SCP rosina uz jaunu koalīciju ar SC un VL-TB/LNNK • IR.lv

SCP rosina uz jaunu koalīciju ar SC un VL-TB/LNNK

30
Foto: Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

“Vienotības” valde lems par turpmāko rīcību

Apvienībā “Vienotība” ietilpstošās partijas “Sabiedrība citai politikai” (SCP) priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs rosina “Vienotībai” veidot jaunu koalīciju kopīgi ar “Saskaņas centru” un apvienību “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK, bet bez Zaļo un zemnieku savienības. “Vienotības” valde par šo un citiem jautājumiem lems svētdien plkst. 19 sasauktajā paplašinātajā valdes sēdē.

Štokenbergs Ir.lv uzsvēra, ka “Vienotība” Zatlera pieminētajos jautājumos nav balsojusi kopā ar tā dēvētajām oligarhu partijām, bet “Saskaņas centrs”, lai arī ceturtdien atturējās un faktiski atbalstīja aizliegumu kratīt deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietu, tomēr, pēc Štokenberga domām, “ir par matu labāks”, tāpēc būtu jāveido jauna koalīcija no “Vienotības”, SC un VL-TB/LNNK.

Štokenbergs uzsver, ka tas būtu vienīgais veids, kā nodrošināt lielāku politisko stabilitāti periodā līdz darbu sāktu jaunā Saeima. SCP līderis uzsvēra, ka pašreizējā nestabilitāte var atstāt iespaidu uz ekonomisko novērtējumu, varētu kristies starptautiskie reitingi, turklāt ir bažas par iespējamo populismu no partijām, kas sāks priekšvēlēšanu cīņu. Pie varas esot, populisma būtu mazāk, uzskata Štokenbergs.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) ir gatavs diskusijām par iespējamām izmaiņām koalīcijas sastāvā, vienlaikus uzsverot uz jau iepriekš izvirzītajiem nacionālajiem principiem, kā arī nepieciešamību turpināt sākto kursu valsts ekonomikas stabilizācijā.

Taujāts par tieslietu ministra Štokenberga ierosinājumu veidot jaunu valdību kopā ar “Saskaņas centru”, premjers aģentūrai LETA uzsvēra, ka apvienībā “Vienotība” valda demokrātija un katram ir tiesības izteikt savu viedokli. Diskusijas ir nepieciešamas un visi viedokļi tikšot apspriesti “Vienotības” valdes sēdē, kura notiks šovakar.

“Kā jau uzsvēru vakar, ir svarīgi konsekventi strādāt pie oligarhu ietekmes mazināšanas, pie korupcijas apkarošanas un demokrātijas stiprināšanas. Tās ir arī “Vienotības” vērtības, par kurām šo ceturtdien ”Vienotība” balsoja Saeimas sēdē,” sacīja Dombrovskis.

Savukārt “Vienotībā” ietilpstošās partijas “Pilsoniskā savienība” līderis Ģirts Valdis Kristovskis aģentūrai BNS atzinis, ka bez izsvērtas analīzes un pārdomātas rīcības nav pieņemama valdības sastāva maiņa un jaunas koalīcijas veidošana. Viņš apšaubīja, ka “Vienotības” valde jau svētdienas vakarā varētu skaidri izlemt par iespējamo koalīcijas maiņu.

Lai gan SCP uzskata, ka SC iesaiste valdībā stabilizētu situāciju valstī, Kristovskis pauda pretēju viedokli. “Valdības sastāva maiņa radītu papildu nestabilitāti.. Jautājums ir par izsvērtu darbību, nevar būt nepārdomātu manevru.. Ir izveidojusies situācija, ka ir iekustināts Saeimas atlaišanas process, ir jāizskata visi tiesiskie mehānismi. Šajā brīdī pārsteidzīgi soļi un lēmumi ir ļoti nepiemēroti. Katrs solis ir rūpīgi jāizsver,” atkārtoja Kristovskis.

Kristovskis uzsvēra, ka pašlaik ir svarīgi, lai Valsts prezidents nāktu klajā ar paziņojumu, kāda tagad ir valsts pārvaldes sistēma valstī.

Komentāri (30)

Bebrs 29.05.2011. 11.08

Un kā tad ar SC mūžīgo demagoģiju un nodevīgo politiku, ieskaitot balsojumu par Šlesera neizdošanu? Viņi taču nav ne par kapeiku labāki par ZZS un PLL! Zatlers taču aicina to visu mainīt pamatos, nevis izvēlēties nākamo “mazāko ļaunumu”!

+22
-1
Atbildēt

0

buchamona 29.05.2011. 10.53

Līdz vēlēšanām mierīgi var nostrādāt arī šī brīža valdība, nav ko duļķot ūdeni, jo savus izdzīvošanas jautājumus PLL+SC+ZZZ līdz nākošajām vēlēšanām paspēs nokārtot tā pat – kooporējoties kopējos balsojumos. Tā tas notika arī pirms pēdējām vēlēšanām.
SCP vnk laikus jau ” bruģē ceļu” Saskaņai uz nākošo koalīciju. :) Tad vienreiz par visām reizēm gribētos dzirdēt konkrēti pa punktiem – ar ko tad SC ir labāks par ZZS. Es varu pa punktiem uzskaitīt un ar faktiem pierādīt, ka SC nav ne ar ko labāks par pārējām tā saucamajām ” oligarhu” partijām, kuru dēļ tagad notiks ārkārtas vēlēšanas.
Es domāju, ka Vienotības vislielākā problēma ir SCP. Tieši SCP ar savu veto uzmešanu koalīcijas veidošanas laikā iedarbināja procesus, kuri vispirms paralizēja Vienotību, kas beigu beigās noveda Saeimu līdz ārkārtas vēlēšanām. ZZS tikai izmantoja situāciju

PS. Pirms SCP sāk pieminēt VL/LNNK vārdu, Štokijam ar Pabriku vajadzētu atvainoties par savu cūcibu, tad, kad to pašu VL/LNNK viņi abi uzmeta

+17
-5
Atbildēt

2

    edmunds_miluns > buchamona 29.05.2011. 11.23

    Piekrītu par visiem simts. Nav ko duļķot ūdeņus.

    Mums pārējiem – izpildīt savu pilsonisko pienākumu.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > buchamona 29.05.2011. 12.09

    +1 tas pat būtu par maz par šādu komentāru, var piekrist it visam, sevišķi P.S. !

    Izskatās, ka SCP apzinās savu vājumu, pat V iekšienē, ko pierādīja viņu 5 mandāti(nu kuriem viens Lejiņam) šajās vēlēšanās, mēģina koķetēt ar SC atbalstītājiem, it kā piesedzoties ar ”neitralizējošu” koalīciju SC vs VL!, arī mazliet mēģinot sevi attaisnot par VL! ”uzmetienu” šīs kaolīcijas veidošanas laikā. Bet Ozoliņa vārdiem runājot šīs ir lieko manevrs, jo :
    1) Tiešām nav nekāda jēga meistarot jaunu koalīciju 4 mēn pirms iespējamām ārkārtas vēlēšanām, vai vismaz pirms referenduma.
    2) Piedāvātā koalīcija nav organiska un nebūs īsti rīcībspējīga.
    3) SC nav ne par matu labāks par ZZS, drīzāk sliktāks, jo oligarhiskās tieksmes(K&K paputējušie kundziņi un co) ir aplietas ar bagātīgu sovjetisma mērci.

    Es ļoti ceru, ka nākamā Saeima būs bez PLL, SCP(vismaz bez Štokija un Pabrika), kā ari ari mazāku SC un ZZS ietekmi, kā arī iztīrītu JL, kā arī VL! un PS ietekmes pieaugumu ! Tad varam gaidīt panākumus !

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

Elīna Barkovska 29.05.2011. 10.55

Nu kukaiņi….!!! Vai SC nebalso labvēlīgi oligarhiem un K&K???? Vai SC neaistāvēja Šleseru no KNAB????

Papbrakam un Štokemburgam vairs neredzēt ne Saeimu ne ministrijas. Mēs atceramies, kā Jūs abi likāt veto nacionālam blokam, un arī tagad izmisīgi cenšaties austrumu pakaļas bučot.

NELIEŠI!

+15
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu