Mūrniece demisiju nenožēlo • IR.lv

Mūrniece demisiju nenožēlo

50
Evija Trifanova, LETA

Nākamajam iekšlietu ministram jābūt politiķim un no “Jaunā laika” – uzsver ministre

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL, "Vienotība") nenožēlo iesniegto demisijas rakstu un lēmumu atkāpties negrasās mainīt, lai gan ir pārliecināta, ka pēc uzticības balsojuma Saeimā būtu palikusi amatā vēl ilgu laiku, vēsta aģentūra BNS.

Intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) Mūrniece klāstīja, ka viņai atbalstu iepriekš jau paudusi Zaļo un zemnieku savienība, tāpat viņu noteikti atbalstītu arī "Vienotība" un par viņu balsot varētu atsevišķi opozīcijas deputāti. "Ja šāds balsojums notiktu, tad es būtu par ministri ilgu laiku," uzsvēra demisionējusī ministre.

Lēmums atkāpties bijusi viņas izšķiršanās, tādēļ arī premjers to atbalstījis. Uz jautājumu, kādēļ pati nepiedalījās "Vienotības" valdes sēdē pirmdien, Mūrniece izvairījās skaidri atbildēt, vien uzsverot, ka izšķiršanās pieņemt viņas demisiju bijis premjera lēmums. Ministre arī uzsvēra, ka lēmumam atkāpies bijuši ne tikai emocionāli, bet arī pragmatiski apstākļi.

Līdz aiziešanai no amata demisionējusī ministre sola skaidrību par policistu algu palielināšanu un policijas darbinieku skaita samazināšanu. Mūrniece atzīst, ka tā bijusi viena no viņas kļūdām – krīzes apstākļos izšķirties par labu darbinieku neatlaišanai un algu samazināšanai, lai gan kārtības sargu skaits valstī ir pārāk liels.

Ministre uzsvērusi, ka nākamajam iekšlietu ministram jābūt politiķim, un tas noteikti būs no "Jaunā laika" (JL). Viņa sacīja, ka līdz šim neviena no medijos minētajām kandidatūrām ne "Vienotībā", ne JL nav apspriesta, taču, kad būs pienācis laiks izvēlēties jaunu ministru, premjers to izdarīs.

Pēc Mūrnieces domām, viņas pēctecim nevajadzētu būt profesionālim, bet politiķim. "Es domāju, ka nē, jo tas tomēr ir politisks amats un mums nav patlaban arī profesionāļu valdība, kur tiktu pārstāvēti katras nozares eksperti," norādīja JL pārstāve un paskaidroja, ka politiķim arī ir daudz vienkāršāk paskatīties uz nozari no malas.

Jau vēstīts, ka Mūrniece 17.februārī ar preses sekretāres starpniecību paziņoja, ka atkāpjas no amata. Pirmdien intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" Mūrniece atzina, ka lēmums par demisiju pieņemts emocionāli atvaļinājuma laikā, un pēdējais piliens bijis internetā ievietotais video par policijas darbiniekiem, kas apzog auto. Par to viņa uzzinājusi telefonsarunā ar bijušo Valsts policijas priekšnieku Valdi Voinu. Pēdējā mēneša stress pēc Jēkabpils traģēdijas ir izpaudies kā izšķiršanās demisionēt, turklāt spiedienu rīkoties tā vai citādi ministre jutusi vairākkārt.

Komentāri (50)

buchamona 22.02.2011. 10.21

Ar savu demisijas rakstu Murniece pieraadija, ka nav komandas speeletaaja. Emocijas vienmeer ir egoistiskas. Kaa kriizes laika ministrei Dombrovska valdiibaa, Murnieces pienaakums bija visiem speekiem balstiit sho valdiibu, taa vietaa ministre izveelejaas radiit Dombrovskim probleemas. Domaaju, ka liidz ar sho soli Muurniecei vajadzeetu saprast, ka vinjas politikjes karjerai ir pielikts punkts. Vismaz shajaa Saeimaa vinjai vairs nevajadzeetu atrasties.

+9
-2
Atbildēt

2

    piziks > buchamona 22.02.2011. 10.37

    RA, precīzi = par Lindu Mūrnieci! Tomēr — jau vēsturiski, kopš Jaunā Laika dibināšanas tagadējie Vienotībnieki lielākotiesu apvienojās vienīgi tādēļ, lai katrs savu ego pēc iespējas spilgtāk apliecinātu un realizētu. Kurš tur ir komnadas spēlētājs un cik Vienotībā tādu ir kopā?! :)

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 22.02.2011. 10.43

    Nrelaime tāda, ka V patreiz nav neviena līdera, kas būtru spējīgs uztaisīt kārtīgu komandu un uzņemties atbildību un arī rīcības stratēģijas un taktikas izsttrādi.
    Patreiz v kā kuģis ar saplīsušu dzinēju, kas dtreifē pa vējam, un tas vējš pūš no Puzes.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 22.02.2011. 10.39

Nedomāju, ka izsvērts politiķis mētātos ar izteicieniem, kam jānāk būtu viņas vietā! Uz to viņai vars nav nekādas tiesības – tā jau ir premjera atbildība uz kuru nevajadzētu izdarīt spiedienu!

+4
-1
Atbildēt

0

lebronj2356 22.02.2011. 10.41

Cieņu Mūrniecei, bet tā piebilde, ka noteikti no JL gan bija lieka – kas apstiprina to, ka būtībā nekādas īstas Vienotības jau nav, katra no sīkpartijām velk uz savu pusi, bet JL ir pievilkuši ļoti daudz !

+3
0
Atbildēt

1

    piziks > lebronj2356 22.02.2011. 10.43

    Gribas taču LM vēl uz atvadām pašefot… :)

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu