Vīķe-Freiberga: Ar Bērziņa ievēlēšanu nav sākusies jauna ēra • IR.lv

Vīķe-Freiberga: Ar Bērziņa ievēlēšanu nav sākusies jauna ēra

30
Foto: Evija Trifanova, LETA

Eksprezidente uzskata, ka esam atkāpušies krietni atpakaļ politiskajā neatkarībā no oligarhiem

Ar Andra Bērziņa (ZZS) ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā nav sākusies jauna ēra, bet esam atkāpušies pāris soļus atpakaļ politiskajā neatkarībā no oligarhiem, šādu viedokli žurnālistiem sacīja bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, vēsta aģentūra LETA.

Eksprezidente ceturtdien žurnālistiem nevēlējās komentēt Bērziņa ievēlēšanu prezidenta amatā, bet, nedaudz apdomājoties, viņa tomēr atzina: ja pašreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers ar savu soli rosināt Saeimas atlaišanu vēlējās sākt jaunu ēru un lauzt 20 gadus ilgušo oligarhu ietekmi politikā, tagad ir sākusies nevis jauna ēra, bet esam atkāpušies krietnus soļus atpakaļ politiskajā neatkarībā no oligarhiem.

Uz žurnālistu jautājumiem, vai viņa uzskata, ka Bērziņš ir oligarhu ieliktenis, viņa atbildēja: “Šādus vārdus es savā mutē nelieku, to lai saka žurnālisti.”

Vīķe-Freiberga atzina, ka Bērziņu personīgi nepazīst, bet redzējusi tikai vienu viņa uzstāšanos televīzijā, proti, tās bija debates ar Valdi Zatleru. Tāpēc eksprezidentei ir grūti spriest, kā Bērziņš pārstāvēs valsti ārvalstīs.

Jau vēstīts, ka 2.jūnijā otrajā balsošanas kārtā par Latvijas prezidentu tika ievēlēts Andris Bērziņš. Līdzšinējā prezidenta Valda Zatlera pilnvaras beigsies 7.jūlijā.

Komentāri (30)

buchamona 02.06.2011. 17.59

IR uz vāka šodien ir tanks – trāpīgi :) Vārdu sakot LR – sācies karš, jeb cīņa bez kompromisiem, kā jau karā.
Ja pēc ārkārtas vēlēšanām Saeimas vairākumu sastādīs tāds politiskais spēks, kurš ļaus Bērziņam izbīdīt premjera amatam savējo – tā būs pilnīga sakāve, iestāsies LV politiskā ” černobiļja” uz ļoti daudziem gadiem

Ja notiks brīnums un ZZS nākošajās vēlēšanās zaudēs tik smagi, ka pat ar SC balsīm spēs veidot tikai stabilu mazākumu, tad LV politikā sāksies pavasaris :)

+25
0
Atbildēt

3

    esmeralda_se > buchamona 02.06.2011. 18.04

    99%, ka tā arī būs, kā tu prognozē. ZZS dabūs savus standarta 20%, SC droshi ka arī – krievvalodīgā elektorāta acīs nekas jau nav noticis, lai no šiem novērstos.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > buchamona 02.06.2011. 18.11

    raitis
    Piekrītu, ja Lembergu neietupinās, ZZS balsotāji savas simpātijas nemainīs. Ar to ir jārēķinās.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs_kirsis > buchamona 02.06.2011. 19.07

    Jāietupina vismaz viens oligarhs, nav pārāk liela starpība, kurš, bet hūtem, protams, pirmā roka.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

esmeralda_se 02.06.2011. 17.59

Diemžēl ar katru reizi, kad ir izšķirīgi brīži (saeimas vēlēšanas, piem.), kad cilvēks parastais cer, ka izdosies kaut kā lauzt notikumu gaitu, paliek nevis labāk, bet sliktāk…
Varbūt jāpaliek pavisam slikti, lai pēc tam kļūtu labāk? Lai pamostos nevis 30% tautas, bet 51%?
Bet oligarhi turpina salikt puzli… Un nu jau pietrūkst vairs tikai daži gabaliņi.

+13
0
Atbildēt

1

mxblack 02.06.2011. 17.51

Tagad viss ir atkarīgs no velētāju veselā saprāta gan referendumā, gan iespējamajās Saeimas vēlēšanās. Diemžēl gan ZZS, gan SC par katru cenu centīsies šo referendumu izgāzt, jo tas viņiem var būt ļoti bīstams. Tagad visa oligarhu veidotā konstrukcija Saeimā un valstī ir materializējusies pilnībā. Es domāju ka viņiem ar savu milzīgo pieredzi demogoģijā un tautas apstulbināšanā, to var izdoties saglabāt diezgan ilgi un pilnveidot arvien vairāk, pateicoties vēlētāju sadrumstalotībai un bezatbildīgam slinkumam.

+13
0
Atbildēt

5

    Toms Mincāns > mxblack 03.06.2011. 00.02

    Gan jau Freimaņi un Kaktiņi sabūvēs vajadzīgās aptaujas, ar kurām pamatot “cimdara sacakotos” balsu skaitīšanas rezultātus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mxblack > mxblack 03.06.2011. 08.17

    Diemžēl mums šeit nekas nenāk viegli un nekad arī nav nācis, ja paskatāmies atpakaļ. Tā notiek arī šoreiz. Bet ja nepadosimies, ja nezaudēsim optimismu, tad arī šoreiz mums izdosies un es piekrītu Zatleram, ka viss vēl ir priekšā un ka process ir sācies. Šī mūsu valsts ir dzimusi ļoti lielās mokās un par ļoti dāgu cenu, arī uzturot to ir nesti milzīgi upuri un tā būtu augstākā necieņa pret šiem upuriem ja mēs to korumpētiem mantraušiem tagad ļautu izpostīt. Katrā dzimtā, katrā ģimenē ir kādi tuvi cilvēki, kuri ir sevi ziedojuši šīs valsts saglabāšanai, kuri ir atdevusi savas dzīvības lai šodien šeit varētu plīvot mūsu SARKANBALTSARKANAIS KAROGS. Un tieši to vajadzētu atcerēties ejot pie urnām balsot un vēl atcerēties ka mēs nedrīkstam atsāt saviem mazbērniem izlaupītu un nabadzības apsēstu valsti, ka mums ir ļoti jāpadomā par kādiem cilvēkiem mēs balsojam. Tas ir tāpat kā kujā nospiest gaili, pēc tam iestāsies vai nu miers, vai nelabojamas sekas. Izvēle ir mūsu rokās.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Toms Mincāns > mxblack 03.06.2011. 00.07

    Tieši uz cilvēka slinkumu jau balstās
    ===============
    Jāpiekrīt!
    Balsot, vēlēt, domāt, pastāvīgi darboties sliņķiem nepatīk. Bieži vien ērtāk ir nomierināt savu slinko sirdsapziņu, aizskrienot un ielaižot kādu ķieģeli tās Saiemas “logā”, par kuru bijis slinkums, vai pietrūcis prāta nobalsot.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mxblack > mxblack 02.06.2011. 20.01

    Iet ielās un sagraut demokrātiju? Tie laiki šeit ir pagājuši. Tagad visu ir jānosaka tautas vēlēšanās, kā tas ir paredzēts mūsu satversmē. Tā ir vienīgā izeja, būt aktīviem, piedalīties gan referendumos, gan balsošanās un censties saprast lietu īsto būtību, to jēgu un cēloņus, kā arī sekot līdzi notikumiem, lai varētu veidot savu personīgo viedokli par jebkuru jautājumu mūsu kopējās mājās, mūsu valstī. Tieši uz cilvēka slinkumu jau balstās iespēja viņu apzagt un piemuļķot. Un to veikli izmanto mūsu varenie oligarhi visus šos 20 gadus, to izmanto arī šodien. Vajag mācīties no Lemberga. Viņš jebkurā situācijā par jebkuru tēmu atradīs sev vēlamās atbildes un pratīs panākt savu. Tātad viņš rūpīgi seko visam sev apkārt un to veikli izmanto. Bet ja cilvēki grib tikai baudīt dzīvi, ja negrib neko zināt nu tad ir priekšā ir nabadzība un maize bez sviesta.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Ainārs > mxblack 02.06.2011. 19.31

    Piekritu, Opi, par bezatbildigo slinkumu – man ir daudzi pazinas, kuri vienkarsi nekad nepiedalas velesanas, kuriem ir vienalga; viena pat strada Jelgavas dome – nu, ka var stradat valsts iestade un nekad neiet balsot? Ka var sanemt algu no tautas nodokliem un nepildit pilsonisko pienakumu? Es nezinu, ko lai dara – varbut jaiet ielas? Jaorganizejas caur Facebook, ka Tunisija?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu