Dombrovskis: pašreizējā koalīcija turpinās darbu • IR.lv

Dombrovskis: pašreizējā koalīcija turpinās darbu

112
Foto: Edijs Palens, LETA
Indra Sprance

“Vienotības” valde pēc asām debatēm nolemj neatbalstīt izmaiņas koalīcijā; ja Zatleru nepārvēlēs, aicinās iestāties savā apvienībā

Premjera Valda Dombrovska (JL, “Vienotība”) vadītā koalīcija turpinās darbu pašreizējā sastāvā, tomēr rīt notiks “nopietnas sarunas” ar Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) par tiesiskuma jautājumiem, pēc paplašinātās valdes sēdes svētdien vēlu vakarā žurnālistiem paziņoja premjers Valdis Dombrovskis.

Kā norādīja Dombrovskis, ceturtdien deputāta Aināra Šlesera (PLL) izdošanu kratīšanai neatbalstīja ne tikai ZZS, bet arī “Saskaņas centrs”, līdz ar to nav pamata “Saskaņas centru” “apbalvot ar uzņemšanu koalīcijā”. Kā uzsvēra premjers, Valsts prezidents Valdis Zatlers, pieņemot lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu, kā iemeslus minēja divus konkrētus Saeimas balsojumus –  tiesneša Andreja Judina neapstiprināšanu Augstākās tiesas tiesneša amatā, kā arī balsojumu par Šlesera kratīšanu, un abos gadījumos ZZS, PLL un SC ir balsojuši vienādi. Līdz ar to “trūkst iekšējās loģikas” šobrīd veidot jaunu koalīciju ar SC, lai gan nākotnē šāda iespēja netiek izslēgta, norādīja premjers.

“Vienotība” arī paudusi atbalstu Zatlera lēmumam atlaist Saeimu. “Prezidents ir rīkojies valstsvīra cienīgi un domājot par Latvijas nākotni. Prezidenta rīcība ir pavērusi vēsturisku iespēju Latvijas tautai galīgi un pilnībā atbrīvoties no valsts attīstību kavējošās oligarhu ietekmes, ” pausts valdes paziņojumā.

“Vienotības” līderi pēc valdes sēdes arī paziņoja, ka gadījumā, ja Valsts prezidents Valdis Zatlers netiks apstiprināts otram pilnvaru termiņam, “Vienotība” aicinās Zatleru iestāties savā partijā. Kā skaidroja “Vienotības”  priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Zatlers savas prezidentūras laikā paudis lielu atbalstu Dombrovska valdībai  un apvienība to augstu vērtējot, savukārt “Pilsoniskās savienības”  priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis atzīmēja, ka Zatlera “skatīšanās uz “Vienotības”  pusi būtu loģiska.” Vienlaikus “Vienotība” apstiprinājusi, ka atbalstīs Zatlera pārvēlēšanu.

“Vienotības”  politiķi pēc valdes sēdes arī žurnālistiem atzina, ka ir gatavi darīt visu, lai triju partiju apvienība “Vienotība” kļūtu par vienu partiju jau līdz ārkārtas Saeimas vēlēšanām.

Komentāri (112)

mary75 29.05.2011. 22.21

Cietpaurainais Urbanovics palaida pēdējo iespēju nodemonstrēt, ka atšķiras no ZZS un PLL.
Ja SC būtu nobalsojis par to kratīšanu, tad SC, vismaz, būtu kādas morālas tiesības teikt, ka ZZS ir prettiesiska organizācoija, toties viņi nodemonstrējuši, ka atbalsta tiesiskumu, tāpēc V būtu labāk sadarboties ar tiem.
Tagad V vēlētājam būtu daudz grūtāk saprast tādas izmaiņas, Urbanovics pats sevi nopēris.
Tas, ka “V runās ar ZZS par tiesiskumu” gan izraisa smieklus, tikpat labi ar pedofīlu varētu runāt par bērnu tiesībām.
Nekas nevar būt pretīgāks un nožēlojamāks, kā nopirktie un iebiedētie Lemberga sulaiņi Saeimā, kas grauj paši savu valsti.

+36
-2
Atbildēt

2

    Pauls Puķītis > mary75 29.05.2011. 22.23

    …tur jau ir tas paradokss- būtu SC nobalsojis, nebūtu Rīkojuma Nr 2 !

    +15
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > mary75 29.05.2011. 22.25

    Jā, jāpiezīmē ka ZZS ir ZZS, velnu neizmainīsi, bet ka SC nodemonstrēja klaju demagoģiju bļaujot par tiesiskumu un korupcijas apkarošanu no tribīnes, bet nobalsoja kā vajag draugiem… tieši viņi arī nopelnīja šīs Saeimas pendeli. Kopā ar ZZS. Tāpēc lai gan saprotu un respektēju SCP kolēģu vēlmes izbēgt no pretīgās Lemberga dvakas, diemžēl lielas iespējas mums nav.

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 29.05.2011. 22.31

Visskumjākais ir tas, ka vismaz uz kādiem 5 – 6 cilvēkiem šā brīža ZZS frakcijā es cerēju, ka izstrādās savu mugurkaulu. Diemžēl tās saites, ar kurām Lembergs tur savus vergus kopā, ir neapjaušamas mums.

+18
0
Atbildēt

2

    dro > andrisskrastins 29.05.2011. 22.38

    pecisk. Repše cerēja uz Lagzdiņu, bet tas sagrāva visas cerības ar “žestu dienesta biedram”:))

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > andrisskrastins 29.05.2011. 22.41

    Tur uz katru noteikti kāda mapīte ar kompromatu, citus tur netur, mugurkauls jau tiem ir arī, bet, citam nolūkam – lai var pieliekties salasīt Lemberga grašus un nobučot Lembergam roku, varbūt, ne tikai roku.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

Līna Kārkliņa 29.05.2011. 22.47

Ar šo lēmumu palielinās SC balsis nākamajās vēlēšanās, bet samazinās sev.
—————————–
es varu zvērēt pie haizivs vēdera, ka sc nākamajās vēlēšanās dabūs par kārtu mazāk vietu saeimā un lūk kāpēc:
– lindermans, viltnieks, kā zinādams ir savācis parakstus par krievu valodu, bet nav iesniedzis cvk….nekas viņam netraucē to darīt laikā, kad būs saeimas vēlēšanas un sc neizdosies izvairīties no lindermana uzspiestās kampaņas par krievu valodu, kas šim elektorātam šoreiz būs galvenā…..tad nu paredzu sīvu sacensību sc ar pctvl un lindermaa veidoumu, kas sc no tīģera pataisīs par sētas kranci, gadījumā, ja sc ieturēs pašreizējo pozīciju…..ja sc metīsies kampaņā ar vēlmi būt lielākiem lindermaņiem par pašu lindermanu, tad nevienam nav šaubu ar ko latviskās partijas saeimā neveidos valdošo koalīciju…..tā kā sc gaida neapskaužama kampaņa un neskaidra nākotne….

+15
0
Atbildēt

3

    ievuliitis > Līna Kārkliņa 29.05.2011. 22.50

    No tavas mutes – dievam ausī
    :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > Līna Kārkliņa 30.05.2011. 00.11

    meeerin
    _…sc neizdosies izvairīties no lindermana uzspiestās kampaņas par krievu valodu, kas šim elektorātam šoreiz būs galvenā…..tad nu paredzu sīvu sacensību sc ar pctvl un lindermana veidojumu, kas sc no tīģera pataisīs par sētas kranci,..(..)..tā kā sc gaida neapskaužama kampaņa un neskaidra nākotne.._
    ~~~
    ljoti ticamu nakotnes ainu uzburi, man patika.
    ta vajadzetu but, daba nostradas.
    tads pats efekts esot ja sunju skrieshanas sacikstes treka iemet kuciti kam meneshreizes, – sunji tad aizskrien pakalj kucitei nevis maksligam zakjim.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Līna Kārkliņa 29.05.2011. 22.53

    meeerin. Vēl var pielikt to, ka Rīgas Domei drīz vajadzēs aizdevumu, un Pabrika un Štokenberga vēlme ir šos glābt, ievelkot valdībā jo dome šo aizdevumu varēs dabūt tikai FM akceptu:)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu