Jauno mediju projektu konkursā atbalstīti trīs projekti • IR.lv

Jauno mediju projektu konkursā atbalstīti trīs projekti

32
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Atbalstu saņems arī žurnāla “Ir” izdevēju interaktīvas analītiskās žurnālistikas projekts

Rīgas Ekonomikas augstskolas Mediju studiju centra un “Sorosa fonda – Latvija” (SFL) projektu konkursā “Jaunie mediji” atbalstīti trīs konkursam pieteiktie projekti, piesaistot papildus finansējumu. Līdzekļus saņems SIA Media 24 projekts “pilseta24”, “Dialogi.lv” projekts “Platforma neatkarīgajai analītiskajai žurnālistikai” un AS “Cits Medijs” projekts “3i”.

SFL Mediju programmas direktore Gunta Sloga paudusi gandarījumu, ka atrasti papildu līdzekļi tris labākajiem projektiem. “Izvēloties šos projektus, vēlējāmies atbalstīt trīs atšķirīgas, bet kvalitatīvai mediju videi svarīgas jomas – reģionu medijus, krievvalodīgo mediju un interaktīvu analītisko žurnālistiku,” sacīja Sloga.

Iepriekš fonds bija atvēlējis līdzekļus 50 000 eiro apmērā, tomēr tagad atrasti līdzekļi 99 756 eiro apmērā. Papildu nepieciešamo finansējumu sniedz ari no Atvērtās sabiedrības fonda Mediju programmas (Open Society Foundations).

Projekts “pilsēta24” radīts, lai 29 pilsētu portālos tiktu profesionāli vēstīts par reģionos notiekošo un mediju satura veidošanā aktīvi iesaistītos vietējie iedzīvotāji, organizācijas un pašvaldības. Projektam piešķirts 35 000 eiro finansējums.

Projektam “Platforma neatkarīgajai analītiskajai žurnālistikai” piešķirti 15 000 eiro, lai izveidotu neatkarīgu un analītisku interneta mediju krievu valodā.

Savukārt projektā “3i” žurnāla “Ir” izdevēji paredzējuši Latvijā līdz šim nepieredzētā veidā pasniegt analītisku saturu saistošu un viegli uztveramu, izmantojot grafisku un interaktīvu informācijas izklāstu. Šim projektam piešķirts 49 756 eiro finansējums.

Kopumā jauno mediju konkursam bija pieteikti 32 projekti – gan reģionu mediju, gan jau atzītu un ietekmīgu plašsaziņas līdzekļu, arī nesen sevi pieteikušu interneta mediju projekti, kas orientēti gan uz plašāku auditoriju, gan uz atsevišķām interešu grupām.

Ņemot vērā lielo interesentu skaitu un SFL mērķi atbalstīt inovatīvu mediju attīstību, vairojot kvalitatīvas un ilgtspējīgas žurnālistikas īpatsvaru Latvijā, ir paredzēts, ka rudenī līdzīgs konkurss tiks rīkots atkārtoti.

Komentāri (32)

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu