Latvijas ciema 2011.gada budžets • IR.lv

Latvijas ciema 2011.gada budžets

30

Portāls NeoGeo.lv publicē infografiku, kurā ērti pārskatāms Latvijas 2011.gada budžets

avots www.neogeo.lv

Infografikas avots: www.neogeo.lv

Komentāri (30)

disassociative 23.03.2011. 13.24

Ja Latvijā visi godīgi maksātu nodokļus un godīgi tiktu apsaimniekots valsts budžets, Latvija būtu ļoti bagāta labklājības valsts. Ko darīt ar nodokļu nemaksātājiem? Pirmkārt, aizvākt nejēdzīgos sociālos pabalstus. Kamēr uz pabalstiem dzīvot ir izdevīgāk nekā strādāt, tikmēr noteikts iedzīvotāju slānis to darīs. Otrkārt, tādā apjomā kā šobrīd kontrabanda var būt tikai tad, ja to piesedz no “augšas”. Tas nozīmē, ka jāsāk tieši ar augšu tīrīšanu, piemēram, muitā. Treškārt ir ļoti nopietni jāpārskata nodokļu sistēma. Nodokļi no darba algām ir nopietni jāsamazina, nodokļi uz otro un nākamo nekustamo īpašumu pamatīgi jāpalielina. Ja nekļūdos, bankas no saviem savāktajiem nekustamajiem vispār nemaksā nekustamo īpašumu nodokli. Nu un pēdējais – valsts sektora kardināla reforma. Ieskaitot izglītības un veselības aprūpes sistēmas. Nu nav mums jāapmaksā no valsts budžeta vairāk kā vienu augstskolu, kas sagatavo noteiktas specialitātes kadrus. Pie tam būtiski jāpalielina arodskolu loma. Bet arī bez dublēšanās.

+9
-1
Atbildēt

12

    anete_raugule > disassociative 25.03.2011. 14.29

    WAT, I`m coll, dodn`t worry :))

    Pirmkārt, tev kā uzņēmējam būtu jāzina, ka ne jau visa nodokļos samaksātā nauda aiziet pabalstos, bet tiek izmantota, piemēram, arī tās infrastruktūras uzturēšanai, kas vajadzīga, lai Tavs uzņēmuma varētu darboties. Ja tu varētu radīt uzņēmumu, kas ir pilnīgi autonoms un darbojas vakuumaa, uz priekšu.

    Otrkārt, Tavs teksts par frīkiem tikai apstiprina iepriekš minēto šizofrēniso pieeju par sliktajiem, kas uzradās nez no kurienes un sabojāja šo valsti.

    Ja jau negribi solidarizēties, tad esi tik godīgs un neizmanto arī labumus, ko šī uz solidarizāciju balstītā sistēma sniedz. Citādi sanāk, ka, pats negribot iemaksāt neko, izmanto lietas un pakalpojumus, kas pirkti par naudu, ko savai ģimenei atrāvuši un nodokļos nomaksājuši citi. Un tas nav smuki.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Romans > disassociative 24.03.2011. 10.02

    vel ir laiks paspēt izteikt savu viedokli http://youtu.be/D72xEes__kM

    0
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > disassociative 23.03.2011. 15.28

    Jap! Laba doma – vajadzētu veikt nodokļu ieņēmumu analīzi pa tautībām. Piemēram, “paņemt” divu dažādu tautību skolu klases Rīgā, un paskatīties, cik bērnu vecāki nopiķo nodokļos. Atklātos zili brīnumi.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > disassociative 24.03.2011. 12.02

    turpinot:

    PAr PVN, akcīzēm un citām štellēm pat nerunājot.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > disassociative 24.03.2011. 12.00

    Oregano, stay cool,plz!

    Pirmkārt nesalīdzini darba ņēmēju ar darba devēju un viņu nopelnīto un iemaksāto( darba devējam nespīd soc. spilvens ,kas ir darda ņēmējam), par to ,ka viņš riskē ar savu ādu un par to, ka valsts viņam neko negarantē ziepju gadījumā, valsts pieļauj ,ka jamais samaksā tikai 15%UIN un 10%kapitāla pieauguma procentu , vai 9% mikronodokli, vai 25%autormaksu vai patentmaksu,bez VSAOI ~34% izmērā. Kas ir VSAOI? Tā ir nauda pensijām un pabalstiem.Vai manai paaudzei spīd pensija? Kāda ir demogrāfija LV( par sevi un savu ģimeni esmu drošs)? Vai man kā darba devējam( vai pašnodarbinātājam) ,kas spīd no pabalstiem? Tad ko aiz solidaritātes pret frīkiem ,kas 90 tajos pieļāva valsti vecajiem komunistiem turpināt vadīt un to darīt jo projām, un ievadīt tur kur tā ir,vai tiem kas uzskata ,ka karjera versus bērni ,viennozīmīgi karjera, dāvināt resursus tiem, atraut savai ģimenei?

    Ja Tava nauda nav galīgi melnas izcelsmes ( krāpšanās ar nodokļiem, melnā tirdzniecība, krimināls utt.) , jebkurš LV iedzīvotājs samaksā savus 25% ( vai kā tagad iespēja 9% mikronodokli no summas <500LVL per persona)_par PVN,akcīzēm utt.. nerunāsim,ko regulāri veikalā nomaksājam ņemot vajadzīgo.

    Tā ka bļāvēji par uzņēmēju ( sevišķi kā komentāros minēts mazo un vidējo)vilkšanu pie ķāķa padomājiet. Normālās valstīs(pat EE un LT) pašnodarbinātie un uzņēmēji ir kudī pulka vairāk kā LV, jo Valstij vērtība ir cilvēkā, kas uzņemās PILNU atbildību vismaz par sevi un savu ģimeni un nenoslogo budžetu ar savām vajadzībām(pabalsti un citi soc. spilveni), un pavisam jauki ir ,ja viņs vēl ko spēj atmest valstij. Jo vairāk tādu jo sabiedrība ir atbildīgāka un ilglaicīgāka.

    LV sabiedrībā vēlamākās darba vietas ir valsts pašvaldību iestādes, lielie ārzemju uzņēmumi,monopoluzņēmumi utt.. , tas nozīmē DIEMŽĒL KALPU sindroms(visi nosauktie ir kalpotāji bez riska ar nieka atbildību), savukārt kalpi savu valsti ne ceļ ne pat uzceļot spēj uzturēt.

    Tā ka:" Spieglein, Spieglein mir sagen, wer die schönste..."

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    jirgensone_ieva > disassociative 23.03.2011. 14.11

    Nu bet lieliski redzams, ka ne jau mums jāatņem tagad pēdējie latiņi tā jau knapi dzīvību velkošajiem pensionāriem, bet gan jāmeklē veids kā iekasēt nodokļus. Kāpēc VID nekontrolē mazo un vidējo biznesu, kur pelēkā nauda sastāda vismaz 50% no uzņēmumu apgrozījumiem? Nu kāpēc nevarētu noteikt sodu uzņēmējam kurš pieķerts atkārtoti, aizliegt nodarboties ar uzņēmējdarbību teiksim 5 gadus LR (Slāvu bizness samazinātos par 90% :). Skaidrs ka varētu uzņēmumu pārrakstīt uz radiem, bet arī to likumdošanā varētu paredzēt. Nu problēma ir likumdevējā… nav likumi kas būtu vērsti uz nodokļu iekasēšanu…. nav….
    Tātad mūsu likumdevēji ir tieši vai netieši ieinteresēti lai nodokļi netiktu pilnībā maksāti. Un ja nodokļus iekasētu tad arī nodokļu apmērus varētu pakāpeniski samazināt, tāpēc uzņēmējiem kas bļauj par to ka nodokļi ir lieli un tas grauj konkurētspēju vajadzētu paskatīties apkārt un naturāli nodot VIDā tos konkurentus kas šmaucās ar nodokļiem, ja vien paši bļāvēji nav tajā kategorijā. Bet ja neko nemainīsim, tad nāksies atņemt pensionāriem un bērniem vēl un vēl un vēl, kamēr vienkārši vairs nebūs ko ņemt…. un tad paņems mūs visus un šoreiz uz mūžīgiem laikiem….

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    anete_raugule > disassociative 23.03.2011. 23.28

    Lietutiņ, tava žēlošanās lieliski ilustrē valdošo attieksmi – es jau neko, es jau gribētu maksāt, bet tie sliktie traucē.
    Latvija ir viens mazs ciems, cits no cita esam dažu rokasspiedienu attālumā. Gan kontrabandisti, gan slinkie ierēdņi, gan valsts mantas pievācēji nav atlidojuši no Marsa, tie ir tepat – gandrīz katrā ģimenē un draugu lokā. Un vidējam latvietim liekas ok, ka tieši viņa čoms drusku kaut ko pievāc, drusku nemaksā nodokļus un drusku pačakarē valsti, jo tas tak savējais. Pēc tam virtuvē kopā uzpīpē kontrabandas cigaretes un lamā slikto valdību, kas nemaksā pabalstus.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    janis_novicans > disassociative 23.03.2011. 16.45

    Nav šaubu, ka absolūti lielākā daļa labprāt maksātu nodokļus, un dzīvotu mierā, ja šos nodokļus prasmīgi apsaimniekotu, ja nebūtu uz katru strādājošo 7, kas grib saņemt naudu, tikai uzmetoties par kontrolētāju, normu diktētāju,pārbaudītāju, utt. Jautājums- kāda tabuliņa ir Igaunijai?

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    jirgensone_ieva > disassociative 23.03.2011. 15.50

    Jā nu ko mēs varam arī gribēt.. ne mums tāda vēsture kā japānai (arī fašismam un citām briesmām puikas gājuši cauri)… ne arī tāda ka zviedriem, kas ir viena no eiropas vadošajām lielvarām un savu stabilitāti kalusi ar zobenu un vairogu savā laikā.. :)… Mēs tikmēr pārsvarā esam muguras liekuši vergojuši un kalpojuši….. Kas tur teica ka “Brīvībā ir jāmācās dzīvot, ja neesi radis būs grūti”. Kamēr nav tāda paaudze izaugusi kas negribēs zagtu un vēlēsies spēlēt pēc noteikumiem, tikmēr nekas cits kā bargāka likumdošana ekonomikas noziegumu jomā nepalīdzēs.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    vērtīgs relikts > disassociative 23.03.2011. 15.33

    “tur cilvēki ir savādāki, cita mentalitāte. viņiem ir tā poņa, ka valsts tu pats vien esi. ”
    Un ne tikai tur. Dzirdējāt par Japānu? Tur pat šajos posta laikos nevazājas marodieri, jo viņi no bērnības ir audzināti, ka, kas nav Tavs, nav jāaiztiek.

    Bet mums “biznesmeņi” mierīgi saņem 100 Ls oficiālās algas un pēc tam brēc, ka sliktas skolas, maz bērnudārzu, slikti ceļi, nederīga policija u.t.t. Bet to jau neiedomājas, ka vajadzēja nomaksāt nodokļus arī no tās algas, kuru notrallina kaut kur Kanāriju salās. Kamēr IIN un soc. nodokļa lielāko daļu budžetā sastādīs nodokļi no valsts ierēdņu, ārstu, skolotāju, policistu un valsts uzņēmumos strādājošo algām (t.i. tiem, kam nav iespēju saņemt aplokšņu algas), tikmēr nekas nemainīsies.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > disassociative 23.03.2011. 15.19

    beigsim sevi mānīt. problēma nav likumos…problemair cilvēku attiekmē pret savu valsti. mum te 30 % iedzīvotāju krievu, kas šo valsti neiredz. un ja būs iespēja zagt un muhļīt, viņiem tādi pretargumenti kā patriotisms/ kas notiks ar manu mīļo valsti utt. absolūti nebūs. da ne tikai kreviem viņus vēl vismas var saprast. nav absolūti nekādas vienotības….tagad jau pat latviešus sāka škelt un naidot.
    es nedomāju, ka tai paša skandināvijā likumi ir stingrāki, un taēc tur mazāk zog…..tur cilvēki ir savādāki, cita mentalitāte. viņiem ir tā poņa, ka valsts tu pats vien esi.
    viņiem patīk dzīvot pec likumie…sagaidāit zaļo gaismu, pat ja uz ielas nav neviena auto. kas notiek pie mums???

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > disassociative 23.03.2011. 13.58

    nu tas ir loģiski.
    jo a pie 40% ēnu ekonomikas, mūsu budžeta deficīts ir pāris procenti (jebkurā gadienā ne 40% ar visu aizēmuma daļ).tas tik āartējo reiz pierāda to, ka ja ši naudiņa būtu valsts kasēs (daļa, būsim reāli)…tad nebūtu ne konsolidācijas ne krīzes.
    cilvēki paši ar savu zagšanu šo valsti ir izputinājuši…un ne tikai valsti, bet arī sevi pašu un lidzcilvēkus. žēl to, uz ka pleciem visu šo te smago nastu uzrauj. to, kas godīgi maksā visus nodokļus..vai ja nemaskā, vismas nezog no valsts:(

    +9
    0
    Atbildēt

    0

daiga_klava 23.03.2011. 18.48

Paldies! Vai šo un lielu, lielu spoguli nevarētu rīt piekārt pie pils sienas? :)

+5
0
Atbildēt

0

IneseT 23.03.2011. 13.08

paldies par smuko grafiku! bet sen jau bij skaidrs kapēc tados mēslos dzīvojam. visu laiku čurikos un tik brēc pēc lielākas pensijas! tad nu rīt uz protestu tagad taisās, ka nodokļi šiem pa augstu.sorī, man jāstrādā un jāpelna naudiņa… lai pārējiem ir ko tērēt….

+6
-2
Atbildēt

2

    Romans > IneseT 24.03.2011. 10.02

    vel ir laiks paspēt izteikt savu viedokli http://youtu.be/D72xEes__kM

    0
    0
    Atbildēt

    0

    IneseT > IneseT 23.03.2011. 13.35

    Ropažniek, šoreiz ne, man algu maksā par darbu ko daru, nevis par spamošanu potālos par rītdienas ļembastu… plus – neesmu raksta bez garā ē.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu