Stalts ar domubiedriem izstājas no "Pilsoniskās savienības" • IR.lv

Stalts ar domubiedriem izstājas no “Pilsoniskās savienības”

33
Attēlā: Dāvis Stalts

No PS aizgājušo biedrība “Demokrātiskie patrioti” vēlēšanās iesaistīsies citā spēkā

Daži “Pilsoniskās savienības” (PS) biedri nodibinājuši biedrību “Demokrātiskie patrioti”, kas pirms paredzamajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām vēlas paust savus ideālus un pievienoties kādam politiskajam spēkam, vēsta aģentūra BNS.

Biedrības valdes priekšsēdētājs Dāvis Stalts, advokāts Jānis Bordāns un juriste Ieva Brante jau otrdien izstājas no PS, kā arī pēdējā laikā to izdarījuši vai plāno paveikt vēl vairāki šīs partijas biedri. Savukārt to cilvēku, kuri iesaistīsies biedrībā “Demokrātiskie patrioti”, vārdus plānots atklāt šīs un nākamās nedēļas laikā, Stalts otrdien pavēstīja žurnālistiem.

Jaunās biedrības valdes priekšsēdētājs Stalts žurnālistiem norādīja, ka šī biedrība nekļūs par partiju un atsevišķi nekandidēs Saeimas vēlēšanās, bet plāno sadarboties ar kādu no politiskajiem spēkiem, vēsta aģentūra LETA. Viņš arī sacīja, ka sarunas sāktas ar nacionālo apvienību “Visu Latvijai!-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK. Sarunas varētu notikt arī ar Valsts prezidenta Valda Zatlera vadītu partiju, ja tāda tiks izveidota.

Biedrība plāno apvienot demokrātiski un patriotiski domājošus Latvijas iedzīvotājus, kuri atrodas gan partijās, gan pagaidām ārpus politikas, un darboties saskaņā ar 2008.gadā izveidotajā Demokrātisko partiju manifestā deklarētajiem mērķiem. “Vēlamies apvienot cilvēkus, kas būtu gatavi sevi ziedot mūsu valsts labā,” sacīja Stalts.

Bordāns, sīkāk paskaidrojot izstāšanos no PS un jaunās biedrības izveides iemeslus, norādīja, ka PS šo gadu laikā nav izdevies izpildīt mērķi kļūt par spēcīgu atbalsta partiju novados, kā arī nevienai no esošajām partijām nav izdevies mainīt politisko vidi, un “politiskā stagnācija turpinās”.

Arī Brante pastāstīja, ka biedrība “Nacionālie patrioti” atgriežas pie PS sākotnējām pamatvērtībām bērnu politikas, nodokļu politikas, veselības aprūpes, nacionālo minoritāšu un citās jomās. Saeimas vēlēšanas neesot biedrības pašmērķis, tāpēc arī pēc tām biedrībai aicināti pievienoties gan uzņēmēji, gan arī jaunieši un citu sabiedrības grupu pārstāvji.

Stalts iepriekš Ir.lv uzsvēra, ka, viņaprāt, partiju apvienībai “Vienotība”, kurā ietilpst PS, jau no paša sākuma bija jāsadarbojas ar Nacionālo apvienību, veidojot kopīgu valdību, un šobrīd skaidri redzams, ka PS “Vienotībā” nav izaugsmes iespēju. PS un Nacionālajai apvienībai ir jāveido viena, nacionāla, spēcīga partija.

Komentāri (33)

austrisv 14.06.2011. 16.22

NU jā, te jau visiem var kaut kur piekrist, bet kaut kur domāt savādāk. Tas, ka latviešu partijas šķeļas nav labi, bet turēties kopā, ja ir dažādi politiskie uzskati arī nekur neder, jo rezultātā pa visām spraugām lien laukā tās nesaskaņas. lai izfiltrējas no V tie nacionālie spēki, kuriem nav pieņemama iespējamā draudzēšanās ar Sc, jo citādi ķildas turpināsies.Līdz vēlēšanām iespējams katrs būs atradis savu pareizo nišu. iespējams, ka jaunajiem ir apnikusi tā veco vēžu spēle it kā nacionāls, bet tomēr ne šis ne tas.

+14
-1
Atbildēt

0

Aldīna 14.06.2011. 15.56

Drīzāk jau PS būtu jāpievienojas ar NA, un dažiem biedriem jāpaliek Vienotībā – tas būtu loģiskāk. Agri vai vēlu tas notiks – atcerieties Jaunā Laika sadalīšanos un kā un kapēc tas notika! Plus visam tam SCP ar savām veto tiesībām ir destruktīvs spēks, kas tās atkal var izmantot pašā nevajadzīgākajā brīdī. Man rādās ka NA ir stabilāks un prognozējamāks spēks nekā Vienotība, kurā daži ļautiņi ir izteikti karjeristi + ja vēl rindas papildinās TP vecbiedri, tad tur putra būs ievārijusies kārtīga!

+11
-3
Atbildēt

3

    juhans > Aldīna 14.06.2011. 17.12

    No paša sākuma SCP ir bijis Trojas zirgs Vienotībā (kaut vai atcerieties inflācijas unisonu ar PLL un veto pret VL) un es tā arī nekur neesmu redzējis pamatojumu, kāpēc skaitliski vārgā SCP tika apbalvota ar 2 ministru vietām.

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Aldīna 14.06.2011. 16.49

    Mani, lai gan neesmu V vēlētājs, tomēr interesētu stipra un konservatīva Vienotība, ar nacionālu nokrāsu, diemžēl Štokija&Pabrika&Āboltiņas un co dēļ tā nebūs un var piekrist, ka V gaida JL liktenis, kad pēdējā varu pārņēma kosmopolīti un karjeristi – šādiem cilvēkiem nekas nav svēts, viņus interesē tikai ”konsensusi”, ieguvumi un paspīdēt mēdijos, tāda politika mazajai latviešu tautai nav vajadzīga ! Domājams, tādēļ arī D.Stalts izšķīrās par tik radikālu soli, taču domāju, ka brieda tam jau sen, vismaz palasot viņa publiskās pārdomas. Ir tomēr zināmas robežas ar ko un kad būt kopā, SCP velk uz zemi JL, bet jo sevišķi PS, kurai vēl turklāt ir pilnīgi pretēja nostādne – acīmredzot Dāvis vairs nevēlējās tapt slīcināts vai arī ienest uz saviem pleciem ligzdā dzeguzes olas, kas attiecīgā momentā var noķērkties ”veto” !
    Domājams, ka šie domubiedri visticamāk kooperēsies ar NA gaidāmajās vēlēšanās – domāju abiem būs ieguvums, savukārt Vienotībai mazāk vēlētāju, jo arī diemžēl nākas vilties ĢVK !

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > Aldīna 14.06.2011. 16.23

    Var piekrist, jo, ja V iestāsies vecie , caurkritušie tēpisti, tad V reitingi kritīs vēl straujāk.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

ievuliitis 14.06.2011. 15.51

Ļoti nenobriedis solis. Es to izprotu tā: “Mēs aizejam lai kaut kam pievienotos. Būs Zatleram partija, par kuru šī brīža Latvijas situācijā var nobalsot daudz vēlētāju, mēs stāsimies tur. Nebūs, nekas. Arī NA reitingi aug. Iesim pie viņiem”
Un tie ir jaunieši, kas nosoda aprēķinus un kompromisus?

+10
-6
Atbildēt

6

    ievuliitis > ievuliitis 15.06.2011. 10.23

    ES neesmu dzirdējusi, ka kāds no PS par to iestātos.
    Bet aprēķinu grupas rīcībā saskatu gan.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > ievuliitis 15.06.2011. 11.32

    Bet protams, ka jārēķina – kā tad bez rēķināšanas. Kura no partijām nerēķina un necenšas izkalkulēt sev labāko variantu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 14.06.2011. 20.58

    Un kāpēc tu man to raksti? Esmu kādu mudinājusi to darīt?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 15.06.2011. 13.04

    Nedaudz nelabi ož šoreiz tāda rēķināšana.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > ievuliitis 14.06.2011. 18.15

    normālam latvietim nav pieņemams Abrenes uzdāvinātāju priekšlikums sadarboties ar partiju, kuras vadošie politiķi šņauc degunu Latvijas karogā un nerunā latviski. Faktiski viņi pārkāpj Saeimas deputāta zvērestu. Faktiski viņi ir nevis Latvijas, bet citas valsts patrioti.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > ievuliitis 15.06.2011. 01.15

    Es Tev To rakstu tāpēc, ka saklausīju mājienu par savtīgumu PS biedru rīcībā. Es tomēr ceru, ka tie bija noteikti principi, kurus Stalts un viņa domubiedri nevēlas pārkāpt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu