Uzņēmēji pamet PLL • IR.lv

Uzņēmēji pamet PLL

43
Indra Sprance

Ēķa vadītā uzņēmēju kustība nolēmusi turpmāk pastāvēt atsevišķi no politiskās apvienības

Telekompānijas LNT direktora Andreja Ēķa vadītās kustības "Par labu Latviju" (PLL) valde pirmdien nolēmusi pamest politisko apvienību "Par labu Latviju", turpmāk tā pastāvēs atsevišķi, Ir.lv informēja PLL preses sekretārs Ģirts Dripe.

Kā norādīja Dripe, kustības valdes sēdē secināts, ka "minimālā programma" ir izpildīta – PLL ir tikusi Saeimā, bet turpmākai darbībai kustībai būtu nepieciešams pastāvēt atsevišķi no politiskās apvienības.

Dripe atzina, ka viens no iemesliem, kādēļ kustība un apvienība sadalīsies, ir tas, ka kustībai līdz ar to būšot lielākas iespējas īstenot savu programmu, tas neliegs kustībai meklēt atbalstu citos politiskajos spēkos. Savukārt vienojošais faktors saglabāsies – PLL Saeimā īstenošot kustības un apvienības kopīgi izveidoto programmu.

Pēc Dripes teiktā, PLL valdē vairs nebūs uzņēmēju – būs pieci pārstāvji, kas tiks izvirzīti no katras partijas, kas veido PLL.

Jau vēstīts, ka politiskā apvienība “Par Labu Latviju” dibināta pērn 12.jūnijā pēc uzņēmēju veidotās kustības „Par Labu Latviju!” – aicinājuma politiskajām partijām apvienot spēkus Latvijas tautsaimniecības atveseļošanai.

PLL līdz šim vadīja eksprezidents Guntis Ulmanis, kurš nesen paziņoja, ka pārtrauks pildīt šos pienākumus, turpmāk strādāšot vien aktīvi Saeimā.

PLL veido Tautas partija,  “LPP/LC”, “Ogres novadam”, “Vienota Rēzekne” un “Latgales tauta”. 10.Saeimas vēlēšanās PLL guva astoņus mandātus.

 

Komentāri (43)

marčiks 07.02.2011. 15.13

Skaidrs, kāda ta vairs jēga. Plaudene ar Ķirsonu maksātnespējīgi, stosteklis aiz restēm, reģionu biedri masveidā laižas prom, ka papēži vien zib, vēlēšanās miljoniņš izgāzts tikpat kā veltīgi, pēdējā instance tūlīt piespriedīs TP vēl miljoniņu, d-ā darbs un materiāls…

+14
-1
Atbildēt

0

alisesenberga 07.02.2011. 15.54

Ui, nu Ēķis prodažnaja škura. Ceļš viņiem, visticamāk, tikai viens – pie Lembja. Lembi un Ēķi 100% vienos naids pret prokuratūru un tiesībsargājošām iestādēm kā tādām.

+13
-1
Atbildēt

0

mary75 07.02.2011. 14.46

Neredzu sevišķu iemeslu priekiem.
Vai tad frāzi par to, ka tagad uzņēmēji var meklēt cita politiska spēka atbalstu, nepamanījat?
Un pie kā tad viņi meklēs atbalstu, šie “uzņēmēji”, ja ne pie lemberga, mentalitāte ta līdzīga.
Un Lembergs, dabiski, prasīs par to samaksu, un Vienotībai no tā labāk nekļūs.
Žurkas nekur nebēg, un PLL kuģītis tikai pietauvosies tuvāk ZZS kuģim, kā jau stiprākajam un tam, kas visu nosaka.
Un V kuģis peldēs dziļā vientulībā, un priecāsies, ka to vispār negremdē, bet, ļauj vēl turēties uz ūdens.

+12
-1
Atbildēt

6

    Roberts Gūtšmits > mary75 07.02.2011. 16.15

    To : dzeris49
    Pirmkārt. Vārdiņu “uzņēmēji” nevajadzētu likt pēdiņās. Jo viņi tieši tādi arī ir – ļaudis, kas naudu pelna ar savu uzņēmību plus – dod darbu citiem un vēl maksā nodokļus un vēl arī algas visādiem politikāņiem un švaukstiem, lai šiem būtu par ko savu komandējumos braukāt un bēbjus uz bērnudārzu vadāt …
    Otrs. Tas, ka zēniem nav Vienotības mentalitāte – tas arī ir saprotams. Normālam vecim vienkārši ir pretīga tā liekulība un melīgums, ko pārstāv šī saslaukpartija. Ne jau velti ar hunveibiniem tusē ļoti īpaši un nebūt ne tie labākie uzņēmēju kastas pārstāvji – kā piemēram Vienotības Ētikas komisijas loceklis Lokenbahs, kura firma sarīkoja to jauko cūcību ar caurumiem VID datu bāzē, bet viņš joprojām ir gan ētrikas komisijā, gan joprojām vada firmu Exigen, gan joprojām piedalās un veiksmīgi „uzvar” visos VID konkursos un visādi citādi cilvēks ar lielisku „reputāciju”, vai ne? … Ir jābūt cilvēkam ar ļoti īpatnu izpratni par ētiku un izcilam sivēnam, lai darītu to, ko dara viņš. Pārsvarā uzņemēji pie mums tomēr tādi sivēni nav … tā ka jenotībai tiešām nespīd … :)))

    +1
    -14
    Atbildēt

    0

    snjuu > mary75 07.02.2011. 14.58

    LIekas, ka teksts bija plašāks – nevis meklē 1 konkrētu patvērumu, bet grasās sadarboties ar citiem (vairākiem, dažādiem) politiskajiem spēkiem. No politiskas kustības kļūst par lobiju kustību.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 07.02.2011. 15.55

    Nu labi būtu, ja tā notiktu, tad jau viss būtu civilizēti, mums gan te, parasti, notiek savādāk.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > mary75 08.02.2011. 05.23

    kurmi , tie ir tie uzņeemeeji , kuri staav un kriit par taadu kaartiibu kuru ieviesa taadi varas paarstaavji kaa de Vaškevičs, proti kuriem tuva un miiļa koruptiivaa sisteema , jo taa ļauj guut ieveerojami lielaaku peļņu nekaa godiiga konkurence , taa jau pa lielam izniideeta , ja tas taa nebuutu mums nebuutu tik daudz aplaupiito un nabago , nebuutu šiis milziigaas eenu ekonomikas un čomu buušanas amatu sadalee , tas nevar palikt bez sekaam , ja viens naudas maiss izmet divu gadu laikaa 7 miljonus lai apgrieztu kaajaam gaisa valsts tiesiskumu , reizee to arii nozogot , ja šis bardaks netiks izbeigts , nekas arii nemainiisies , nav jau no svara kurš šobriid nosaka toni satrainis vai tas ar to huuti, viņi negrib vienkaarši pamest šo sisteemu , tautai labklaajiibu neredzeet

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    bebiekste > mary75 07.02.2011. 20.19

    Pali un panika kurmīša aliņā?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    aivarstraidass > mary75 07.02.2011. 19.20

    Nedaudz palabošu iepriekšējā komentētāja teikto: Lokenbahs jau ap 2007.gadu bija savu a/s Dati pārdevis Exigen’am un faktiski nepiedalījās programmētāju darba vadīšanā – tā ka par VIDa drošības caurumiem viņš nenes ne formālu, un pat ne morālu atbildību. Pirms 10-15 gadiem a/s DATI, protams, taisīja VIDam risinājumus, bet konkrēti EDS, manuprāt, programmēja nevis “DATI Exigen”, bet gan Gunta Urtāna nodibinātais uzņēmums “Exigen Latvia”. Sk. http://db.lv/r/321-tehnologijas/221290-exigen-latvia-exsefs-no-datu-nopludes-nav-pasargats-neviens .

    Savukārt A.Lokenbaha un G.Urtāna uzņēmumi atdalījās no SWH māteskompānijas jau 90-to gadu vidū – tās līdz pat pēdējam laikam bija divas diezgan nošķirtas IT kompānijas, kaut arī abām bija nosaukumā Exigen.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu