Tūkstošiem cilvēku pieprasa Bulgārijas valdības atkāpšanos • IR.lv

Tūkstošiem cilvēku pieprasa Bulgārijas valdības atkāpšanos

21
Foto: AFP/LETA
Dita Krauze

Sociālistiskās partijas atbalstītāji valdību vaino dzīves līmeņa kritumā un korupcijā

Sofijas ielās sestdien izgājuši tūkstošiem Sociālistiskās partijas atbalstītāju, kuri pieprasa labēji centriskās valdības atkāpšanos, ziņo LETA.

Organizatori apgalvo, ka uz mītiņu pulcējušies 16 000 cilvēku, taču aģentūras AFP žurnālists notikumu vietā lēš, ka protestētāju skaits ir aptuveni 4000 un viņu vidū vairums ir gados vecu cilvēku.

“Šodien ir mūsu pavasara protestu pirmā diena,” uzrunājot pūli, paziņoja parlamenta deputāts Rumens Ovčarovs, kurš pārstāv sociālistu frakciju. “Mēs nevaram būt apmierināti ar valdību, kura ir viskorumpētākā, vispakļāvīgākā ārējam spiedienam un visvairāk orientētā uz korupciju un nepotismu.”

Pūlis uz viņa paziņojumu reaģēja ar saucieniem: “Demisiju! Demisiju!”

“Šīs valdības gāšanā mēs ieliksim visu savu enerģiju,” turpināja Ovčarovs.

Demonstranti, kas pulcējušies zem sarkanajiem karogiem, premjerministra Boiko Borisova valdību vaino priekšvēlēšanu solījumu nepildīšanā, dzīves līmeņa kritumā un nespējā veikt pensiju un veselības aprūpes sistēmu reformas.

Vidējā alga Bulgārijā ir 700 levas (251 lats), bet pensija – 260 levas (93 lati). Valsti smagi skārusi starptautiskā finanšu krīze, un pagājušajā gadā, atsākoties ekonomikas izaugsmei, tās temps sasniedza tikai 0,2%.

 

Komentāri (21)

austrisv 27.03.2011. 09.57

“Vidējā alga Bulgārijā ir 700 levas (251 lats), bet pensija – 260 levas (93 lati). Valsti smagi skārusi starptautiskā finanšu krīze, un pagājušajā gadā, atsākoties ekonomikas izaugsmei, tās temps sasniedza tikai 0,2%.”

Izskatās kaut kā līdzīgi kā Latvijā, vien pensija vidējā Latvijā ir lielāka: ap 170 Ls un pat ekonomikas izaugsme mums bija pagājušo gadu pat zemāka nekā Bulgārijā – 0.3% , ja pareizi atceros.

Par to Bulgārijas nelaimi korupciju gan dzirdēts jau labi pasen, tā viņiem vēl lielāka nekā pie mums, bet, ja pie mums to Vilnīti neizmetīs no KNAB krēsla, tad nekas labs arī mums nav gaidāms. Tagad ZZS darboni ieņēmuši PLL barotnes, un, neparko Vilnīti neatbrīvos no amata, tikai pie mums viss neies ielās protestos pret lielāko zagli un smagos noziegumos apsūdzēto Lembi, jo lielākos zagļus ceļ amatos, bet mazos liek cietumos.

+3
0
Atbildēt

4

    austrisv > austrisv 27.03.2011. 13.02

    Nu , vai tad es noliedzu, ka Bulgārijā dzīve, iespējams, ir lētāka nekā pie mums? Korupcija arī milzīga, par kuru dzirdēts no bulgāriem, bez tam tur pamatīgi uzdarbojoties mafija. Tomēr esmu dzirdējusi, ka Bulgārijā tomēr dzīve ir daudz daudz drūmāka nekā pie mums.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > austrisv 27.03.2011. 15.13

    Es pat teiktu drusku savādāk – Bulgārija vienkārši ir hronoloģiski atpalikusi no Latvijas, t.i. pašlaik tur vēl valda 90tie Latvijas izpratnē, toties viņiem ir tāda priekšrocība neiebraukt tādos mēslos, kādos mēs ar saviem parādiem un burbuļiem&nodokļiem esam pašlaik. Man arī kādreiz likās, ka Bulgārija un Rumānija ir Eiropas tumšais nostūris, iespējams, ka tā arī ir, bet paskaoties uz vietējiem rādītājiem, kā arī to, kādā apmērā Latvija paliek tukša, domas mazliet mainās !

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 27.03.2011. 15.50

    Tu taču negribi teikt, ka Bulgāriju un Rumāniju cilvēki nepamet!
    Par to dzīves līmeni it kā 90 gadu beigu līmenis kā bija pie mums- tam var piekrist, jo tad jau mūsu valsts arī nebija tā izlaupīta, ja nu vienīgi Laventa gājiens, bet tagad cik varēja saprast, tad Krā un Kar ir piestrādājuši vēl vairāk, jo laupījums ir nevis 1 miljards, bet gan jau 1.5 miljards, ja jau krievi gribot pirkt Citadeli par 10 kārt lētāku cenu nekā tajā bankā ieguldīts. Šis abas valstis varbūt neizsniegs “sarkanajiem” ebrejiem licences uz bankām, jo tad var sanākt vēl sliktāk nekā pie mums, bet kā Islandē!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > austrisv 27.03.2011. 11.27

    Bet, nav pareizi skatīties uz algām un pensijām vien, domāju, ka viņi ar tām savām algām dzīvo labāk, jo dzīves dārdzība tur nav ne tuvu tai, kāda ir Latvijā, tā kā dzīves uzturēšana, ja tā var teikt, tur iznāk krietni vien lētāka, bezdarbs arī nav tik liels, turklāt ir krietni siltāks klimats + daudz vietējo dārzeņu un augļu. Lielākā problēma ir stiprā korupcija, kas tur valda – Latvijā tomēr tā ir mazāka.

    P.S. Kādreiz bija raksts, kā Bulgārijā aplauzušies vietējie spekulanti – zeme tur nevar piederēt sveštautiešiem, kaut paši ES, utt. Tā kā vēl jāpadomā, kur ir vairāk 3.pasaules valsts !

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu