataas, Vienotiiba vispaar nav ne ko apjeegusi, ne maaciijusies. Es jau arii neredzu, par ko labaak balsot – bet par TAADU V kaa tagad – :(((

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > mary75 23.06.2011. 12.47

    dzeris49 _…vēl arvien uztverat sevi kā mazāko ļaunumu..(..)..Z jādibina sava partija, lai jūs būtu spiesti sākt ko darīt._
    ~~~~~~~~~~~~~~~
    dzeri, precizi vertets.
    interesanti ka no malas mes to redzam, varas apskurbushie pashi to neredz.
    cer otrreiz tai pasha upe iekapt, cer izbraukt uz tiem pashiem saukljiem – “Dombrovskim ir jaljauj stradat”, “ja bus Vienotiba, bus Dombrovskis”.
    izdos aviziti un un ar zemtekstiem aicinas – te nu mes esam jusu prieksha tadi kadus Dievinsh devis jusu mazakais ljaunums, nu tad naciet karumnieki un nesiet mus atkal tai Saeima.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Normunds > mary75 23.06.2011. 17.59

    Tā Zatlera partija tad laikam sastāvēs no tiem, kam neatradās vieta pie Vienotības vai SC siles, latvieši jau tādi vareni līdzskrējēji.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

dro 23.06.2011. 13.11

a_kirsteins. Vai tad Kiršteins kaut uz laiku bija izslēgts no saeimas, kad tika pieņemti likumi banku interesēs? Nevienai privātpersonai pie kases lodziņa aizmugurē nestavēja čekists ar naganu, gatavs uz vietas nošaut, ja tā neņems kredītu. Nu bet es jums neko nepārmetu, katram sava maizīte jāpelna…

+7
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 22.06.2011. 16.42

Kristovskis bildē tāds rātns, nemaz nekašķējas. Zina, ka papus skatās. Solvita ar tāda domīga, laikam jau bija dabūjusi pērienu. Tikai Štokijs, kā vienmēr, nesatricināms. Domājams, tam vienmēr ir kabatā plāns B (SC?).

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu